Luovuus on sitä, että näytät joka päivä, kuka todella olet

“Luovuus – minussa ei sitä ole tippaakaan!” Ajatteletko näin? Nyt on aika laajentaa käsitystäsi luovuudesta – ja itsestäsi.

Uskomus 1: Luovuus on taiteen tekemistä.

Jos ei satu olemaan taiteellisesti lahjakas, sitä helposti kuvittelee, ettei ole luova. Niin minäkin luulin… Liitin luovuuden mielessäni maalaamiseen ja piirtämiseen, tarkkaan rajattuihin taiteen muotoihin, ja kaikkeen sellaiseen, jossa itse olen aivan onneton. Kouluttaessani piirrän fläpille korkeintaan tikku-ukkoja, ja luomivärin levittäminenkin on ylivoimainen tehtävä.

Vika ei kuitenkaan ollut luovuuden puutteessa vaan siinä, miten kapea käsitys minulla oli luovuudesta. Luovuus on paljon syvempää ja perustavampaa elämän voimaa kuin yksittäiset taidot tai ilmaisun muodot. Tuo voima virtaa meissä kaikissa.

Uskomus 2: Taiteilijat ovat hulluja.

Maailmankuulu Paolo Coelho halusi jo nuorena kirjailijaksi. Vanhemmat vastustivat, sillä he halusivat pojastaan insinöörin. Kolmesti he toimittivat Coelhon psyykkiseen hoitoon, koska poika ei totellut heitä. Taiteilijaksi haluaminen oli heidän mielestään vaarallista ja taiteilijat hulluja.

Luovuus pelottaa – usein myös meitä, joita se houkuttaa. Toki maailmaan mahtuu monenlaista taiteilijaa – mutta ehkä matka ei olisi ihan niin hullu, jos luovuutta ymmärrettäisiin enemmän ja sille tehtäisiin tilaa. Nähtäisiin se voimavarana eikä pimeyden voimana, joka vetää pois siitä muotista, jollainen ihmisen ”kuuluisi” olla.

Uskomus 3: Luovuus on kärsimystä.

Usein ajatellaan, että vain tuskan kautta voi syntyä jotain merkityksellistä. Joskus on niinkin, eihän uusien asioiden luominen aina helppoa ole. Mutta vaikka kipuilisikin, kärsiminen on vapaaehtoista. Luovuuteen voi alkaa liittää vapauttavia uskomuksia. Entä jos se olisikin helppoa? Rakastan uuden luomista. Tartun siihen ideaan, joka tuntuu syntyvän helposti ja pakottomasti.

Luovassa elämän virrassa asiat etenevät kuin itsestään. Asiat tuntuvat vaivattomilta. Jos yrittää pakottaa niitä tapahtumaan, varmasti kärsii.

Uusi uskomus, joka antaa sinulle luvan astua voimaasi:
Luovuus on itseni ja intohimojeni tekemistä näkyväksi.

Luovuus on sielunsa tekemistä näkyväksi. Se auttaa yhdistämään erilaiset intohimot omannäköiseksi jutuksi ja toimimaan kanavana ihmiselämää suuremmalle. Elämänvoimasi ja energiasi saavat muotonsa fyysisessä maailmassa.

Parhaimmillaan luominen itse hoitaa ja tekee sinusta kokonaisemman, viis lopputuloksesta. Mutta jos luominen voimaannuttaa sinua, todennäköistä on, että inspiroit samalla muitakin. Sinun elämän voimallasi ja luovuudellasi on täällä jokin sinua suurempi tarkoitus.

Teksti on lainattu ja sovellettu Katri Syvärisen upeasta uutuuskirjasta Vuoden paras päivä, joka käsittelee luovuuden luonnollisia syklejä. Lue lisää ja tilaa omasi! Voit kuunnella lisää myös Katrin Taikaelämää-podcastin uudesta jaksosta:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image