Pukeutumistakin voi hidastaa – 8 vinkkiä vaatekaapin uudistamiseen

Unohda ”Mitä laitan tänään päälleni” -stressi ja täpötäydet vaatekaupat. Pukeutumistakin voi hidastaa.

  1. Lainaa ystävältä. Ystävän paidassa vietetty päivä tuntuu aivan erilaiselta kuin uudessa, juuri vaatekaupasta ostetussa. Ystävän paidassa on tunnelmaa, tuntuu kuin kantaisit mukanasi hänen energiaansa. Lainattu vaate piristää vaatekaappiasi ilman, että sinun tarvitsee kuluttaa penniäkään.
  2. Vaihda ystäviesi kanssa. Järjestä kaveriporukan kesken vaatteidenvaihtoilta, johon jokainen tuo omasta käytöstään poisjääneet, mutta hyväkuntoiset vaatteet ja asusteet. Illan teemaan sopii mainiosti tarjoiltavaksi Reilun kaupan viini, hedelmät, pähkinät ja muu pikkusyötävä.
  3. Tee itse. Unohda ala- ja yläasteen käsityötunneilla tapahtuneet mokat ja tutustu uudelleen itse tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Lainaa kirjastosta virkkausohjekirja ja valmista itsellesi pipo. Ylläty siitä, kuinka helppoa se on. Ja etenkin, kuinka terapeuttista.
  4. Etsi tarinoita. Teetä äitisi vanhasta mekosta itsellesi uusi vaate. Osta kierrätyskuidusta valmistettu takki ja kruunaa asukokonaisuus vanhasta nahkatakista tehdyllä kaulakorulla. Kanna mukanasi tarinaa, älä massatuotantoa.
  5. Säästä itsesi ruuhkalta. Onko mitään stressaavampaa, kuin vaatteiden shoppailu täpötäydessä ostoskeskuksessa? Keitä itsellesi iso mukillinen teetä ja tee ostokset kotisohvalta. Nettishoppailu on turvallista etenkin suomalaisissa kaupoissa, jolloin vaatteiden vaihtaminen ja palauttaminen sujuu helposti. Netistä löytyy myös mainioita käytettyjen vaatteiden kauppapaikkoja.
  6. Vähennä pesumäärää. Usein pelkkä tuulettaminen riittää. Valitse materiaaleja, joita ei tarvitse pestä usein: esimerkiksi silkki, villa ja bambu puhdistavat itse itseään.
  7. Luomukuivaa pyykit. Anna tuulen sekä pakkasen toimia pehmeyttä ja luonnontuoksua tuovana huuhteluaineena. Tai ripusta vaatteet sisälle, jolloin tekstiilit kosteuttavat mukavasti kuivaa huoneilmaa.
  8. Kanna vastuusi. Tekstiiliteollisuudessa tapahtuu röyhkeä määrä ihmisoikeusrikkomuksia. Suurin osa vaatteistamme tuotetaan kehitysmaiden ihmisten kustannuksella. Kysy kaupassa tuotteen alkuperää ja valitse luomupuuvillaa, kierrätysmateriaaleja sekä kemikaalittomia Öko-Tex-sertifioituja vaatteita.
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image