Kivun ja haasteiden tarkoitus ei ole satuttaa ja nujertaa – vaan antaa voimaa

Kivun ja haasteiden tarkoitus ei pohjimmiltaan ole satuttaa vaan voimauttaa. Kun uskaltaa kohdata vaikeita asioita syyttämättä ja tuomitsematta, kyky vastaanottaa rakkautta kasvaa.

Mutta miten olla tuomitsematta vaikeuksiaan – siis hyväksyä niitä? Hyväksymisestä tulee herkästi mieleen, että nyt viedään pässiä narussa, varsinkin silloin, kun kaikki on päin mäntyä. Miten voin hyväksyä, että kroppa hajoilee, rahat on lopussa eikä rakkautta näy? Miten voin hyväksyä sitä, että mieli on maassa ja ahdistaa? Jos alan tässä vielä hyväksymään, kohta viedään tuhkatkin pesästä?!

Homma toimii näin: olen sen kanssa mitä on. Sehän on todella haastavaa. Se ei tarkoita, että nyökytellään päätä kaikelle ja koetetaan kestää hampaat irvessä. Silloin kyse on alistumisesta, ei voimaantumisesta. Hyväksyminen on pohjimmiltaan oman voiman löytämistä. Se  voi ilmetä niin, että huomaan: ”tämä juttu on niin nähty. Nyt tuli raja vastaan”. 

Ja ihmeellistä kyllä, kun en ole kiireisenä egoni ja mieleni kautta tuomitsemassa ankeita fiiliksiä tai elämän tapahtumia, minulle tulee tilaa olla juuri siinä missä olen. Saan voimaa toimia toisin, valita sellaista, mikä minua tukee. Hommeli toimii niin, että se mitä vastustan, voimistuu. Kvanttifysiikkakin sen todentaa. Jos jatkuvasti ajattelen harmissani, miten epäluuloinen olen, tai tuumin, että tarttis olla avoimempi, olen vastustuksen tilassa. Jos sätin itseäni mistä tahansa, vastustan. Jos maailman tai muiden pitäisi mielestäni olla erilaisia, vastustan. Jos kiukuttelen siitä mitä tapahtui tai tapahtuu, vastustan.

Omilla ajatuksillani, tunteillani ja asemoitumisellani aktivoin ja pidän yllä sitä asiaa, mitä vastustan. Se mitä vastustan, pysyy kokemuspiirissäni niin kauan, kunnes vedän energiani eli vastustukseni pois. Vastustaminen lukitsee energian tiettyyn tilaan. Saatamme pysyä näissä lukkiintuneissa energioissa vuosikymmeniä ja siten estää itseämme avautumasta uusille asioille, ihmisille ja sille mitä sydän halajaa. Joskus vedämme puoleemme samaa shittiä uudestaan ja uudestaan. Ei siksi, ettemme ansaitsisi parempaa vaan siksi, että jotakin viisautta vaikeuksistamme olisi vielä ammennettavana.

Usein hyväksyminen on prosessi; joitakin asioita on tosi vaikeaa hyväksyä. Joskus tunteita on monta kerrosta ja ne kuoriutuvat pikku hiljaa, aikanaan. Hyväksyminen toimii minulla näin: kysyn itseltäni, voinko hyväksyä sen, mitä nyt on? Joskus en todellakaan voi – tuntuu hitsin kurjalta. Kysyn itseltäni, voinko hyväksyä, että nyt en voi hyväksyä? Itseni kuulostelu luo minulle sisäistä turvaa ja tilaa. Sisäisyyteen syntyvä väljyys auttaa olemaan läsnä kehossa ja siinä mitä tapahtuu. Hyväksyminen on uskallusta tuntea mitä tuntee. Samalla se on irtipäästämistä. Sallin itseni keskittyä johonkin muuhunkin kuin siihen mikä rassaa – kokemukseeni mahtuu muutakin kuin tämä, mikä nyt painaa. Tai jos ei mahdu, voinko hyväksyä sen?

Kaikilla vaikeillakin kokemuksilla on minulle jotakin annettavaa – ja sen viisauden saan sydämeeni, kun päästelen irti ja keskityn itsestäni huolehtimiseen. Kun suostun näkemään, millä tavalla käsillä oleva tilanne tai asia kutsuu minua tukemaan itseäni, avaudun. En jää uhriksi ihmettelemään, miksi mulle aina käy näin. Voimaannun katselemaan asioita uusista kulmista. Elämässä tapahtuu mitä tapahtuu riippumatta siitä, miten ihmeissämme tai kauhuissamme siitä olemme, eikä vastustuksemme muuta asiaa. 

Vaikeudet eivät kerro arvostani mitään. Ne haluavat auttaa minua löytämään arvoni. 

Saamme tuntea mitä tunnemme vaikeuksissamme, saamme  surra ja olla vihaisia. Mutta se mitä uskomme haasteista, on ratkaisevaa siinä menemmekö eteenpäin vai jäämmekö jumittamaan. Jos ajattelemme, että vaikeudet ovat rangaistus, uskomme, että meissä on jotakin vikaa. Silloin vedämme samoja haasteita puoleemme. Jos uskomme, että elämä haluaa auttaa meitä löytämään yhä enemmän rakkautta ja hyväksyntää itseämme kohtaan, ammennamme vaikeuksien viisaudesta.

Kuva: Unsplash.com/ Conner Baker

Lähelle -ihmissuhdekurssi alkaa 28.1. Lämpimästi tervetuloa sydämesi kasvun ja kypsymisen äärelle. Ei suorittaen, vaan rakkaudessa avautuen.


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image