Kotimaiset marjat ovat todellista superruokaa parhaimmillaan. Nyt kun sesonki on parhaimmillaan nauti marjat tuoreina, säilö pakastimeen tai käytä ruoanlaitossa.
Kotimaiset marjat ovat suorastaan vastustamattoman makeita ja ne sisältävät vain vähän energiaa. Ravitsemuksellisesti katseltuna marjoissa on myös upea määrä terveyshyötyjä, sillä ne sisältävät runsaasti kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Säännöllinen marjojen nauttiminen edesauttaa myös muun muassa aivojen toimintaa ja pitää kolesteroliarvot kurissa.
Mikä voisikaan olla herkullisempi tuoksu kuin keittiöstä tupruava uunituore marjapiirakka. Tässä iloksesi entisajan marjapiirakkaohje gluteenittomasti ja ilman valkoista sokeria.
MARJAPIIRAKKAOHJE
(Ohjeesta tulee yksi uunivuoallinen)
2 dl kaurajauhoja
2 dl perunajauhoja
2 dl tattarijauhoja
200g laktoositonta luomu voita
2,5 dl kookossokeria
2 tl soodaa
3 kananmunaa
2 dl laktoositonta luomu piimää
250g kotimaisia marjoja
VAIHE 1) Yhdistä kaikki kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on murumaista. Ota muruseoksesta sivuun noin 2,5 dl.
VAIHE 2) Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen kananmunat sekä luomu piimä ja pyöräytä sekaisin. Maista taikinaa.
VAIHE 3) Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan päälle ja ripottele pintaan marjasekoitusta ja lisää marjojen päälle jäljelle jäänyt muruseos.
VAIHE 4) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.