Elä väljästi – sisäisen rauhan avulla avaudut uudella tavalla toiminnan maailmalle

”If we want to act wisely in the world, the first step is to learn to quiet the mind.” – Jack Kornfield 

Elämä on haasteellista, täynnä yllättäviä tilanteita, nopeita muutoksia ja kiireessä tehtäviä päätöksiä. Älä odota maailman ulkopuolellasi rauhoittuvan, rauhoitu sen sijaan itse. Voit löytää oman rauhasi nyt, ei tarvitse odotella muiden tekevän ensin jotain.

Ego on takertuvaa identifioitumista ajatuksiin ja tunteisiin, siis tarinoihin tai uskomusrakennelmiin. Egolla on sekä henkilökohtainen että kollektiivinen puoli, esimerkiksi sinulla on oma tarinasi itsestäsi ja samalla olet osa useankin kollektiivin tarinaa, esim. suomalaisuus, työyhteisösi kulttuuri, polittinen suuntautuminen, uskonto jne.

Oli kyse henkilökohtaisesta tai kollektiivisesta egosta, se haluaa korostaa erottautumista ja paremmuutta suhteessa muihin – ”minä olen parempi/tärkeämpi/kiinnostavampi kuin sinä” tai ”me olemme oikeassa ja te olette väärässä”.

Mitä tästä seuraa? Katso illan uutiset, tee some-kierros, vilkaise omaa almanakkaasi.

Haluatko elämääsi draamaa vai rauhaa?

Ego saa voimansa draamasta, egojen kamppailusta ja voiton tunteesta. Älä heitä lisää bensaa draaman liekkeihin. Näe draaman yli kaikkia ihmisiä – ja eläviä olentoja – yhdistävä tietoisuus, ja toimi arjessa tästä tietoisuudesta käsin.​​​​​​​

Löydä oma sisäinen tilasi, rakenna sinne oma väljyytesi. Tämä tilava ydin, oma henkinen olohuoneesi, ei ole pakopaikka vaan voimasi lähde, keino kytkeytyä voimakkaasti ja tehokkaasti ympäröivään maailmaan. Et ole vetäytymässä pois, vaan rauhasi avulla avautumassa uudella tavalla toiminnan maailmalle.

  • Väljyys on irtiottoa egosta ja pakonomaisesta ajattelusta.
  • Irtioton luoma tila mahdollistaa itsen tiedostamisen: olen tila, jossa ajatteluni tapahtuu.
  • Väljyys avaa vapauden portit – olemiseen ja toimintaan.

– terveisin Pekka Pirhonen

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image