Pukeutumistakin voi hidastaa – 8 vinkkiä vaatekaapin uudistamiseen

Unohda ”Mitä laitan tänään päälleni” -stressi ja täpötäydet vaatekaupat. Pukeutumistakin voi hidastaa.

  1. Lainaa ystävältä. Ystävän paidassa vietetty päivä tuntuu aivan erilaiselta kuin uudessa, juuri vaatekaupasta ostetussa. Ystävän paidassa on tunnelmaa, tuntuu kuin kantaisit mukanasi hänen energiaansa. Lainattu vaate piristää vaatekaappiasi ilman, että sinun tarvitsee kuluttaa penniäkään.
  2. Vaihda ystäviesi kanssa. Järjestä kaveriporukan kesken vaatteidenvaihtoilta, johon jokainen tuo omasta käytöstään poisjääneet, mutta hyväkuntoiset vaatteet ja asusteet. Illan teemaan sopii mainiosti tarjoiltavaksi Reilun kaupan viini, hedelmät, pähkinät ja muu pikkusyötävä.
  3. Tee itse. Unohda ala- ja yläasteen käsityötunneilla tapahtuneet mokat ja tutustu uudelleen itse tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Lainaa kirjastosta virkkausohjekirja ja valmista itsellesi pipo. Ylläty siitä, kuinka helppoa se on. Ja etenkin, kuinka terapeuttista.
  4. Etsi tarinoita. Teetä äitisi vanhasta mekosta itsellesi uusi vaate. Osta kierrätyskuidusta valmistettu takki ja kruunaa asukokonaisuus vanhasta nahkatakista tehdyllä kaulakorulla. Kanna mukanasi tarinaa, älä massatuotantoa.
  5. Säästä itsesi ruuhkalta. Onko mitään stressaavampaa, kuin vaatteiden shoppailu täpötäydessä ostoskeskuksessa? Keitä itsellesi iso mukillinen teetä ja tee ostokset kotisohvalta. Nettishoppailu on turvallista etenkin suomalaisissa kaupoissa, jolloin vaatteiden vaihtaminen ja palauttaminen sujuu helposti. Netistä löytyy myös mainioita käytettyjen vaatteiden kauppapaikkoja.
  6. Vähennä pesumäärää. Usein pelkkä tuulettaminen riittää. Valitse materiaaleja, joita ei tarvitse pestä usein: esimerkiksi silkki, villa ja bambu puhdistavat itse itseään.
  7. Luomukuivaa pyykit. Anna tuulen sekä pakkasen toimia pehmeyttä ja luonnontuoksua tuovana huuhteluaineena. Tai ripusta vaatteet sisälle, jolloin tekstiilit kosteuttavat mukavasti kuivaa huoneilmaa.
  8. Kanna vastuusi. Tekstiiliteollisuudessa tapahtuu röyhkeä määrä ihmisoikeusrikkomuksia. Suurin osa vaatteistamme tuotetaan kehitysmaiden ihmisten kustannuksella. Kysy kaupassa tuotteen alkuperää ja valitse luomupuuvillaa, kierrätysmateriaaleja sekä kemikaalittomia Öko-Tex-sertifioituja vaatteita.
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image