Erityisherkän 3 lahjaa ihmissuhteille: empatia, syvyys ja aitous

Erityisherkät ovat aina yksilöitä, joihin vaikuttaa mm. persoona, temperamenttityyli, menneet kokemukset – unohtamatta syvempää olemusta, sisintä.

Alla olevat esimerkit ovat erityisherkälle tyypillisiä lahjoja. Ajattelen, että nämä piirteet ovat kuin kolikon kaksi puolta: ne sisältävät lahjan lisäksi haasteensa. Tässä kirjoituksessa keskitytään kuitenkin pääasiassa lahjoihin.

1. Empaattisuus

Erityisherkät ovat usein luonnostaan empaattisia, osaavat asettua toisen asemaan ja huomioida toisten tunteita. Empaattisen ihmisen kanssa on hyväksytty olo. Tulee tunne että uskaltaa kertoa asioista, jotka ovat arkojakin. Empaattinen ihminen on usein ystävällinen ja muut huomioiva.

Empaattisuus voi mennä erityisherkällä yli, jolloin hän yli-ymmärtää ja eikä vedä rajojaan. Empaattinen ihminen kaipaa yhtälailla empatiaa. Jos sinulla on empaattinen ystävä, nauti lämmöstä ja myötätunnosta. Ja muistuta välillä ystävääsi, että hänkin saa olla tarvitseva, eri mieltä ja laittaa itsensä etusijalle.

2. Syvyys

Erityisherkkää kiinnostaa syvät keskustelut ja aito yhteys. Heitä harvoin kiinnostaa jutella pitkään asioista, jotka eivät mene pintaa syvemmälle.

Syvyys voi olla raskasta, mutta se voi olla myös hyvin totuudellista ja kaunista. Ihmissuhteissa syvyys tuo perspektiiviä, nöyryyttä ja usein myös sitoutuneisuutta.

Syvyyden vastapainoksi on hyvä muistaa keveys ja se loppumaton analyysi ei ole välttämättä syvyyttä vaan jopa syvien tunteiden välttämistä. Syvyyden lahja tuo ihmissuhteisiin merkityksellisyyttä ja jaettua ihmisyyttä.

3. Aitous

Erityisherkät ovat usein allergisia näennäisyyksille ja he haluavat olla aitoja, omia itsejään. Samalla tämä kaipuu aitouteen voi pelottaa: Hyväksytäänkö minut sellaisena kun olen?

Jos ei ole vielä tehnyt rauhaa herkkyytensä kanssa, kokee helposti olevansa viallinen tai ulkopuolinen. Herkkyyden hyväksymisen myötä oma olemisen tapa alkaakin tuntua itselle oikealta ja sopivalta.

Erityisherkkä tunnistaa helposti onko toinen aito vai ei. Jos ei ole, erityisherkälle menee helposti suojat ja pakki päälle. Aidon ihmisen kanssa oleminen tuntuu sallivalta, kiehtovaltakin. Se voi olla hyvin inspiroivaa ja rohkaisevaa.

Kurkkaa Eevin kirja:

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image