Kun aistii pienetkin asiat voimakkaasti, elämä ravisuttaa päivittäin

 

Kun aurinkoisena aamuna tunnen kehossani, että myöhemmin ukkostaa ja illalla taivas salamoi. Kun kuppi kahvia tuntuu siltä kuin olisin vetänyt jotain paljon vahvempaa. Kun joku ylittää itsensä tai hahmot puhaltavat yhteen hiileen elokuvassa ja vollotan ääneen sohvallani. Kun näen kummityttöni aitouden tunteissaan läheisiään ja maailmaa kohtaan ja tajuan, että hän on merkittävin opettajani. Liikutus siitä, kun joku tarjoaa apuaan ventovieraalle.

Ja se raivon kuohuva pato, joka sisälläni avautuu, kun näen koululaisporukan kiusaavan yhtä tai isompien uhkailevan pienempiään. Kun toivon, että läheiseni purkaisi padotun tuskansa ulos, ettei painostava tunne-energia lilluisi huoneessa enää. Kun minulla on matkalla ravintolassa ahdistava olo ja selviää, että se on paikka, jossa on ennen käyty oikeutta ihmisten kohtaloista.

Aina en ole varma, onko minusta tähän maailmaan. Kun oma tuskani ja ihmisten julmuus itseään ja toisiaan kohtaan kouraisevat niin, että koen rusentuvani kasaan, kysyn: “Miksi olen täällä, jos kaikki tuntuu näin paljon?” Ja sitten kun rajaton ilo täyttää jokaisen soluni ja tuntuu, että hajoan atomeiksi pelkästä olemassaolon onnesta, kiitän, että saan kuitenkin kokea tämän kaiken.

Minulta on mennyt vuosikymmeniä sen hyväksymiseen, että minulla on voimakkaat tunteet, vahva intuitio ja todella herkkä fyysinen keho, joka ylikuormittuu helposti – ja hyväksymisen prosessi jatkuu edelleen.

Monesti tuntuu, että olen jaksanut vain rikkaan sisäisen maailmani ja mielikuvitukseni avulla. Ne ovat tarjonneet minulle suojapaikan, johon olen vetäytynyt lapsesta asti. Sieltä olen kömpinyt takaisin ihmisten ilmoille aina silloin, kun on ollut sen aika.

Tiedän myös, etten ole herkkyyteni ja siihen liittyvien havaintojeni kanssa yksin. Puhumalla kokemuksistani olen huomannut, että voimakas herkkyys omille ja toisten tunnetiloille ja ympäristön ärsykkeille määrittää monen kokemusta itsestä ja elämästä näkyvämmin tai piilevämmin.

Nuorempana ihmettelin jatkuvasti, miten asiat, jotka minä näin ja koin vahvasti, eivät tuntuneet vaikuttavan joihinkin samalla tavalla. Vasta myöhemmin tajusin, että he eivät koe niitä niin voimakkaasti tai ne eivät kuulu heidän kokemuspiiriinsä lainkaan. Jälkeenpäin olen myös ymmärtänyt, että moni näistä ihmisistä kyllä kokee asioita hyvinkin voimakkaasti, mutta he eivät salli sitä itselleen, koska se pelottaa heitä. Nämä ihmiset ovat kokemukseni mukaan usein niitä, jotka vaativat kaikista kärkkäimmin myös muita tukahduttamaan herkkyyden itsessään. Silloin, kun olen ollut lukossa itseni kanssa, olen toiminut itsekin niin.

On mahdotonta kääntää voimakseen semmoisia puolia itsessään, joista ei ole tietoinen. Kuulostaa itsestään selvältä. Se ei silti tee oman itsen tarkastelusta helppoa, sillä antautuminen omalle ihmisyydelle ja herkkyydelle ei ole pelkkää herkkua.

Kuitenkin, vasta kun antaa kaiken itsessään tulla esiin, voi hyväksyä itsensä semmoisena kuin on. Vasta kun uskallamme katsoa kaikkia ajatuksiamme, tunteitamme ja tekojamme suoraan ja kiertelemättä, voimme ottaa sen kaiken osaksi meitä ja päästää sitten vaihe vaiheelta irti niistä uskomuksista ja toimintatavoista, jotka eivät enää tunnu omilta.

Herkkyyttään omille ja toisten tunnetiloille ja kokemuksille ei kannata piilotella. Ne ovat suuria voimavaroja, joilla voi vaikuttaa omaan ja muiden kasvuun ja hyvinvointiin.

Se, että aistimukset ja tunteet nousevat meissä helposti pintaan, antaa meille mahdollisuuden sukeltaa niiden kautta yhä syvemmälle itseemme ja nousta sieltä jälleen lentoon entistä tietoisempina, rakastavampina ja rehellisen läsnäolevina sekä itseämme että muita kohtaan. Aidon ja tinkimättömän itsetuntemuksen ja siitä kumpuavan läsnäolon voima voi auttaa muuntamaan tukahduttamaamme kollektiivista tuskaa ja pelkoa. Sitä kautta voimme eheytyä yksilöinä ja yhdessä, kaikessa ihmisyydessämme ja keskeneräisyydessämme.

Irti överiempatiasta -kirja auttaa sinua kasvamaan ulos överiempaattisen toiminnan kaavasta ja suuntaamaan herkkyytesi voiman elämään, jossa voit hyvin ja joka tuntuu aidosti omaltasi. Katso ja tilaa kirja täältä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image