Rakkaus saattaa saapua elämääsi juuri silloin, kun sitä vähiten odotat

Kesän piti olla seesteinen ja työntäyteinen. Kirjoitushommia, metsäretkiä uudella kotiseudulla ja rantajoogaa auringossa. Matka Tallinnaan ja valmistautumista syksyn pitkään reissuun. Ei mitään järin yllättävää tai varsinkaan järisyttävää. Olin sairastellut kevään ja akkuja piti ladata ja olla rauhakseen.

Kirjoitan itse monesti siitä, miten asioita tapahtuu kun niitä lakkaa odottamasta. Luottamus saapuu kun uskaltaa karistaa pelon harteiltaan. Ja kun joku erityinen saapuu elämään, sen kyllä tunnistaa ja tietää. Ihminen ja elämä vie jalat alta eikä tarvitse edes miettiä kannattaisiko hommaa kokeilla vai olisiko joku muu vielä tulossa.

NIIN ÄKKIÄ SE SAAPUU

Siinä hän yhtäkkiä seisoo

Punaista päällään viittoo luokseen

Hymyssä jotain tuttua

Näinkö äkkiä se lopulta käy?

Niinkö yllättäen vanha päättyy?

Miten monta iltaa vietinkään kaivaten

Miettien rakkauden värejä

Murehtien punaisia paitoja, joita en koskaan näkisi

Johanna Elomaa/Suuria hetkiä 

Kun mietin jälkikäteen asioita, jotka ovat muuttaneet elämääni eniten ja olleet käänteentekeviä risteyksiä työssä tai rakkaudessa, ne kaikki ovat avautuneet eteen yllättäen ja odottamatta. Silloin kun suunnitelmat ovat olleet ihan toisaalla.

Eräs tuttu sanoi minulle jokin aikaa sitten, että meillä kaikilla on elämässämme omat korttimme. Että hänellä oli kortti, johon kuuluivat lapset ja perinteinen perhe, minulla taas kortti, jossa pääsin toteuttamaan asioita, joita perheellinen ei voisi luultavasti tehdä. Ja että heidän kaikkien perheellisten puolesta minun täytyi käyttää oma korttini mahdollisimman hyvin ja olla siitä kiitollinen. Hän tekisi samoin omien korttiensa kanssa.

Ajatus oli ihana ja jotenkin lohdullinen. Tiesin, että minulle oli jaettu hyvät kortit huolimatta siitä, ettei niihin kuulunut parisuhdetta tai perhettä. Ja minä lupasin käyttää omat korttini niin hyvin kuin taitaisin.

Kesällä tapasin kuitenkin yllättäen ihmisen, jonka kautta oivalsin, että itselleen jaetut kortit voivat joskus vaihtua. Että elämä saattaa äkkiä ojentaa uuden kortin, joka on yllättävä ja ihan erilainen kuin aiemmat. Silloin saattaa miettiä, miten se sopii jo kädessä oleviin kortteihin. Menevätkö värit tai järjestys sekaisin. Miten tässä näin kävi?

Sitten saattaa huomata, että uusi kortti tukeekin jo olemassa olevia. Se sopiikin joukkoon. Ja vähän uudelleenjärjestelemällä se voi tarjota parhaimmillaan täyskäden. Tilanteen, jossa elämä pääsi yllättämään kertaheitolla.

P.S. Muista nauttia elämästä ja tästä hetkestä. Älä murehdi liikaa tulevaa. Jokin erityinen ja yllättävä tekee jo matkaa luoksesi.

TASAVERTAINEN RAKKAUS

Rakkaus on kärsivällisyyden koettelija

Se tulee, kun toivosta on ehtinyt vähän jo luopua

Yksin päättänyt selvitä

Se saapuu, kun itse on täysi ja kokonainen

Silloin se tulee rinnalle

Tasavertaiseksi toista tukemaan

Johanna Elomaa/Suuria hetkiä

Runot on poimittu kirjasta Suuria hetkiä – viisautta ja voimaa elämän taitekohtiin, josta löytyy oivaltavia tarinoita, ajatuksia Rakkaudesta, Ilosta, Surusta ja Voimasta – sekä uusista aluista.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image