5 introvertin lahjaa maailmalle – ”Kun ei ole tarvetta olla itse koko ajan äänessä, on aikaa kuulla ja kuunnella”

Sosiaalisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus on pop. Ihannoimme (tai ainakin media yrittää kovasti uskotella niin) tyyppejä, jotka liihottavat sulavasti sosiaalisesta tilanteesta toiseen, kestohymy tatuoituna naamalleen. Työpaikan kahvihuoneesta löytyy aina se tyyppi, joka ottaa suvereenisti sosiaalisen ilmatilan haltuunsa. Itse työpaikkoja haettaessa pätevyys ei ratkaise, vaan se kuka osaa kertoa itsestään mahdollisimman houkuttelevasti, ja se joku on yleensä ulospäinsuuntautunut ekstrovertti.

Tarvitaan meidän mieluummin sisään- kuin ulospäin kääntyvien hiljaisten sankareiden kunnianpalautus.

Meilläkin on nimittäin paljon hienoja ja arvokkaita ominaisuuksia. Tässä niistä viisi.

  1. Kuuntelutaito. Kun ei ole tarvetta olla itse koko ajan äänessä, on aikaa kuulla ja kuunnella. Me olemme usein luotettavia ystäviä, joille voi kertoa mitä tahansa. Myös työmarkkinoilla kuunteleminen on arvokas taito. Esimerkiksi paras myyjä ei välttämättä ole se suulain kaupparatsu, vaan ihminen, joka malttaa pysähtyä kuuntelemaan ja kohtaamaan.
  2. Syvällisyys. Pinnalliset small talk -tilaisuudet ja kuulumisten vaihtamiset saavat meissä aikaan lähinnä allergisia reaktioita. Kuitenkin kun pääsemme käymään syvällisiä ja merkityksellisiä keskusteluita olemme elementissämme. Meistä löytyy paljon erilaisia mielenkiintoisia kerroksia kuorittavaksi.
  3. Huomaavaisuus. Asetumme usein tarkkailijan rooliin, jolloin meillä on aikaa kiinnittää huomiota monenlaisiin asioihin. Siksi olemme huomaavaisia ja hyviä lukemaan sosiaalisia tilanteita sekä toimimaan niin, että kanssamme on hyvä ja turvallinen olla.
  4. Herkkyys. Aistimme herkästi erilaisia tunnetiloja. Osaamme nauttia elämän pienistä iloista ja kauniista yksityiskohdista, emmekä tarvitse suuria väkijoukkoja tai yleisötapahtumia viihtyäksemme.
  5. Harkitsevuus. Jotkut sanovat meitä hitaiksi. Kuitenkin juuri siksi, ettemme välttämättä pysty nopeisiin spontaaneihin päätöksiin, päätöksemme ovat punnittuja, tarkkaan harkittuja ja ne yleensä pitävät.

Mikä on sinun erityislahjasi?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image