Vladimir Megren unelma

Kirjoittaja Tiina Järvinen on Eläköön luovuus tapahtuman projektinjohtaja. Hän työskentelee hyvinvoinnin ja taiteen parissa.

Ukrainalaissyntyisestä kirjailija Vladimir Nikolajevits Megrestä ja hänen tuotannostaan on tullut aikamme ilmiö, joka on saanut monet ihmiset Venäjällä ja monissa muissakin maissa muuttamaan elämäntapansa ja rakentamaan kotitilan hehtaarin suuruiselle maa-alueelle. Osa Venäjän kansaa pitää kotitila-suunnitelmaa suurena kansallisena ajatuksena. Mitä nuo kotitilat siis oikeastaan ovat? Ja kuka on Anastasia, josta Megre on kirjoittanut kirjasarjassaan: “Venäjän Soivat Seetripuut”, jota on käännetty jo yli 12 miljoonaa kappaletta, vaikka markkinointiin ei ole käytetty miljoonia. Ensimmäinen Anastasia-kirja kustannettiin muutaman sadan kappaleen omakustanteena vuonna 1996. Mutta pian siitä jouduttiin ottamaan uusintapainos, koska ensimmäinen painos myytiin loppuun hyvin nopeasti. Megre oli täysin yllättynyt kirjan saamasta suosiosta eikä vielä siinä vaiheessa voinut uskoa, että se oli vasta alkua kokonaiselle kirjasarjalle ja sen maailmanlaajuiseen levitykseen.

AnastasiaVladimir Megre oli liikemies, jonka elämä muuttui täysin, kun hän kohtasi Siperian matkallaan Anastasia nimisen naisen. Kirjoissaan hän kertoo Anastasian elämästä karuissa olosuhteissa Siperian ikimetsässä ja keskusteluista, joita hän käy Anastasian kanssa. Monet lukijat ovat olleet vaikuttuneita näistä Megren ja Anastasian välisistä keskusteluista, mutta toisille ne ovat olleet pelkästään fantasiaa. Kysyin Megreltä, mitä hän haluaa vastata lukijoille, jotka kysyvät, onko Anastasia todellakin olemassa? Megre vastasi: “Anastasia on olemassa ja kaiken lisäksi hän luo koko ajan. Hän on tehnyt erittäin merkittävän sosiaalisen paljastuksen, joka koskettaa koko ajan ihmisten sielua ja sydäntä yhä enemmän ja enemmän. Hänen ansiostaan Venäjällä on reilut 200 kotitiloista koostuvaa asuinyhteisöä. Kotitila on Venäjän kansallinen ajatus, idea. Se on vähintään yhden hehtaarin suuruinen maa-alue, jolle ihmiset voivat perustaa oman pienen synnyinmaansa itselleen, lapsilleen, lastenlapsilleen ja näiden lapsille. Tuota maa-aluetta ei veroteta millään tavalla, vaan se annetaan elinikäiseen käyttöön, ja se voidaan antaa perinnöksi jälkeläisille. Kotitila on osa elämäntapafilosofiaa, joka on keskittynyt luomaan vahvan perheen kukoistavan valtion perusyksiköksi.

Anastasia on olemassa fyysisellä tasolla, mutta samanaikaisesti myös upeana energiana maan piirissä innoittaen ihmisiä rakentamaan ihanaa ja loistavaa tulevaisuutta, joka jo ilmentyy aineellisesti monien ihmisten omatoimisen toiminnan kautta. Silti kysymys Anastasian olemassaolosta askarruttaa vielä pitkään monia ihmisiä, koska jokaisen on itse tiedostettava hänen olemassaolonsa”.

Vladimir Megre on tunnettu henkilö Venäjällä ja häntä pyydetään usein puhumaan eri tilaisuuksiin. Vuonna 2011 hänelle myönnettiin myös arvostettu Gusin Kansainvälinen Rauhanpalkinto. Monissa Euroopan maissa odotetaan hänen vierailuaan, koska hänen kirjansa puhuttavat ihmisiä ympäri maailmaa. Pohjoismaista Suomi on ainoa maa, jossa hänen kirjasarjansa on käännetty jo viimeistä kirjaa vaille kokonaan. Nyt Suomi myös ensimmäisenä Pohjoismaana saa Megren luennoimaan Helsingin Kulttuuritalolla järjestettävään lukijakonferenssiin elokuun lopulla. Hän saa monia kutsuja ympäri maailmaa, mutta ei pysty vastaamaan kaikkiin kutsuihin, koska hän edelleenkin vetäytyy kuukausiksi kirjoittamaan ja sulkee siksi ajaksi ulkomaailman taakseen.

Megre pyrkii julkisuudestaan huolimatta edelleenkin elämään yksinkertaisesti pienessä asunnossaan Moskovassa ja vaalimaan omaa kotitilaansa, jonka ympärille sadat muut perheet ovat rakentaneet myös oman kotitilansa. Hänen suurin unelmansa on, että monet perheet palaisivat takaisin hoitamaan maata ja rakentaisivat oman ja sukunsa elon pienten ja suurten kaupunkien ympäristöön perustetuille kotitiloille, jossa he kykenisivät tarjoamaan kaupunkiväestölle täydellisessä määrin ekologisesti puhtaita kasvikunnan tuotteita sekä parantamaan ekologista tilannetta eri alueilla. Hän ei ymmärrä, että Venäjällä kymmeniä miljoonia hehtaareja viljelyskelpoista maata makaa käyttämättömänä tai joutomaana ja sitten 60% maan tarvitsemista elintarvikkeista tuodaan ulkomailta. Ja kaiken lisäksi hänen mielestään nuo elintarvikkeet ovat useimmiten huonolaatuisia ja ihmisten terveydelle haitallisia.

Hänen mielestään tuollainen tilanne ei pelkästään luhista maan elintarviketuotantokykyä, vaan ennen pitkää tuhoaa kansan, joka asuu tuon maan alueella. Hän sanoo, että on turha syyttää hallitusta tai etsiä syyllisiä tehtyihin virheisiin. Koko yhteiskunta on hänen sanojensa mukaan tehnyt nuo virheet, eikä pelkästään tämä ole tapahtunut Venäjällä vaan monet maat ovat kohtaamassa vakavia sosiaalisia mullistuksia. Tällaisessa tilanteessa jokaisen ihmisen pitäisi miettiä, mitä hän itse voisi tehdä edistääkseen myönteistä kehitystä lähitulevaisuudessa. Voimme jokainen kysyä itseltämme mikä on tärkeintä, jotta jälkipolvillakin olisi tulevaisuus?

On mielenkiintoista kuulla mitä tämä maailmalla paljon kohua ja puhetta herättänyt kirjailija ensimmäisellä Suomen vierailullaan haluaa jakaa meille tultuaan jälleen ulos kirjoituskammiostaan. Ajankohta on mitä parhain saada Suomeen henkilö, joka uskoo vahvasti sanojen, lauseiden ja ajatusten voimaan. Kun kysyin Megreltä, mitä hän haluaisi sanoa suomalaisille innostaakseen heitä tulemaan Helsingin lukijakonferenssiin? Hän vastasi: “Minusta on jo pitkään tuntunut, että tämä tapaamisemme on erittäin merkittävä myös maailmanlaajuisesti. Tulen tapaamaan lukijoitani vakuuttuneena ja hyvin toiveikkaana siitä, että sanat ja lauseet, joita tapaamisessamme tullaan julkituomaan, antavat monien maiden ihmisille uuden voimakkaan sysäyksen uuden luomiseen. Olen tästä täysin vakuuttunut.

Minusta on täysin turhaa puhua jatkuvasti loputtomista onnettomuuksista, purkauksista, sosiaalisista mullistuksista ja sodista, koska niistä puhumalla me vain lisäämme niiden voimaa. On äärimmäisen tärkeää keskittyä myönteisiin ajatuksiin. Kutsunkin kaikki tapaamiseemme osallistuvat virittäytymään myönteisyyden voimaan ja puhumaan vain upeasta ja valoisasta tulevaisuudesta. Näin sen ilmentyminen fyysisyyteen on varmaa”.

Anastasia_elaman_energiaAnastasia on kertonut Megrelle olevansa vain tavallinen ihminen. Kuitenkin hänen tapansa elää maan päällä on niin poikkeuksellinen, että monien mielestä se on täysin utopistista ja suorastaan mahdotonta. Anastasia on itse sanonut, että hän on olemassa niille, joille hän on olemassa. Varmaa on, että Anastasian viesti vähitellen saavuttaa suuremman joukon ihmisiä ympäri maailmaa ja ihmiset alkavat uudestaan luomaan omaa elämäänsä ja muistamaan keitä he todellisuudessa ovat -kanssaluojia. “Sillä ihmisessä on yksi energia, joka on ominaista vain yksin hänelle, ja tuon energian nimi on “ajatuksen energia”. Jos ihminen ymmärtää, mikä valtava voima hänellä on hallussaan ja oppii käyttämään tuota voimaa täydellisesti, niin hänestä tulee koko maailmankaikkeuden valtias”, on Anastasia sanonut.

Tällä hetkellä me elämme maailmassa, jossa kiire ja stressi estää helposti näkemästä mahdollisuuksia edessämme ja kykyämme ratkaista henkilökohtaisia ja maailmanlaajuisia ongelmia. Tiedämme, että uudet ajatukset ja luovuus pääsevät esiin ollessamme rauhassa ja joutilaina. Löydämme ratkaisut ongelmiimme kuin itsestään, kun olemme kaikessa rauhassa. Hidastamalla elämäämme ja olemalla enemmän läsnä hetkessä, voimme tosiasiassa nopeuttaa ajatteluamme ja saavuttaa parempia tuloksia millä tahansa elämän osa-alueella. Me tarvitsemme toisinaan muistuttajia, jotka omalla esimerkillään näyttävät ja kertovat meille omin sanoin miten he muuttivat oman elämänsä suunnan ja ryhtyivät toteuttamaan omaa unelmaansa.

Tiina Järvinen

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image