5 kasvia, joiden avulla nukut paremmin – Muratti on lähes ilmainen ilmanpuhdistin

Makuuhuoneen ilma vaikuttaa suoraan siihen, kuinka laadukkaat yöunet ovat. Näiden 5 kasvin avulla voit raikastaa makuuhuonettasi ja nukkua paremmin:

1. Aloe vera lisää huoneen happipitoisuutta

aloevera_huonekasvit_uni_millajarvinen

Terveyskasvi aloe vera lisääntyy helposti ja pärjää vähällä suoralla auringonvalolla ja kastelulla. Se vapauttaa yöllä paljon happea, joten ei ihme, että Nasa on listannut sen yhdeksi parhaista sisäilmaa parantavista kasveista. Puhtaampi ilma makuuhuoneessa ehkäisee unettomuutta ja parantaa unesi laatua.

 

2. Laventeli houkuttelee unta ja poistaa levottomuutta

laventeli_huonekasvit_uni_millajarvinen

Laventelin tuoksu hidastaa sydämen sykettä ja helpottaa ahdistusta. Tutkimusten mukaan laventelin tuoksu lisää kevyttä unta, vähentää REM-unta ja helpottaa heräämistä. Sen on osoitettu vähentävän myös vauvojen itkua.

 

3. Jasmiinin tuoksu rauhoittaa kehoa ja mieltä

jasmiini_huonekasvit_uni_millajarvinen

Jasmiinin tuoksun on todistettu parantavan unen laatua, koska se vähentää levottomuutta. Lisäksi se lisää valppautta ja tuottavuutta.

 

4. Muratti puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti

muratti_huonekasvit_uni_millajarvinen

Muratti on toinen Nasan suosikkikasveista. Murattia on helppo kasvattaa ja se on hyvä ilman puhdistaja – siksi se on hyödyllinen kasvi hengitysongelmaisille ja astmaatikoillekin. Tutkimukset osoittavat, että muratti voi vähentää ilman homepitoisuuksia jopa 94 % 12 tunnissa.

 

5. Anopinkieli on helppohoitoinen valinta

Anopinkieli on suosittu sisäkasvivalinta, koska se on helppohoitoinen ja kaunis sisustuskasvi. Anopinkieli parantaa ilmanlaatua, koska se sitoo itseensä ilman hiilidioksidia ja vapauttaa happea. Se myös suodattaa ilmassa olevia myrkkyjä.

 

Lähde: curejoy.com

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image