Erityisherkkä on näistä syistä myös erityisen hyvä ystävä – Herkkä haluaa kuulla, mitä sinulle oikeasti kuuluu ja aidosti auttaa

Erityisherkkä ihminen on uskollinen ja luotettava ystävä. Hän kuuntelee murheitasi ja haluaa aidosti auttaa. Herkän kanssa voi jakaa syvimmät tuntonsa ja ajatuksensa. Hän nautti syvällisistä keskusteluista ja arvostaa luottamustasi. Erityisherkkä ystävä harvemmin aiheuttaa tieten tahtoen pahaa mieltä ja ristiriitaa, sillä hän haluaa ottaa muiden tunteet huomioon ja miettii omien tekojensa seuraamuksia usein hyvinkin perusteellisesti. Hänelle on tärkeää pitää kiinni lupauksistaan ja hän tarkoittaa mitä sanoo. 

Herkän ihmisen ei aina kuitenkaan ole helppo ystävystyä. Moni herkkä on tuntenut ulkopuolisuuden tunnetta sen tähden, ettei esimerkiksi jaksa olla mukana sosiaalisissa tilanteissa samalla tavalla kuin vähemmän herkät ihmiset. Hän saattaa vaikuttaa varautuneelta ja ujolta, mutta se ei tarkoita etteikö hän kaipaisi toisten seuraan. Etenkin introvertit erityisherkät, joita on 70 % erityisherkistä, haluavat hetken aikaa tarkkailla tilannetta ennen kuin rohkaistuvat tutustumaan uusiin ihmisiin. 

Erityisherkkä ei yleensä tunne oloaan mukavaksi isojen ihmisjoukkojen keskellä tai tilaisuuksissa, joissa pitää tutustua moneen uuteen ihmiseen yhtä aikaa. Hän kukoistaa kahdenkeskisessä vuorovaikutuksessa ja pienissä intiimeissä ryhmissä. Herkkä ihminen nauttii sellaisista ihmissuhteista, joissa hän kokee tulevansa hyväksytyksi omana itsenään ja jossa voidaan kohdata arkipäiväistä jutustelua syvällisemmin. Herkällä ihmisellä voi olla laaja tuttavapiiri, mutta todelliset ystävyyssuhteet lasketaan yleensä yhden käden sormilla. 

Jos sinulla on ystävänä erityisherkkä ihminen, on hyvä tietää muutama asia:

  • Herkkä ihminen välittää siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Hän pohtii tekemistensä vaikutusta muihin ihmisiin ja pyrkii välttämään virheitä ja ystäviensä mielen pahoittamista. Kovat sanat ja arvostelu menevät herkästi ihon alle ja järkytyksestä toipuminen voi viedä pitkän aikaa. Jos ristiriitatilanteita syntyy, pyri säilyttämään malttisi ja selvittämään tilanne mahdollisimman rauhallisesti. 
  • Herkkä ei välttämättä heittäydy päätä pahkaa seikkailuihin kanssasi, vaan tarvitsee aikaa prosessoida asioita. Hän pohtii päätöksiä monelta kantilta ja puntaroi onko hänellä voimavaroja ryhtyä johonkin uuteen ja jännittävään asiaan. Älä ota sitä henkilökohtaisesti. Herkälle on tärkeää tehdä hyvältä ja oikealta tuntuvia valintoja. 
  • Herkkä haluaa kuulla mitä sinulle oikeasti kuuluu. Hän ei välttämättä jaksa kuunnella loputtomiin työpaikkasi meheviä juoruja, mutta hän jaksaa keskustella kanssasi tuntikausia siitä, mitä sydämelläsi on; mitä ajattelet tärkeistä asioista, mikä on sinulle merkityksellistä, mitä haaveita sinulla on, mitä tunteita käyt läpi tai miten koet elämänkokemustesi vaikuttaneen sinuun ihmisenä. Erityisherkästä saat mahtavan luotetun ystävän, jos uskallat raottaa sydäntäsi. 
  • Jos et kuule herkästä ystävästäsi vähään aikaan älä turhaan mieti onko hän loukkaantunut jostain kun ei ole laittanut mitään viestiä. Vältä nopeita johtopäätöksiä. Kuormittuneina erityisherkillä on taipumuksena vetäytyä omiin oloihinsa, sillä he tarvitsevat muita enemmän rauhaa ja yksinoloa. Muiden tarpeet etusijalle asettavat herkät ihmiset eivät aina myöskään osaa pyytää tukea, vaikka kaipaisivat sitä. Joskus he uppoutuvat syvälle omiin mietteisiinsä eivätkä jaksa olla sosiaalisia. He kuitenkin arvostavat syvästi sitä, jos otat yhteyttä ja kysyt mitä heille kuuluu. Sosiaalisesta vuorovaikutuksesta vetäytynyt erityisherkkä saattaa kaivata vähän vetoapua päästäkseen taas ihmisten pariin. 

Ennen kaikkea; parhaimmillaan erityisherkkä on ystävä, jolle voit uskoutua, joka on tukenasi iloissa ja suruissa, joka välittää sinusta ja haluaa sinulle hyvää.❤️


Muista herkkää ihmistä esimerkiksi näillä:

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image