Elämä esittää sinulle kysymyksiä, kuuletko niitä?

Elämä on meissä ja elämä pohjimmiltaan haluaa meille hyvää. Elämä tarjoaa meille myös joka päivä erilaisia kysymyksiä, eri tilanteissa. Jos toimimme jatkuvasti autopilotilla suorittaen elämää, emmekä pysähdy välillä kuulemaan, emme ehkä koskaan kohtaa näitä tärkeitä kysymyksiä. On myös hyvä pohtia kannattaako odottaa sinne asti, että jokin iso tapahtuma, esimerkiksi sairastuminen, lopulta pysäyttää näiden kysymysten äärelle. Jos näin kävisi, sekin on osa elämän hyvää tarkoittavaa toimintaa.

Mitä nämä kysymykset sitten ovat? En tarjoa tässä kaiken kattavaa listaa kysymyksistä, koska jokaisen elämä tarjoaa itse kullekin aivan omat, merkittävät kysymyksensä. Nämä kysymykset olen kohdannut omassa elämässäni, mutta uskon että suurin osa näistä kysymyksistä on hyödyllisiä meille kaikille.

Jos sinä olet joskus esittänyt itsellesi näitä kysymyksiä, mieti missä silloin olit ja mitä niistä silloin tunsit ja ajattelit. Miten tekemäsi kysymykset vaikuttivat sinuun ja elämääsi? Jos et ole kohdannut näitä kysymyksiä, ota itsellesi hetki aikaa ja anna kysymysten virrata kehoosi ja tunteisiisi. Anna vastausten tulla jos ne ovat tullakseen.

1. Miksi olen juuri tässä, juuri nyt?

2. Miksi teen juuri tätä, juuri nyt? Miksi toimin juuri näin? Millainen tunne minua johtaa, kun toimin näin?

3. Elänkö arvojeni mukaista elämää? Mitkä ovat omat arvoni? Miksi ne ovat minun arvojani?

4. Tuottaako tämä tapani elää minulle ja muille iloa tai muuta hyvää?

5. Kuka oikein olen? Miten määrittelen itseni, jos en voisi käyttää sukupuoleen, ammattiin tai muuhun statukseen liittyviä sanoja?

6. Millä tavoin voin palvella elämää ja jotakin itseäni suurempaa? Millä tavoin voin kokea itseni tärkeäksi, toteuttamassa elämäntehtävääni? Mikä on elämäni missio?

7. Mihin minun kannattaa uskoa elämässä?

8. Miten voin lisätä luottamusta, välittämistä ja kiitollisuutta itseäni ja muita kohtaan, myös silloin kun vähiten haluaisin näitä tunteita tuntea?

9. Miten voin hengittää vapaasti ja luottavaisesti, ja tuntea elämän virtaavan minussa?

10. Mitä minulle tarkoittaa rakkaus? Missä se minussa asuu? Miten sallin rakkauden näkyä elämässäni?

Itselleni nämä kysymykset eivät herättäneet pelkästään ilon oivalluksia, vaan myös vaikeita ja epämukavia tunteita, joita elämä minulle on hyvää tarkoittaen tarjonnut kohdattavaksi. Elämä toivoo, että uskaltaisin vähitellen kohdata omaa totuuttani suoraan ja avoimesti olemalla rehellinen vastauksissani ennen kaikkea itselleni.

Tämäkin on osa ihmisenä kasvua, itseksi kasvua. Niin paradoksaalista kuin se onkin, olemme aina yhtä aikaa valmiita ja kasvun tiellä. Pysähtymällä kuuntelemaan sisältämme (eli elämästämme) kumpuavia kysymyksiä ja vastauksia voimme aistia myös sen osan itsestämme, joka on tälläkin hetkellä täydellinen, valmis ja hyvä sellaisena kuin se on. Ottamalla yhteyden tähän osaan, voimme nauttia tästä hetkestä, kehossamme liikkuvista virtauksista ja ajatustemme alituisesta virrasta kiinnittymättä niihin – missä tahansa olemmekaan – myös kaikista kohtaamisista ympäristön kanssa, läsnä ollen.


Artikkelikuva: Depositphotos

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image