Parisuhde on tunteiden vuoristorata – pitäkää toisistanne kiinni!

Elämme muutoksen aikaa ja monessa kodissa on puolisoiden välillä epätasapainoa ja huolta erilleen kasvamisesta. Parisuhde on vahva energeettinen side ja usein perustunteiden (se tunne, millä useimmiten reagoimme) vastakohdat ovat löytäneet toisensa.

Nöyrän ja näkymättömän häpeilevän viereltä löytyy usein esillä oleva ja kovasti neuvova ylpeä, rajansa hukanneen suurisydämisen syyllisyydestä kärsivän viereltä löytyy usein tiukasti kaikkia rajoittava kivisydäminen vihainen, haluttoman ja raskaan oloisen, hiljaisen apaattisen viereltä löytyy usein kaikkea haluava ja energinen, puhua papattava himokas, vastuuttoman ja tunnottoman pelokkaan viereltä löytyy kaikesta vastuun ottava ja herkkä surullinen.

Luottamuksen menettäminen parisuhteessa ei välttämättä johdu aina valehtelemisesta tai pettämisestä. Useimmiten se johtuu siitä, että pari on ajautunut liian kauas toisistaan. Toisen muutos eri tunnetasoille, kauemmas totutusta ja kauemmas toisesta, luo muutospaineen myös toisessa. Vaikkei se, joka on toisille tasoille kiivennyt, osoittaisi sitä mitenkään teoillaan, toinen sen kyllä tuntee, vaikkei sitä aina ymmärräkään. Energia ei valehtele.

On hyvin inhimillistä alkaa vastustaa tätä muutosta. Paikalleen jääminen kun on mukavan helppoa. Miksei kaikki voisi olla kuten ennenkin? On normaalia alkaa kohdistaa vihaa asioihin, joista toinen on kiinnostunut. Syyttää ulkoisia asioita toisen sisäisestä muutoksesta. Asioillahan ei ole mitään tekemistä muutoksen kanssa. Mitä oikeasti vastustaa, on rohkeuden portin edessä seisomisen pelko. Pitää valita: Olenko minäkin valmis muuttamaan näkemyksiäni vai jäänkö jumittamaan paikalleni kun toinen laajentaa elämäänsä ja kokeilee uutta?

Se joka on muuttunut, voi antaa toisenkin muutokselle vauhtia ja on sen halukas rakkaudesta tekemäänkin. Mahdotonta se on jos toinen peloissaan iskee jarrut pohjaan. Silloin rakastava ja kärsivällinen puoliso elää omaa elämäänsä ja väistyy rauhassa odottamaan, mutta toinen voi peloissaan tulkita tämän kärsivällisyyden ja voiman välinpitämättömyydeksi.

Rakkaus voittaa aina, joten jonkinlainen muutos on ennen pitkää väistämätöntä. Helpointa olisi siis antautua muutokselle, mutta antautuminen ei ole helppoa, jumittaminen on. Helpompaa on narista, kitistä ja ruikuttaa. Sen me kaikki osaamme.

Vaihe, jossa uutta tasapainoa ja yhteyttä etsitään, voi tuntua tosi kivuliaalta. Uuden opettelu aina on. Toisen syyttelyn sijaan on otettava vastuu omasta kasvusta ja kehityksestä.

Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, ja syystä. Toisen olisi opittava toiselta sitä vastakohtaa, mitä ei itse vielä osaa. Vastuun ottaja oppii hellittämistä, energinen oppii rauhallisuutta, auttaja rajojen asettamista ja vihainen hyväksyntää. Jos pari ei ole sitoutunut tähän yhdessä oppimiseen, vaan haluaa mieluummin muuttaa toista samanlaiseksi kuin itse on, niin nämä vastakohdat korostuvat ja erkaannuttavat parin vielä kauemmaksi toisistaan.

Se mihin toisessa ihastui, alkaakin ärsyttää.

Toisen seura ei enää kiinnosta ja välimatka kasvaa. Kaukana toisistaan ei kuule toista, ei näe toista, ei ymmärrä toista. Pian voi unohtaa toiselle tärkeän asian, ei kuule kun toinen pyytää, ei huomioi toisen tarpeita. Se ei ikinä johdu siitä, että toinen olisi paha tai ilkeä, tai että ei enää rakastaisi.

Pienistä asioista kasvaa vuori turvattomuutta. Päädytään kuin huomaamatta tilanteeseen, jossa toiseen ei luoteta eikä tunneta oloa turvalliseksi hänen kanssaan. Pari alkaa miettiä mitä toisissaan ikinä edes näkivät, ja pitäisikö erota, kun ovat kerran niin erilaisia.

Sen sijaan, että ärsyyntyy toisen erilaisuudesta ja vastustaa hänen tarjoamiaan oppeja, jotka voisivat viedä tasapainoiseen rakkauden tilaan, voisi ottaa rohkeita askelia toista kohti.

Tasapaino, luottamus ja turva löydetään yhteydellä toiseen. Ihmeitä tapahtuu kun molemmat ottavat askeleita toisiaan kohtaan, tulevat lähemmäksi toisiaan ja ottavat toisiaan kädestä kiinni.

Parisuhde on aina tanssia yhdessä sekä erikseen, mutta moni havahtuu siihen, että yhdessä ei ole tanssittu enää vuosiin. Yhteys luo sähköisen tunnelman, kipinän ja toivon.

Mitä sinun puolisosi osaa mitä sinä et? Mitä hän voisi sinulle opettaa?

Millaista olisi tanssia hänen tanssia? Voisiko hän viedä ja sinä antautuisit vietäväksi?

Millaisen uuden ja innostavan tanssin loisitte yhdessä?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image