Näin löydät rohkeutta seurata unelmiasi – silloinkin kun olo on epävarma ja pelottaa

laura_blogi

Miten löytää rohkeutta seurata omia unelmiaan silloinkin, kun pelot ja epäilykset valtaavat mielen?

Ei minusta ole siihen, mitä jos en onnistukaan, mitä muutkin minusta ajattelevat, eihän minulla ole rahaa eikä osaamista, ei nyt ole aikaa, toteutan tämän sitten kun… Varmaan tiedätkin nuo epäilevät ajatukset.

Haluan nyt muistuttaa sinua siitä, että SINÄ olet kaikkien unelmiesi arvoinen. Jos jotain voit unelmoida, on sinulla myös potentiaali tuon unelman toteuttamiseen. Kaikki ei ehkä toteudu heti, mutta jos etenet edes pikkuruisin askelin, eivät unelmasi voi olla toteutumatta, aikanaan.

Sanon tämän nyt omasta kokemuksestani.

Muistan, miten aikoinani olin markkinoinnin ja myynnin tehtävissä ja haaveilin hyvinvointialan yrittäjyydestä. Minulla ei silloin ollut toimintaterapeutin koulutusta, ei joogaopettajan pätevyyttä, ei henkisen valmentajan, kouluttajan eikä puhujan osaamista. Saati minkäänlaista kokemusta yrittäjyydestä.

Tuo unelma tuntui kovin kaukaiselta silloin, mutta samalla tiesin syvällä sisimmissäni, että se olisi minun polkuni. En silloin vielä tiennyt missä muodossa tai kenelle haluaisin palveluitani tarjota. Tiesin vain, että haluan auttaa, ja olin itse saanut niin paljon joogasta sekä itsensä kehittämisestä, että se olisi minun suuntani. Käytinhän kaiken vapaa-aikani näitä aihealueita tutkimalla netistä ja olisin voinut keskustella tuntikausia henkisestä kasvusta ja joogasta. Niinpä aloin ottaa pieniä askelia oikeaan suuntaan.

Nuo pienet askeleet johdattivat minut yhä uudelleen ja uudelleen ulos mukavuusalueeltani. Ja juuri siinä kohtaa, mukavuusaluettani ylittäessä, minun oli kohdattava pelot ja epämukavuuden tunteeni. Kohdattava ja hiljennettävä noiden epäilevien ajatusten ääni. Opin kannustamaan itseäni, jotta uskalsin pelosta huolimatta ottaa tarvittavat askeleet.

Tiedän, että sinäkin pystyt siihen. Ottamaan tarvittavat askeleet epäilyksistä ja peloista huolimatta. Kannustamaan itseäsi ajatuksilla, jotka saavat sinut etenemään yksi askel kerrallaan.

Ja kun otat näitä askelia, epäilykset tulevat aina uudelleen. Tämä on osa ihmisyyttä. Näin kuuluu tapahtua, koska olet ihminen.

Puhumme luennoillamme ja koulutuksissamme liskoaivoista, jotka ovat varmistamassa eloonjäämisemme. Ne aktivoituvat, jos sinulla on pienikin riski joutua vaaraan. Vaarana liskoaivot pitävät myös riskiä kokea emotionaalista pahaa oloa.

Juuri näiden liskoaivojen hälytyskellojen vuoksi kaikki pelot ja epäilykset nostavat päätään kun olet ylittämässä oman mukavuusrajasi. Hyvin harvoin silloin kyse on siitä, että olisit oikeasti hengenvaarassa. Siksi eräs tärkein taito onkin pystyä toimimaan, vaikka pelot ja epäilyt valtaavat mielen.

Usein tässä tehtävässä auttaa se, että mietit miten parhaan ystäväsi tulisi kannustaa sinua, jotta löytäisit rohkeuden toimia. Millaisia sanoja haluaisit kuulla ystävältäsi epäilyksen hetkellä, jotta löytäisit rohkeuden ottaa seuraava askel ja astua mukavuusrajasi ulkopuolelle?

Kirjoita nämä sanat itsellesi ylös ja lue niitä vaikka joka päivä ja erityisesti niinä hetkinä kun pelot ja epäilykset nostavat päätään.

Uskalla siis unelmoida. Uskalla antaa itsellesi lupa olla omien unelmiesi arvoinen – ajattelivat muut mitä hyvänsä. Sinun unelmasi ovat sinulle juuri oikeita.

Rakkaudella, Laura

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image