5 vinkkiä siihen, kuinka lomailot eivät muutu lomakiloiksi

Ajatteletko, että lomalla ei voi syödä terveellisesti? Tai, että matkoilla tietynlaisen ruokavalion noudattaminen on hankalaa? Ei hätää, et ole ainoa. Tässä viisi vinkkiä siihen, kuinka pysyt energisenä ja lomaruokailu onnistuu siten, että farkkujen vyötärönauha ei ala alkaa kiristää loman jälkeenkään.

Tärkeintä ruokailuissa on tiedostaminen. Tiedosta milloin syöt ja mitä syöt. Oletko tunnesyöjä vai syötkö nälkääsi? Ole läsnä jokaisella ruokailukerralla. Nauti ruoasta, syö huoletta ravintoloissa ja testaa uusia makuja ja mausteita. Huolehdi myös, että ruokailukerta antaa elintärkeitä ravintoaineita keholle.

Muista säännöllinen ateriarytmi, sillä se ylläpitää tasaista verensokeritasoa. Näin sinulle ei pääse syntymään äkillisiä mielitekoja yhtä helposti. Jos et lomareissuillasi löydä ravintolan ruokalistalta juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja, niin pyydä tarjoilijalta vinkki korvaaviin ruoka-aineisiin.

Syö lounaan ja päivällisen välissä välipala. Reissatessa voit hakea vaikkapa kaupasta terveellisen välipalan, kuten tuoreita marjoja, hedelmiä, leikkeleitä, pähkinöitä, maustamattomia jogurtteja ja niin edelleen. Näin sinun ei tarvitse lähteä ravintolaan joka kerta nälän tultua.

Muista salliminen. Jos haluat nauttia jäätelön niin nauti ja fiilistele jokaista lusikallista. Mikään yksittäinen herkku ei kaada hyvin suunniteltua kokonaisuutta.

Liiku. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua lomakohteeseen kuin kävellä tai pyöräillä paikasta toiseen. Hyötyliikunta on erinomainen tapa kuluttaa energiaa aivan huomaamatta. Näin ollen, samalla kun näet kauniita paikkoja, lähtevät kehosi nesteet liikkeelle ja saat terveellistä liikettä nivelillesi.

Nauti siis tulevista lomista kaikilla aisteilla. Syö herkullista ruokaa, huolehdi säännöllisestä ateriarytmistä, napostele välipaloja, salli herkuttelu järkevissä määrin ja hyötyliiku.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image