Tämä aamiainen on aamujeni kuningatar. Rakastan aamiaispannariani, jossa yhdistyy valtavan viehättävästi kardemumman, kanelin, vaniljan ja banaanin suloinen sekoitus.
Vietän työni vuoksi paljon aikaa ulkomailla ja hotelleissa. Tykkään valtavasti hotellien notkuvista aamiaispöydistä, mutta silti jossain kohtaa reissua tämä banaanipannukakku ja sen tuoksu alkaa tulvia ajatuksiini.
Kiireisille aamuille vinkiksi: yhdistä kaikki kuivat aineet kulhoon jo illalla. Aamulla sinun ei tarvitse muuta kuin lisätä kananmunat ja nestetilkka ja paistaa pannukakku valmiiksi.
Halutessasi gluteenittoman aamiaisen korvaa tavalliset kaurahiutaleet gluteenittomilla.
BANAANIPANNUKAKKU
(Ohjeesta tulee yksi annos)
3 luomu kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl luomu kanelia
0,5 tl suolaa
vesitilkka
luomu kookosöljyä
luomu banaania
VAIHE 1) Laita paistinpannu kuumentumaan.
VAIHE 2) Mittaa kaikki kuivat aineet astiaan. Riko kananmunat joukkoon ja sekoita haarukalla. Lorauta vielä vettä joukkoon sen verran, että saat notkean taikinan.
VAIHE 3) Voitele kuuma paistinpannu kauttaaltaan kookosöljyllä. Kaada valmis pannukakkuseos pannulle. Pilko päälle reippaasti banaaniviipaleita ja pienennä sitten lämpöä. Kun pannukakun pinta alkaa hyytyä, käännä se joko yhdessä tai kahdessa osassa toisinpäin ja paista niin, että pinnan banaaniviipaleet alkavat lämpeästi karamellisoitua. Nauti tuoreiden marjojen tai vaikka hunajan kera.