Se mihin käytät aikasi ja voimasi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kuinka koet oman arvosi

Elinvoimani on arvokasta = minä olen arvokas

Oman elinvoiman käyttäminen sellaiseen, mikä sinua ravitsee ja kutsuu, on itsesi arvostamista käytännössä ja arjessa. Voit tietää, oivaltaa ja ammentaa vaikka millaisia elämänviisauksia, mutta elämää muuttaa lopulta vain lukkiutuneiden ajatus- ja toimintamallien murtaminen käytännön kautta. Kaikkea ei tarvitse mielessään ratkoa. Usein luulemme, että jos pohdimme, ajattelemme ja sisäisesti työstämme jotakin asiaa tarpeeksi, se muuttuu.

Olennaista on aloittaa. Aloita pienistä asioista

1. Käytätkö elinvoimaasi soutamiseen vai äyskäröimiseen?

Kun käytät elinvoimaasi hyvinvointiasi rakentavasti, keskityt pääosin mahdollisuuksiin ja sellaiseen mikä tuntuu hyvältä. Kun äyskäröit, elämänenergiaasi tuhlaantuu valittamiseen, selittämiseen, pelossa jumittamiseen, arvostelemiseen, juoruamiseen, tarpeettomaan odotteluun, vaatimiseen, syyttämiseen, kieltämiseen, hyväksynnän tavoittelemiseen, itsesi sivuuttamiseen ja uhriuteen. Silloin on usein olo, että elämä ja olosuhteet vievät sinua.

On olennaista tunnistaa, mihin elämänvoimasi kuluu. Jos olet tottunut siihen, että olosi on tyytymätön, iloton, jatkuvasti väsynyt tai intohimoton, olet tottunut siihen, että elämänvoimasi jollakin tapaa tuhlautuu. Kun elinvoima suuntautuu soutamiseen, sinulla on olo, että luot ja elät omaa elämääsi, iloiten ja turvassa.

2. Saat itse rakastaa sitä, mikä aiemmin jäi rakastamatta

Uhriutuminen on selviytymiskeino ja sen kohtaaminen itsessään on olennaista, jotta elämä voi todella tuntua hyvältä. Uhriutuminen saa alkunsa, kun jäämme jollain tapaa vaille tukea, ymmärrystä, läheisyyttä tai rakkautta, tai tulemme hylätyksi varhaisissa vaiheissamme. Elämme elämää odottaen, että saamme korvauksen kärsimyksistämme. Sisäinen vanhemmuus ja kypsyminen on sitä, että alkaa rakastaa haavojaan. Niitä kohtia, jotka eivät ole saaneet rakkautta. Haavoja ei tarvitse paapoa ikuisesti. Kun lakkaa odottamasta hyväksyntää tai sovitusta kärsimyksilleen, vapautuu jatkamaan matkaa.

Kun ravitset itseäsi, ravitset maaperää, jossa unelmasi kasvavat ja elämäsi puu kukkii

3. Uhmaa listoja ja nuupahdusta

Yleensä mieleen tulee välittömästi hirmuinen lista asioita, mitä pitäisi ensin tehdä ja miksi en nyt voi. Tuo lista on sisäistä arvottomuuttasi, joka hyökyy usein vikkelästi esiin, kun alat suunnitella hyvän tekemistä itsellesi. Kun toistojen kautta toimit hyvinvointiasi ravitsevalla tavalla, listat alkavat lyhetä ja huono omatunto hiipua. Itsensä hoitamista saattaa himmata myös se, ettei jaksa tai viitsi. Lykkää ja väistelee. Sekin on arvottomuuden tunnetta. Toisessa ääripäässä suorittaa ja paahtaa, toisessa pistää päätä pensaaseen. Lopputulos on sama: itsensä sivuuttaminen.

4. Valitse itsesi joka päivä

Kun itselleen oppii suomaan hyvää päivittäin pienten valintojen kautta, kasvaa kyky kohdata ja tukea itseään ihan kaikessa. Se levollistaa. Hyvän tekeminen alkaa muuttaa myös sisäistä puhetta ja auttaa pysähtymään omien tunteiden ja tarpeiden ääreen.

Kuinka ravitsen elämänvoimaani? / Harjoitus:

Kuulostele ja kirjoita.

Käytän elämänvoimaani äyskäröimiseen, kun…

Piiloudun tai pakenen…

Käytän elämänvoimaani soutamiseen, kun…

Elinvoimaisillani olen…

Elämänvoimani kunnioittamiseksi voisin enemmän…

Kun suot itsellesi hyvää, elämän hyvät jutut alkavat virrata

Kun alat kuunnella itseäsi intuitiivisesti, kontrolli elämässäsi alkaa hellittää. Et liho ja laiskistu, vaan sisäiset voimavarasi alkavat ohjautua yhä enemmän siihen, mikä sinulle tekee hyvää. Silloin vedät myös enemmän puoleesi sinua ravitsevia ja arvostavia asioita. Kun valintojesi pohjalla on itsekunnioitus ja itsesi kuunteleminen, elämäsi heijastaa sitä.

Kun alat tunnistaa mikä sinua ravitsee ja voimauttaa, tulee tilaa tehdä isompaa inventaariota elämässäsi. Millaisten arvojen ympärille elämäsi on rakentunut? Ilmentyykö arjessasi se, mikä sinulle on tärkeää? Kun elämäsi todentaa sinulle tärkeimpiä asioita ja koet levollisuutta, olet yhteydessä itseesi.

Vaikka elämässä on surullisia, haastavia tai ratkaisemattomia asioita se ei tarkoita, ettet voi kokea myös hyvää. Sinun ei tarvitse antaa elämään liittyvien tunteiden viedä sinua ja määrittää kokemustasi totaalisesti. Tämä on oman hyvinvointisi puolelle asettumista silloinkin kun elämä ei ole sellaista kuin toivoisit.


Lämpimästi tervetuloa voimauttavaan valmennukseen tai näkijäkonsultaatioon tästä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image