Eläköön aronia! Musta marja pistää kehon kuntoon

Aroniaa voi hyvällä syyllä kutsua marjamaailman kuninkaaksi. Mustanpuhuvat ja todella mehevät marjat kypsyvät keruukuntoon syyskuussa eikä pakkasen hyytävä suudelma tee niille hallaa, vaan vain parantaa makua.

Moni karsastaa aronian marjoja ja pitää niitä jopa myrkyllisinä. Sitä ne eivät suinkaan ole. Mutta marjojen hapottomuus ja karvaus tuntuvat joidenkin suussa kummalliselta. Kannustankin maistelemaan eri pensaiden marjoja ja valitsemaan omaan suuhun sopivimmat antioksidanttipommit. On todella haaskausta jättää terveyspommit räkättien herkuksi.

Näin syksyllä C-vitamiinipommi aroniaa tarvitaan, sillä se vahvistaa immuniteettia.  Marja sisältää runsain määrin myös kivennäisaineita, kuten magnesiumia, folaattia, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja jodia.

Buustia terveydelle

Moni tuntee mustikan ja mustaherukan terveysvaikutukset. Harva kuitenkin tietää, että aronia sisältää kaikista marjoista eniten fenoliyhdisteitä, jotka suojaavat soluja härskiintymiseltä. Mustat antioksidanttipommit voivat suojata mm. aivoja ikääntymisen aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäistä kroonisten sairauksien puhkeamista. Jos kamppailet korkean verenpaineen kanssa, ota ihmeessä aronia ruokavalioosi. Musta antioksidanttipommi laskee tehokkaasti verenpainetta ja hellii muutenkin niin sydämen kuin aivojen terveyttä.

Ota ihmeessä aronia elämääsi äläkä jätä huikeaa antioksidanttipommia räkättien herkuksi.

Kerääminen on helppoa

Aronia on siitä kiitollinen marja, että sen kerääminen on helppoa. Astia täyttyy nopeasti isoista marjoista ja kerätä voit joko käsin tai poimurilla. Kerätessä ei tarvitse kyykistellä, sillä marjat kypsyvät pensaissa. Pientä kurottelua voi tarvita mutta sehän tekee istumatyöläiselle vain hyvää! Älä laita keruureissulle vaaleita vaatteita, sillä marjat tahraavat paljon enemmän kuin mustikat.

Smoothieen, puuroon, raakakakkuihin

Aroniaa voi mehustaa, heittää smoothien joukkoon tai ottaa tehoaineet talteen vaikka herkullisten villikakkujen avulla. Aroniahilloa voi tehdä joko keittämällä tai chiageelin avulla. Hapokkuutta marjoihin saat kotimaisista omenoista tai vaikkapa luomusitruunoista. Jo muutamalla marjalla saa puhtia ja tarvittavia antioksidantteja syksyn pimeneviin iltoihin.

Lähde siis aroniajahtiin! Pakasta mustia marjoja tai tee itsellesi omaa marjajauhetta talven varalle. Saat ikiomaa ravintolisää, jolla voit rikastaa aamupuurot, smoothiet ja leivonnaiset. Teelusikallinen kuivattua aroniajauhetta vastaa paria desiä tuoretta marjaa. Sillä pääsee jo pitkälle!


Kurkkaa uutuuskirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image