3 keinoa, joilla voit lisätä ihmeen tuntua elämääsi – Löydä itsesi uudelleen

Elämä on mysteeri eikä kukaan todella tiedä mistä siinä on kyse. Samoin Sinä olet mysteeri. Mielemme tietenkin väittää tietävänsä jo paljon tai kaiken.

Olemme vuosien aikana luokitelleet ja kiinnittäneet itsemme päälle paljon erilaisia käsityksiä. Olemme myös laittaneet itsemme moneen erilaiseen määrittelylaatikkoon. Näin kuvittelemme tuntevamme itsemme. Tämä mysteeri, joka sinä olet, kaipaa kuitenkin vapaaksi mielen määrittelyistä, kuten kaikki muutkin ihmiset.

On toki hyvä tietää käytännön asioita mutta ilman, että sulkee mysteerin ja ihmeen pois.

Tämä on jatkoa aikaisempaan blogitekstiini, joka kertoo itseensä rakastumisesta ja elämän mysteeristä. Lue se täältä!

 

Kolme tapaa syventää mysteerin kokemusta itsestä ja itseen rakastumisen potentiaalia. Vain mysteeriin voi todella rakastua!

1) Ihmettele ja ihastu

Ihmettele ja ihastu kuinka ihmeellisesti kehosi toimiikaan ilman sinun tietoista ohjausta ja hallintaa: sydämen lyönnit, hengitys, aistien toiminta, ruuansulatus ja lukemattomat muut toiminnat.

Tai kuinka ihmeellisesti aivosi toimivat, kun pohdit vaikka, että miten pääsisin paikasta a paikkaan b kaikkein helpointen. Aivosi vain raksuttavat ja tarjoavat sinulle sitten ajatuksia ja mielikuvia siitä, että mitä reittiä tai kulkuneuvoa voisit käyttää. Kuinka ihmeellistä on tuo, että aivosi keksivät ratkaisuja lukemattomiin kysymyksiin, ongelmiin ja pohdintoihin. Elämäsi on täynnä kehon ja aivojen toiminnan ihmettä.

“Kehoni ja aivojeni toiminta on ihme.”

2) Päästä olemuksesi vapaaksi ja luota

Päästä kehosi ja olemuksesi oikeasti vapaaksi mielen kontrollista ja mielikuvista. Uskalla olla mysteeri itsellesi. Tästä kontrollista irtipäästäminen usein konkreettisesti ilmentyy kehon rentoutumisena ja ehkä syvänä huokauksena. Samoin koko olemuksen syvä rentouttaminen on hyvä väline itsensä vapaaksi päästämiseen.

Jos sinua tällainen itsesi vapaaksi päästäminen pelottaa, niin tiedä, että kehosi, aivosi ja koko olemuksesi tekevät oikeasti kaikkensa, jotta voisit hyvin ja kukoistaisit ihmisenä. Ne ovat evoluution ohjelmoimia siihen. Älykkyys kehossasi ja aivoissa pitää elintoiminnot käynnissä ilman kontrolliasi ja niin myös muutenkin ohjaa sinua hyvin, jos annat sille vain tilaa.

“Luotan! Päästä olemukseni, mysteerin, vapaaksi.”

3) Herkisty kuuntelemaan nykyhetkessä

Herkisty kehollesi ja olemuksellesi tässä ja nyt -hetkessä ja anna sen kertoa sinulle mitä se haluaa syödä, juoda, tehdä tai ketä ihmistä, toista mysteeriä, tavata tämän ison elämän mysteerin sisällä.

Ole mysteerin äärellä. Ole avoin ja ei tietämisen -tilassa sen sijaan, että ohjautuisit asioissa tuttujen tapojen, mielikuvien ja ajatusten ohjauksessa “tunnen sinut, ihmisnisäkäs, ja tapasi jo”. Ole siis nöyrästi itsesi äärellä. Tämä hengittävä kehosi on yhtä suuri mysteeri kuin luonto, eläimet, tuntemattomat ihmiset, planeetat, galaksit ja universumi. Kehosi on pienen pieni pala isoa elämän mysteeriä.

“Tässä ja nyt herkistyn elämän mysteerille kehossani ja olemuksessani, ja sille mitä se haluaa.”

HUOM! Muista, että vaikka päästäisit olemuksesi vapaaksi, niin sinun ei tarvitse kuitenkaan tehdä mitään, mitä et halua eikä sinun tarvitse toimia arvojasi vastaan. Tämä voi kuulostaa kummalliselta ohjeelta. Jos oikeasti päästät olemustasi vapaammaksi, voi olla, että monet kaipaukset, halut ja autenttinen luontosi sisälläsi voivat yllättää sinut voimallaan. Osa ihmisistä on mielensä, tahtonsa ja kehon jännittämisen avulla hallinnut itseään ulkoa opittujen sääntöjen mukaisesti vuosikausia. Jos padot poistuvat, voi tiedossa olla aallokkoa tai tulvia. Kannattaa siis olla lempeä ja edetä hitaasti itsensä kanssa.

Sinä et ole se, mitä olet ajatellut itsestäsi. Vaan jotakin paljon ihmeellisempää. Sinä olet elävä mysteeri suuressa todellisuudeksi kutsutussa mysteerissä. Jos ohjeet kaipaavat vielä kontekstia, niin lue aikaisempi blogiteksti.

Mysteeri minussa kumartaa Mysteeriä sinussa

 

PS. Luomani Metsä & meditaatio -kortit voivat myös auttaa uppoutumaan Mysteerin äärelle metsässä tai kaupungissakin. Kortit löydät täältä.


Unsplash kuvat: Andressa Voltolini /  Eneko Uruñuela

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image