5 introvertin lahjaa maailmalle – ”Kun ei ole tarvetta olla itse koko ajan äänessä, on aikaa kuulla ja kuunnella”

Sosiaalisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus on pop. Ihannoimme (tai ainakin media yrittää kovasti uskotella niin) tyyppejä, jotka liihottavat sulavasti sosiaalisesta tilanteesta toiseen, kestohymy tatuoituna naamalleen. Työpaikan kahvihuoneesta löytyy aina se tyyppi, joka ottaa suvereenisti sosiaalisen ilmatilan haltuunsa. Itse työpaikkoja haettaessa pätevyys ei ratkaise, vaan se kuka osaa kertoa itsestään mahdollisimman houkuttelevasti, ja se joku on yleensä ulospäinsuuntautunut ekstrovertti.

Tarvitaan meidän mieluummin sisään- kuin ulospäin kääntyvien hiljaisten sankareiden kunnianpalautus.

Meilläkin on nimittäin paljon hienoja ja arvokkaita ominaisuuksia. Tässä niistä viisi.

  1. Kuuntelutaito. Kun ei ole tarvetta olla itse koko ajan äänessä, on aikaa kuulla ja kuunnella. Me olemme usein luotettavia ystäviä, joille voi kertoa mitä tahansa. Myös työmarkkinoilla kuunteleminen on arvokas taito. Esimerkiksi paras myyjä ei välttämättä ole se suulain kaupparatsu, vaan ihminen, joka malttaa pysähtyä kuuntelemaan ja kohtaamaan.
  2. Syvällisyys. Pinnalliset small talk -tilaisuudet ja kuulumisten vaihtamiset saavat meissä aikaan lähinnä allergisia reaktioita. Kuitenkin kun pääsemme käymään syvällisiä ja merkityksellisiä keskusteluita olemme elementissämme. Meistä löytyy paljon erilaisia mielenkiintoisia kerroksia kuorittavaksi.
  3. Huomaavaisuus. Asetumme usein tarkkailijan rooliin, jolloin meillä on aikaa kiinnittää huomiota monenlaisiin asioihin. Siksi olemme huomaavaisia ja hyviä lukemaan sosiaalisia tilanteita sekä toimimaan niin, että kanssamme on hyvä ja turvallinen olla.
  4. Herkkyys. Aistimme herkästi erilaisia tunnetiloja. Osaamme nauttia elämän pienistä iloista ja kauniista yksityiskohdista, emmekä tarvitse suuria väkijoukkoja tai yleisötapahtumia viihtyäksemme.
  5. Harkitsevuus. Jotkut sanovat meitä hitaiksi. Kuitenkin juuri siksi, ettemme välttämättä pysty nopeisiin spontaaneihin päätöksiin, päätöksemme ovat punnittuja, tarkkaan harkittuja ja ne yleensä pitävät.

Mikä on sinun erityislahjasi?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image