Pieni pakomatka arjesta tuo paljon piristystä

Tämä talvi on tuntunut jostain syystä tavallista pidemmältä. Mahtaakohan syynä olla kesällä hieman vajaaksi jääneet auringonvalovarastot? Tämän pitkän talven pelastus on ehdottomasti ollut jo syksyllä kalenteriin merkityt pienet matkat ja muut mukavat menot. Matkailu tuo aina piristystä arkeen ja mielestäni yksi sopiva kohde arjen keskelle on Tallinna. Niin lähellä, mutta kuitenkin sopivasti erilainen, eikä siellä useampaankaan kertaan käyneenä tule tunne, että kaikki olisi nähty. Tämän vuotinen matka varattiinkin jo vuosi sitten, kotimatkalla Tallinnasta. Silloin teemana oli ooppera, joten tämän vuoden teemaksi valittiin baletti. Matkaan siis lähdettiin tutulla, mukavalla kolmen pariskunnan kokoonpanolla.

Matkasimme Tallinnaan naistenpäivänä ja yllätys olikin melkoinen, kun meille selvisi miten suuresta juhlapäivästä on kyse Virossa. Jo kirjautuessamme majapaikkaamme, meille kerrottiin vastaanotossa, että kyseessä on suuri juhlapäivä ja myös kaikki ravintolat on täyteen varattuja. Ravintolat tosiaan olivat täynnä, miehet odottelivat naisia kukkien kanssa ja muutenkin lähes jokainen mies kulki kukkapuska kädessään. Vanhan kaupungin portilla olevilla kukkakioskeilla kävikin melkoinen vilinä.

Lauantai-illan kruunasi Estonia baletin Joutsenlampi esitys. Kokeneiden baletissa kävijöiden mielestä tämä oli oikea valinta ensikertalaisille ja sitä se tosiaan oli!

Majoituksen suhteen suosimme jo kolmatta kertaa suurempaa huoneistoa, jossa voimme majoittua samaan huoneistoon ja kuitenkin makuuhuoneita oli kolme. Sijainniltaan huoneisto oli täydellinen, ulko-ovesta sai astua suoraan Raatihuoneentorille. Varustukseltaan huoneisto oli täydellinen, niin keittiön, kuin muidenkin tilojen suhteen. Nautimme kiireettömistä aamuista, itsetehdyn aamupalan äärellä ja kyllähän se kiireetön aamusaunakin on arjen luksusta.

Ruokapaikkojen valinta on aivan oma lukunsa. Tarjontaa on runsaasti, eikä valinta missään tapauksessa ole helppo. Onneksi matkaseurue on hyvin yksimielistä, eli sen suhteen ei vaikeutta paikan valinnan suhteen ole. Tällä kertaa valittiin jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain turvallista. Kaikki valinnat osuivat nappiin ja tyytyväisinä, vatsat täynnä saimme joka paikasta lähteä. Tallinnassa onneksi löytyy vielä ruokapaikkoja, joissa ruokailu on suht edullista ja hyvällä omallatunnolla voi syödä pitkän kaavan mukaan. Vain pari korttelia raatihuoneentorilta vaikuttaa hintoihin ja mielestäni myös laatuun paljon!

Mukava, kolmen yön reissu katkaisi arjen mukavasti. Paljon mukavia hetkiä mahtui taas tähänkin reissuun ja perinteisesti jo seuraavaa suunniteltiin. Mihin on suunta seuraavaksi, se on vielä arvoitus… Kiitos koko matkaseurueelle jälleen niin piristävästä matkasta. Taas jaksaa!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image