Turha meditoida, koska olen niin levoton!

“En pysty joogaamaan tai meditoimaan, koska mieleni on niin levoton!”

Kuulen aika ajoin vastalauseita rentoutumisharjoituksille. Ymmärrän ne hyvin. Monilla on mielikuva, että jooga- tai meditaatioharjoitus on onnistunut vasta, kun kokee muuttuneensa hetkessä Dalai Lamaksi. Harva muuttuu.

Se on kuitenkin sama kuin sanoisi, että ei voi mennä salille, koska on niin heikko. Että ei voi lähteä lenkille, koska hengästyy ja hikoilee eikä jaksa vielä maratonia. Silloin tavoitellaan lopputulosta, vaikka matka ei ole vielä edes alkanut.

Lähes jokaisen ihmisen mieli on luonnostaan levoton. Useimpien kohdalla elämäntyyli ruokkii levottomuutta entisestään. Levottomuus ei kuitenkaan ole syy olla meditoimatta, vaan päinvastoin: se on nimenomaan syy meditoida.

Levottomuus ei kuitenkaan ole syy olla meditoimatta, vaan päinvastoin: se on nimenomaan syy meditoida.

Shokkipaljastus: myös joogaopettaja saattaa ajatella joogamatolla kauppalistaa tai työsähköposteja. Harjoittelen mielen hiljentämistä silti. Joskus se onnistuu sekunniksi, aika ajoin puhutaan jo minuuteistakin. Oloni on joka tapauksessa jälkikäteen levollisempi kuin aloittaessa, oli harjoitus sujunut miten tahansa.

Vaikka tavoitteenasi olisi maraton tai 150 kilon maastaveto, kehosi ei juurikaan piittaa siitä, toteutuvatko tavoitteet. Sille on olennaisempaa, että teet säännöllisesti kunnollesi sopivia harjoituksia tasaisesti vaatimustasoa nostaen, välillä keventäen ja leväten. Ei lenkki ole epäonnistunut, vaikka joutuisit vaihtamaan juoksun kävelyyn hieman odotettua aiemmin. Liikkuminen ylläpitää terveyttäsi joka tapauksessa.

Vastaavasti astut ison askeleen kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia jo sen myötä, että ylipäätään alat harjoitella mielesi hiljentämistä, vaikkei se aina helppoa olisikaan. Jooga ja meditaatio tutkitusti edistävät terveyttäsi, vaikka huomio välillä siirtyisikin hengityksestä päivän palaveriin. Kiireisessä elämässä pienikin levollinen hetki on aivoillesi, hermostollesi ja koko kehollesi suunnattoman arvokas.

Kyse ei siis ole siitä, että pitäisi pystyä täydelliseen suoritukseen ja odottaa valaistumista heti – jos koskaan. Älä soimaa itseäsi mielen hälinästä, koska silloin syntyy vain lisää hälinää. Anna itsellesi lupa harjoitella ja olla keskeneräinen. Ei kannata jäädä tuijottamaan kapeakatseisesti määränpäätä, sillä jo matka itsessään tuottaa terveyttä ja hyvää oloa. Sen varrelta voi myös löytyä paljon sellaista, mitä et osannut etsiäkään. Ensimmäisen askeleen voit ottaa heti!

Kuva: Depositphotos.com

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image