Anna anteeksi – Se auttaa päästämään irti tuskallisista tunteista

Parisuhteissa tulee vääjäämättä vastaan tilanteita, joissa toinen ärsyttää. Ärsytyksen tai erimielisyyksien ei siis pitäisi yllättää ketään.

Ärsyttäviin tilanteisiin voi kuitenkin varautua. Se vaatii toki nöyryyttä ja myötätuntoa, mutta myös kasvattaa niitä entisestään. Anteeksi voi nimittäin antaa jo etukäteen.

Kokeile: keskity vaikka joka aamu tai kerran viikossa siihen, että rauhallisessa ja hyvässä mielentilassa annat toiselle tietoisesti anteeksi, vaikka mitään erityistä anteeksiannettavaa ei ole. Ajattele toista ihmistä rakkaudella.

Sydän on ihmisyyden ydin. Sen ei välttämättä tarvitse avautua muille, mutta itselle sen pitää avautua. Sekoitamme elämämme pääasiassa sydänkeskukseen liittyvien asioiden vuoksi (se kontrolloi intohimoa ja tahdon suuntaa sekä auttaa pysymään omalla polulla).

Englannin myötätuntoa tarkoittava sana compassion tulee latinan verbistä compassiō, joka tarkoittaa yhdessä kärsimistä. Myötätunto on sen ymmärtämistä, että meillä kaikilla on kipumme.

Anteeksianto on sitä, ettei ota kantaakseen muiden ongelmia ja energioita. Se on oman ja toisten inhimillisyyden tunnistamista. Anteeksianto on eri asia kuin unohtaminen, anteeksianto tarkoittaa emotionaalisen latauksen vapauttamista eli irti päästämistä.

Anteeksiantamattomuus lukitsee menneeseen. Kun antaa anteeksi, ei ole enää tekosyitä kärsimykselle. Se on suurin lahja, jonka voit itsellesi, ja sitä kautta myös toiselle, antaa. Anna anteeksi! Se helpottaa yhteistä taivalta huomattavasti.


Tämän ja muita arkielämän joogaharjoituksia löydät Noora Lintukankaan kirjasta Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image