Mies, näillä vinkeillä voit parantaa seksielämäsi laatua

Keskustelin taannoin sivustolle kirjoittavan ystäväni kanssa seksuaalisuudesta ja tulimme siihen tulokseen, että kyllä siitä on hyvä puhua. Miesten etenkin. Siksipä ajattelin jälleen kirjoittaa asiasta.

Keskustelussamme pohdin sitä viestiä, joka minulle on välittynyt vuosien varrella. Että moni nainen ei koe voivansa nauttia seksuaalisesta kanssakäymisestä, saa orgasmia, tai kokee aktin liian lyhyeksi, jotta siitä voisi nauttia. Sanotaan, että miehen läsnäolo on usein puutteellista, eikä kanssakäyminen ravitse naista. Miehelle (ja toki kokemukseni mukaan myös naiselle) seksi voi olla enemmän suoritus kuin kohtaaminen, puhumattakaan yhteisestä seikkailusta.

En tiedä mikä on todellisuus seksuaalisuuden tilanteesta, mutta halusin jakaa muutaman konkreettisen työkalun ja ajatuksen, jotka ovat parantaneet kokemustani itsestäni partnerina.

Uusi suhde seksiin ja orgasmiin

Perinteisesti seksissä näyttää olevan kyse orgasmin tavoittelusta. Nauttimisesta, jonka huipentuma on miehelle siemensyöksy. Halutessani muutosta, joudun paitsi päivittämään ajatuksiani seksuaalisuudesta, myös tarttumaan härkää, eli omia viettejäni sarvista.

Biologisen taipumuksen lisäksi olemme kyselemättä omaksuneet älyllisellä tasolla laukeamisen seksin päämääräksi. Sen lisäksi laukeamisella näyttää olevan stressaantuneelle nykyihmiselle yksi erittäin tärkeä funktion. Tämä funktio on stressin, eli olemukseemme kertyneen energian/hermostossa olevan aktiivisuuden purkaminen. Laukeaminen on monelle tärkeä rentoutumistapa. Jollekin kenties ainoa hetki, jossa kehomme todella antautuu ja päästää irti.

Mielestäni laukeaminen seksin päämääränä tuo mukanaan monia ilmiöitä, jotka hankaloittavat seksuaalisuuden laadukkaampaa kokemista. Se luo tuolle kohtaamiselle päämäärän ja päämäärää tavoitellessa matka unohtuu. Samalla se antaa oikeutuksen rynnätä vaistojen ohjaamaan suuntaan.

Aluksi olisi hyvä avautua sille, että seksillä ei olisi päämäärää, vaan se voisi olla aito kohtaaminen ja seikkailu, jossa on tilaa seksuaalisen energian elämisen ja purkamisen sijaan myös muille asioille. Kontaktille, tunteille, ilmaisulle, energioiden muutoksille ja sanoille. Joskus on paikallaan vaan yhdessä rymistellä kohti rentouttavaa hetkeä, mutta jos se on ilman sopimusta se ainoa automaattinen päämäärä, niin sekä miehen että naisen seksuaalinen kokemus jää ohueksi. Naiselle usein vielä ohuemmaksi kuin miehelle.

Tämä on mielestäni ensimmäinen asia, johon kiinnittää huomiota. Asenteen muutos ja uteliaisuus sitä kohtaan, mitä muuta seksuaalisuus voi olla. Toinen vaihe on sitten se, että konkreettisesti alkaa kokeilemaan uudenlaisia asioita käytännössä. Seuraavaksi ajatuksia siitä.

Uusi suhde siemensyöksyyn

Siemensyöksy ”aiheen” kohtaaminen on mielestäni suuri. Siemensyöksy ei ole jotain, josta tarvitsee välttämättä pidättäytyä, mutta se, että minä vien viettiä eikä se minua on mielestäni hyvä pohja jolle rakentaa muutosta. Jos vietti vie meitä täysin, paljoakaan ei ole tehtävissä.

Koen siemensyöksy-vietin siten, että sukuelinten alue kerää itseensä niin paljon latausta, toisin sanottuna energiaa ja jännitettä, ettemme enää kykene sietämään (tai edes halua sietää) sitä. Energian lisääntymisen sekä nautinnon laajenemisen sijaan puramme jännitteen ulos itsestämme ja koemme perinteisen ejakulointiin perustuvan orgasmin. Kyse on vietistä ja näyttää siltä, että biologia ei ole puolellamme seksuaalisuutta laajentaessamme.

Siemensyöksy-viettiin voi alkaa luoda uutta suhdetta sillä, että siemensyöksyä pitkittää ja siitä toisinaan kieltäytyykin. Hyödyllistä on myös tutustua tuohon koko tapahtumaan. Mitä meissä oikeastaan tapahtuu noina hetkinä? Tietoisuus mahdollistaa sen, että voimme myöhemmin itse valita milloin, miten ja millä tavalla.

Energian sietäminen

Seksuaalinen kanssakäyminen on energisoivaa. Kun haluamme pidentää seksuaalista kanssakäymistä tai parantaa sen laatua, opettelemme myös sietämään lisääntyvää energiaa. Myös sitä lisääntyvää ja näkyvämmäksi tulevaa jännitettä itsessämme, jota olemme tottuneet purkamaan orgasmein.

Mitä enemmän energiaa ihmisessä on, sitä enemmän hän kokee kaikesta siitä mitä hänessä on. Jos sinussa on rakkautta, lataat seksuaalisuudella tuota rakkautta. Jos sinussa on surua, lataat seksuaalisuudella tuota surua. Jos sinussa on turhautumista tai stressiä, lataat seksuaalisella kanssakäymisellä niitä. Sama pätee asioihin sinun ja kumppanisi välillä. Mitä välillänne onkin, energisoituu. Tilanne korostuu, mikäli jokainen seksuaalinen tilanne ei sisällä ejakulaatiota, eli energian purkamista.

Kaunista energian lisääntymisessä kahden ihmisen välillä on se, että se mahdollistaa kauniiden asioiden voimakkaamman kokemisen ja tuo näkyviin asioita, joiden kautta voimme löytää entistä parempaan yhteyteen.

Sen lisäksi, että emme kenties ole kyseenalaistaneet oletustamme laukeamisesta seksin päämääränä, syy haluun purkautua voi olla se, ettemme siedä kaikkea sitä mitä meissä on. Kokemukseni energiasta on, että se itsessään on neutraalia, mutta sen esiin tuomat tuntemukset eivät ole vain mukavia. Sietokyvyn kasvamiseen ei tietääkseni ole oikotietä vaan on hyvä varautua siihen, että lisääntynyt energia myös haastaa.

Olen opetellut sietämään lisääntyvää energiaa opettelemalla tulemaan paremmin oman kokemukseni, eli itseni kanssa toimeen. Sallinut sekä hankalat että mukavat tunteeni, oppien tunnistamaan ja sanoittamaan niitä. Myös sillä on ollut merkitystä, että sallin olemukseni olla eläväisempi ja kanavoin lisääntynyttä energiaa sen sijaan, että yrittäisin rajoittaa sitä. Urheilu tai mikä tahansa luova toiminta voi olla hyvä kanava. Energian kanavoimisella ei kuitenkaan kannata loputtomasti vain karata sitä, vaan oppia myös tuntemaan mitä se tuo esiin.

Hermoston sieto- ja toimintakykyä olen vahvistanut myös joogaamalla, meditoimalla, hengittämällä tietoisemmin, syömällä laadukkaammin ja altistamalla kehoani sopivasti monipuolisemmalle rasitukselle.

Hengitys

Tietoinen hengitys energisoi tasapainoisesti sekä auttaa energiaa liikkumaan kehossa. Minulle hengitys on ollut suorin reitti oman energiani kanssa sinuiksi tulemiseen. Samoin kuin nautinnon lisäämiseen. Luin aikoinani monia opetuksia seksuaalienergian hallitsemisesta mielellä tai pelkällä tietoisuudella. Se kuulosti silloin heprealta, mutta hengityksestä sain konkreettisen välineen tunnustella omaa energiaani niin rakastellessa kuin sen ulkopuolella.

Sillä pääsee pitkälle, että alkaa hengittämään seksin aikana sekä arkielämässä syvempään. Läheisyyden yhteydessä oppii energian liikkeestä, omasta kehosta ja sinun sekä kumppanisi välisestä yhteydestä pelkän syvän hengityksen kautta. Suosittelen hengitykseen tutustumista myös omaa seksuaalisuutta yksin tunnusteltaessa.

Kokeile vaikka sitä, että yhdynnän aikana hengität sisään työntyessäsi ja ulos liikkuessasi etäämmälle. Tämä hengitysrytmi ei ole useille luonnollisin ja sen vuoksi tuo mukaan sopivasti hallintaa ja tietoisuutta. Muista kuitenkin myös rentoutua.

Tietoinen hengittäminen auttaa tutustumaan koko aktiin ja sen vaikutuksiin itsessä.

Ääni

Jos olet rohkea, voit tuoda hengitykseen mukaan myös äänen. Ääni auttaa liikuttamaan energiaa ja väreillessään kehossa se tuo paremmin kontaktiin kehon kanssa. Parasta olisi antaa itsensä äännellä siten, kuten luonnolliselta tuntuu. Jos ei löydä kontaktia siihen mikä ääni itsestä luonnostaan lähtisi, voi kokeilla vaikka Aa-äännettä. Tai Aahh-äännettä uloshengityksellä, sillä se sopii tilanteeseen hyvin.

Rentoutuminen

Jännityksellä on oma funktionsa seksissä, mutta lopulta antoisa kanssakäyminen edellyttää meiltä rentoutumista, välittömyyttä ja antautumista. Hyvä tapa aloittaa voi olla se, että seksin aikana on hetkiä, joissa ollaan ihan vain lähekkäin ja annetaan kehon rentoutua hengityksen mukana. Tuosta rentoutumisesta voi sitten siirtyä aktiivisempaan yhdessäolemiseen ja tuoda tuota antautuvaa tapaa mukaan myös liikkeeseen.

Aktiivisuus ja liike eivät ole yhtä kuin puristava jännitys. Puristava jännitys on itsessään aina jonkinlainen tukkeutuma energiassa. Kokemukseni on, että ejakulaatio on seurausta vaistomaisesta jännittymisestä ja sen purkautumisesa. Puristavasta jännityksestä luopuminen sai minulla joskus aikaan sen, etten kokenut olevani samalla tavalla voimakas ja se haastoi kokemustani miehisyydestä. Rentoutumisen kautta saa kuitenkin kosketuksen vapaammin virtaavaan voimaan.

Monelle kehon rentouttaminen on asia, jota täytyy opetella pitkän aikaa. Nopeasti saavutettavan päämäärän sijaan se on syvenevä taito. Seksuaalisuuteen rentoutumista ajattelen itse matkana, jossa oppii tuntemaan itsensä paremmin, tervehdyttää itseään sekä oppii nauttimaan elämästä kokonaisvaltaisemmin.

Rentoutumaan voi opetella rentoutusharjoituksilla. Yksinkertaisuudessaan se voi tarkoittaa sitä, että makuuasennossa antaa huomion levätä kehon tuntemuksissa ja siellä olevissa jännityksissä (etenkin lantion ja jalkojen seudulla). Hengityksen yhteydessä voi aktiivisesti uloshengityksellä antaa kehon ikäänkuin päästää irti, vähän kuin huokaisisi jokaisella uloshengityksellä.

Haukottelu, huokailu, tärinä, itku ja nauru ovat keholle luontaisia tapoja rentoutua ja säädellä hermoston toimintaa. Näille on hyvä antaa tilaa niin rentoutuessa, seksin aikana kuin arkielämässäkin.

Siemensyöksyn estäminen

Joskus ja etenkin siinä kohtaa, kun laukeamiseen alkaa luoda uutta suhdetta, on opittava myös suoraviivaisesti taltuttamaan härkä. Kun “se”, eli omat vaistomme alkavat tottua ajatukseen siitä, että sinä olet ohjaksissa, moni muu asia mahdollistuu.

Minulle kaksi asiaa olivat asiaan tarttuessa hyödyllisiä. Sukuelinten voimakas jännittäminen ja sisään hengittäminen. Orgasmin hetken lähestyessä voi soveltaa näitä kahta asiaa yhtaikaa, eli hengittää yhtaikaa sisään, jännittää lihaksia sukuelimissä ja pidättää hengitystä kunnes voimakkain paine purkautua hellittää. Joskus ejakulaatiorefleksi tulee liian lähelle ja taltuttaminen epäonnistuu. Toisinaan ejakulaatio ei tapahdu, mutta olo voi olla silti silti kuin ejakulaation jälkeen. Käsitykseni on, että noissa tilanteissa siemensyöksy tapahtuu, mutta se purkaantuu sisäisesti. Mitä tutummaksi tilanne käy, sitä helpompi on mennä lähemmäs siemensyöksyä ja kyetä silti estämään se.

Energian tahdonalainen purkaminen

Jännityksen kasvaessa ja energian lisääntyessä voi tuntua siltä, että nyt on pakko purkautua. Purkamista voi kuitenkin tehdä muillakin tavoin kuin siemensyöksyn kautta. Energian voi antautua purkautua kyynelinä, nauruna, äänenä ja liikuttamalla kehoa aktiivisemmin. Tämäkin purkaa energiaa, mutta siinä oppii kanavoimaan energiaa itse, sen sijaan, että on täysin sen armoilla.

Energia kannattaa päästää kehoonsa liikkumaan sen sijaan, että jännittää ja kerää sitä lantioonsa, vaikka tuo jännite nautinnollista onkin. Jos ja kun meillä on kontakti omaan kehoomme, huomaamme kyllä, että se liikehtii luonnostaan jollain tapaa. Jos emme tunnista tätä vielä, voi ihan vaan aktiivisesti kokeilla miltä tuntuu, jos oman kehonsa antaisi liikkua eri tavoilla. Lantionsa liikkua useisiin suuntiin yhdynnän yhteydessä, välillä pyöritellen, välillä hitaasti. Rintakehänsä liikkua hengityksen mukana. Käsien liikehtiä, kosketella ja puristellakin. Vatsan pullottaa ja supistua.

Eläväisyys

Eläväisyys, välittömyys ja sallivuus edesauttavat energian liikkumista. Jos emme salli itsemme tuntea asioita, ilmaista kokemustamme kehollisesti/emootionaalisesti sekä anna oman kokemuksemme elää ja muuttua seksin aikana, joudumme olemaan jännittyneitä. Silloin meillä on vähemmän energiaa käytössämme, nautimme kapea-alaisemmin ja koemme heikommin yhteyttä toiseen.

Eläväisyys, välittömyys ja itsensä kokonaisvaltainen mukaan tuominen voivat olla tärkeitä asioita myös kumppanille. Pelkkä pidentynyt seksi ei välttämättä innosta kumppania, jos se ei aiemminkaan ole ollut nautinnollista. Laajempi itsensä mukaan tuominen mahdollistavat sen, että seksissä voi kohdata useammilla tasoilla ja tulla ravituksi.

Kun pidän huolta itsestäni, toisen on mahdollista rentoutua

En tiedä kuinka yleistä se on, mutta minulle on syntynyt vaikutelma, että naiset joutuvat kantamaan paljon huolta siitä, kuinka paljon mies nauttii. Miehen nautinnosta ja toisaalta siitä, että sitä ei olisi liikaa ja akti kestäisi hieman pidempään. Tällainen tilanne, jossa toinen joutuu pitämään huolta toisesta, aiheuttaa sen, että on mahdotonta rentoutua omaan nautintoonsa. Siksi koen aiemmat vinkit ja asenteet miehelle tärkeäksi. Kun opimme huolehtimaan omasta nautinnostamme ja sen säätelystä, vapautamme naisen tästä roolista.

Selkeä ilmaisu

Olen vahvasti sitä mieltä, että seksuaalisuuden kanssa kannattaa olla suora ja selkeä. Kertoa mitä haluaa ja mitä ei halua. Tämä mahdollistaa sen, että saa kokea kaipaamiaan asioita. Samalla se myös auttaa luottamuksen rakentamisessa. Sellaisen ihmisen kanssa on helpompaa olla, joka kykenee ilmaisemaan selkeästi mitä haluaa. Silloin toinen voi myös ilmaista selkeästi mikä häntä kiinnostaa.

Mies- ja naisdynamiikkaa ajatellen voi olla toisinaan myös nautinnollista, että mies on aloitteellinen ja toinen voi halutessaan asettua vastaanottavaan rooliin. Aloitteellisuus ei ole aina helppoa, ainakaan haavoittuvalta tuntuvien asioiden kanssa, mutta epävarmoja paikkoja kohti kannattaa mennä.

Toisesta kiinnostuminen

Joskus on mukava keskittyä tarjoamaan toiselle nautintoa. Paras seksi syntyy kuitenkin siitä, että kaksi ihmistä voi antautua nauttimaan omasta kokemuksestaan ja tuo nautinto tulee jaetuksi toisen kanssa. Parasta mitä voimme antaa toiselle sängyssä on oma nautintomme, ei niinkään se, mitä voimme toiselle tuottaa keskittymällä häneen. Se edellyttää sitä, että pysyy lähellä itseään, vaikka ollaankin näin läheisessä kontaktissa.

Toisen kuuntelu ja läsnä oleminen sille, mitä tapahtuu, ovat asioita, joita ei opi kuin kuuntelemalla, tuntemalla ja kysymällä. Huomio voi kuitenkin kuin varkain karata liian kauas itsestä. Siellä niiden välissä piilee se kapea kohta, jossa olemme lähellä itseä ja silti avoimia yhteiselle.

 

Tekstin sisällön voisi tiivistää siihen, että kun otamme vastuun omasta kokemuksestamme, toinenkin voi rentoutua keskittymään itseensä. Minun ymmärrykseni on, että tämä ei ole kaikille naisille (tai miehille) helppoa, sillä mahdollisuuksia rentoutua tutkimaan omaa naiseutta, seksuaalisuutta ja nautintoa rauhassa on ollut rajallisesti.

Toivottavasti joku vinkeistä inspiroi tunnustelemaan asiaa uudella tavalla.

Seksuaalisuus on osa ihmisyyttä ja voi vapautua omaan ihmisyyteensä tutustumisen kautta. Jos tämä kiinnostaa sinua, tutustu Inhimillinen henkisyys -sivuston tarjontaan täällä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image