Elämäntapana ayurveda

Näin ayurveda muutti elämäni

Mainosyhteistyö

Yritysblogi on toteutettu mainosyhteistyössä PUR Hyvinvointikaupan kanssa. Kirjoittaja Aino on yksi PUR Hyvinvointikaupan työntekijöistä.

Käsityksemme ayurvedasta saattaa usein keskittyä vain lautasen sisältöön. Tottahan toki ayurvedassa ruokavalio on tärkeässä osassa, mutta se on paljon muutakin. Onhan se sentään yksi maailman vanhimmista lääketieteellisistä opeista, oppi joka tarjoaa tietoa elämästä.

Olen itse kolmesta kehotyypistä se tulinen tapaus eli pitta. Aloittaessani oman ayurvedisen matkani lähdin pittalle tuttuun tapaan etenemään hyvin määrätietoisesti, noudattaen ruokavaliota lähes pilkun tarkasti. Jo ennestään terveellinen ruokavalioni muokkaantui rauhoittavaksi ja tulielementtiä hillitseväksi. Opin löytämään ne itselleni parhaat vaihtoehdot, joita suosimalla pystyin lisämään hyvää oloani. Hullaannuin fenkolista ja korianterista, kurkumasta ja kookoksesta, kun puolestaan banaanit, porkkanat, pähkinät ja kananmunat jäivät kauppojen hyllyille.

Ajan saatossa aloin huomaamaan hyvinkin nopeasti positiivisia muutoksia sekä kehossa että mielen tasolla, ja oireet, jotka olivat niin arkipäiväisiä etten enää kiinnittänyt niihin huomiota, katosivat kuin tuhka tuuleen. Opin, että syömämme ruoka vaikuttaa sisäelimiimme, mikä puolestaan vaikuttaa tunteisiimme ja se näkyy kokonaisvaltaisesti ulospäin siinä, miten käyttäydymme ja toimimme.

Elämäntapana ayurveda
Kun ruokavaliomuutoksen myötä aloin löytämään parempaa tasapainoa huomasin myös erityyppisen liikunnan vaikuttavan elimistööni eri tavalla. Kaipasin enemmän joogaa, uintia ja rauhallista kävelyä entisen intensiivisen voimaharjoittelun ja juoksulenkkien sijaan. Tajusin, että myös liikunnan tyypillä on vaikutusta omaan olooni. Tasapainon löytyessä huomasin, että pystyn kehittymään valtavasti lajeissa, joissa ennen koin rauhattomuuden ja levottomuuden tunteita, opin nauttimaan liikunnasta aivan uudella tapaa ja löytämään kehoni yhteyden mieleen.

Päivärytmi ja säännöllisyys on ayurvedassa tärkeää, etenkin kaltaiselleni pitta-ihmiselle. Ennen koin arkeni ajoittain kaoottiseksi ja koin vaikeuksia hallita elämääni, mutta nyt – vaikka mikään muu ei ole elämässäni muuttunut – on ayurvedan myötä elämästäni tullut seesteisempää. Menen iltaisin nukkumaan ajoissa ja herään aina ennen kello kahdeksaa, jonka jälkeen syvennyn aamutoimieni pariin: hengitysharjoituksiin, joogaan ja oil pullingiin ennen päivän ensimmäistä ateriaa.

Omat voimakkaan positiiviset kokemukseni ayurvedasta ja muiden tarinoiden kuuleminen sen vaikutuksista saavat minut uskomaan ayurvediseen viisauteen yhä vahvemmin. En usko, että on yhtä oikeaa tapaa elää eikä siihen uskota ayurvedassakaan. Luonnollinen elämäntyyli, puhdas ja aito ruoka sekä säännöllinen elämänrytmi ovat kuitenkin avainasemassa oman hyvinvoinnin löytämiseen.

Sama terveellinen ruoka voi olla toiselle onni ja toiselle kiusaus ja siinä samassa missä toinen tuntee olevansa kuin kotonaan vedessä ei toinen viihdy sen lähellä lainkaan. Niin kaikki edellämainittu kuin sekin, miten voimakkaasti stressaannumme tai olemme stressaamatta, selittyy luonnollisesti kehossamme vallitsevien elementtien kautta.

Elementtien, jotka määrittävät sen meille parhaimman mahdollisen tavan elää.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image