Terveyden pankkitilille paljon rahaa

Olkaamme kiitollisia, että elämme yltäkylläisessä maailmassa, missä ihan hukumme eri vaihtoehtoihin. Jokainen löytää varmasti itselleen mieluisan keinon hoitaa itseään fyysisesti ja henkisesti.

Olin aina luullut, että hyvinvoinnin eteen pitää tehdä paljon töitä, että se ei olisi meille lahjaksi annettu. Pitäisi käydä salilla ja syödä superfoodeja ja olla monimutkaisella ruokavaliolla terveenäkin. Minulle tällaiset tavoitteet ja rajoitteet saivat aikaan vain stressiä ja syyllisyyden tunnetta, ja se vaikutti negatiivisesti hyvinvointiini. En vain ole urheilun ystävä, vaikka lähes kaikkia lajeja olen kokeillut. Olen liian suuripiirteinen ja laiska noudattamaan ruokavalioita, en ole kokkausta harrastava enkä tunteja hellan äärellä viihtyvää tyyppiä. Miten ihmeessä sitten pysyisin terveenä ja hyvinvoivana?

Minä uskon, että keho pysyy hyvässä kunnossa ja terveenä, jos sille vain annetaan tarvittavat rakennusaineet siihen.

Olen juonut vihermehuja pian viisi vuotta enkä ole ikinä ollut näin hyvässä kunnossa, fyysisesti tai henkisesti. Juon mehuja silloin kun niitä tekee mieli, välillä joka aamu, välillä menee viikkojakin etten juo. Vihermehut ovat minun keinoni päästä luonnollisen tasapainoiseen oloon. Lasillinen mehua aamulla virkistää kehoni ja mieleni.

Nykyään syön ihan mitä haluan ja liikun koiran kanssa ja pyöräillen. Näytän silti 43-vuotiaana paremmalta bikineissä kuin kaksikymppisenä. Laajoissa verikokeissa kaikki arvoni olivat erittäin hyvät. Tuloksistani kiinnostuneena työterveyslääkäri halusi kuulla kaiken mehustamisesta.

Olin Kehon ikä -mittauksessa, ja tulokseni oli 26 vuotta. Mittaaja tenttaili urheiluharrastuksistani ja ruokavaliostani. Ei sellaisia ole. Minulta aina kysytään, mistä saan kaiken energian. Olen viisilapsisen uusperheen äiti ja yksityisyrittäjä, jolla on tuhat rautaa tulessa. Nukun kuin tukki, ideoita virtaa niin etten ehdi kaikkea toteuttamaan, ja vaikka tahti on nopea, pysyn rauhallisena ja hymyilen. Tämä on vihermehujen ansiota.

En pidä fanaattisuudesta missään muodossa ja kerron luennoillanikin, että aamulla juon vihermehun ja illalla nautin oluen. Elämän ei kuuluisi olla monimutkaista, siitä pitäisi voida nauttia.

Ruokavalinnoista ei pitäisi stressata, pitäisi vain tiedostaa faktat ja pyrkiä tasapainoon.

Kiireessä tai laiskana käytettyjen ravintoköyhien valmisruokien vastapainoksi voi juoda lasillisen vihermehua. Syömisestä katoaa nautinto, jos joka ruokapala aiheuttaa pelkoa tai syyllisyyttä. Pyrin valmistamaan perheelleni luomuruokaa, mutta en piiskaa itseäni hengiltä, jos joskus sorrun valmisruokaan. Vihermehujen avulla tiedän saavuttavani tasapainon. Lapsenikin osaavat tämän: “Syödään äiti leffassa herkkuja ja aamulla juodaan vihermehu!”

Brittien mehu-guru Jason Vale sanoo osuvasti, että terveys on kuin pankkitili. Sinä päätät paljonko tililläsi on rahaa ja kuinka paljon rahaa tuhlaat tekemällä huonoja valintoja terveytesi suhteen. Elämässä pitää välillä tuhlata ja herkutella. Nopein keino saada tilille lisää rahaa on juoda vihermehuja!

book6

Rakastan mehustamisessa sitä, että se on yksinkertaista ja helppoa. Se on jokaiselle mahdollista, sillä mehut tehdään kotona, kaupan ja luonnon aineksista. Se on turvallinen, edullinen ja helppo tapa pitää yllä terveyttä ja jopa tulla terveeksi, luonnollisella tavalla. Se on varma ja joskus ainoa tapa saada lapsille vihreää kurkusta alas. Se on kiireisen äidin ja yrittäjän arjen pelastus. Tulisin hulluksi, jos minun pitäisi joka päivä miettiä, että ovatko kaikki lapset syöneet edes JOTAIN terveellistä. Teen heille vihermehuja enkä huolehdi. Vihermehujen myötä  herkut eivät edes liiemmin kiinnosta, vaan heilläkin on tahto syödä ruokaa, josta saa samalla tavalla elinvoimaa kuin mehuista.

Vihermehujen myötä positiivisuus ja energiataso nousevat aivan uusille tasoille, sillä keho saa kaikki ne rakennusaineet, joita se päivittäin tarvitsee. Lasi silloin tällöin ei ehkä riitä tekemään kaikkea tätä, ja siksi onkin hyvä opetella niksit ja saada tietoa mehustamisesta, että siitä saisi parhaimmat hyödyt irti.

80–95% kasvisten ravinteista sijaitsee juuri siinä mehussa!

Tänään on paljon tekemistä. Tarvitsen luonnollisen piristyksen. Haluan sen energisen tunteen, mitä kuppi vahvintakaan kahvia ei aikaan saa. Edessäni on iso lautanen täynnä erivärisiä tuoreita kasviksia. Pihalta kävin hakemassa nipun sileälaitaisia voikukan lehtiä, ne eivät ole niin karvaita kuin sahalaitaiset. Rakastan selleriä, se rauhoittaa hermostoa. Sitruuna puhdistaa. Kiivistä saan hurjasti C-vitamiinia ja luomuna voin käyttää sen kuorineen. Parsakaalin tanko, pala inkivääriä ja muutama punaposkinen omena. Siinä aamupalani.

IMG_20160517_122303

Tiedän näiden ainesten sisältävän, varsinkin raakana, suurenmoisen määrän vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja, flavonoideja ja entsyymejä. Kestäisi kauan pureskella ne raakana (inkiväärin ja sitruunan kanssa voisi tulla ongelmia), ja olisin aivan täynnä. Kaikki energiani menisi suolistoon, raakojen kuitujen sulattamiseen. Mehustin erottelee kuidut ja mehuun jää suolistoa hellivä vesiliukoinen kuitu.

Kuluu vain muutama minuutti, kun olen hurauttanut kaikki yllämainitut ainekset mehustimessa herkulliseksi mehuksi. Nautin mehun rauhassa, olen täydellisen ravittu ja oloni on kevyt. Energia virtaa aivan eri tavalla kuin aterian jälkeen. Liidän tässä olotilassa, olen luova ja tehokas ja nälkä minulla on vasta iltapäivällä. Silloin syön mitä haluan, mutta vihermehujen ansiosta makupalettikin on muuttunut. Kehoni janoaa lisää terveellistä ja luonnolliselta maistuvaa, monipuolista ja värikästä ravintoa. Kuuntelen kehoani. Kuuntelen itseäni.

IMG_20160517_121708

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image