Pieni pakomatka arjesta tuo paljon piristystä

Tämä talvi on tuntunut jostain syystä tavallista pidemmältä. Mahtaakohan syynä olla kesällä hieman vajaaksi jääneet auringonvalovarastot? Tämän pitkän talven pelastus on ehdottomasti ollut jo syksyllä kalenteriin merkityt pienet matkat ja muut mukavat menot. Matkailu tuo aina piristystä arkeen ja mielestäni yksi sopiva kohde arjen keskelle on Tallinna. Niin lähellä, mutta kuitenkin sopivasti erilainen, eikä siellä useampaankaan kertaan käyneenä tule tunne, että kaikki olisi nähty. Tämän vuotinen matka varattiinkin jo vuosi sitten, kotimatkalla Tallinnasta. Silloin teemana oli ooppera, joten tämän vuoden teemaksi valittiin baletti. Matkaan siis lähdettiin tutulla, mukavalla kolmen pariskunnan kokoonpanolla.

Matkasimme Tallinnaan naistenpäivänä ja yllätys olikin melkoinen, kun meille selvisi miten suuresta juhlapäivästä on kyse Virossa. Jo kirjautuessamme majapaikkaamme, meille kerrottiin vastaanotossa, että kyseessä on suuri juhlapäivä ja myös kaikki ravintolat on täyteen varattuja. Ravintolat tosiaan olivat täynnä, miehet odottelivat naisia kukkien kanssa ja muutenkin lähes jokainen mies kulki kukkapuska kädessään. Vanhan kaupungin portilla olevilla kukkakioskeilla kävikin melkoinen vilinä.

Lauantai-illan kruunasi Estonia baletin Joutsenlampi esitys. Kokeneiden baletissa kävijöiden mielestä tämä oli oikea valinta ensikertalaisille ja sitä se tosiaan oli!

Majoituksen suhteen suosimme jo kolmatta kertaa suurempaa huoneistoa, jossa voimme majoittua samaan huoneistoon ja kuitenkin makuuhuoneita oli kolme. Sijainniltaan huoneisto oli täydellinen, ulko-ovesta sai astua suoraan Raatihuoneentorille. Varustukseltaan huoneisto oli täydellinen, niin keittiön, kuin muidenkin tilojen suhteen. Nautimme kiireettömistä aamuista, itsetehdyn aamupalan äärellä ja kyllähän se kiireetön aamusaunakin on arjen luksusta.

Ruokapaikkojen valinta on aivan oma lukunsa. Tarjontaa on runsaasti, eikä valinta missään tapauksessa ole helppo. Onneksi matkaseurue on hyvin yksimielistä, eli sen suhteen ei vaikeutta paikan valinnan suhteen ole. Tällä kertaa valittiin jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain turvallista. Kaikki valinnat osuivat nappiin ja tyytyväisinä, vatsat täynnä saimme joka paikasta lähteä. Tallinnassa onneksi löytyy vielä ruokapaikkoja, joissa ruokailu on suht edullista ja hyvällä omallatunnolla voi syödä pitkän kaavan mukaan. Vain pari korttelia raatihuoneentorilta vaikuttaa hintoihin ja mielestäni myös laatuun paljon!

Mukava, kolmen yön reissu katkaisi arjen mukavasti. Paljon mukavia hetkiä mahtui taas tähänkin reissuun ja perinteisesti jo seuraavaa suunniteltiin. Mihin on suunta seuraavaksi, se on vielä arvoitus… Kiitos koko matkaseurueelle jälleen niin piristävästä matkasta. Taas jaksaa!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image