Täydellisyys on luonnonvastaista

Luomuperunoissa on useita mustelmia ja epätäydellisyyttä. Luomusitruunat  ja luomuavokadot ovat pienempiä, eivätkä luomuomenat ole niin kiiltäviä kuin ihmisen muovaamat. Ihmisen luoma keinotekoinen täydellisyys ei löydy luonnosta. Luonto on rehellisen epätäydellinen, eikä se sitä pyytele anteeksi ja se tekeekin siitä täydellisen ja kauniin.

Ihminen on kautta aikojen päättänyt mikä on täydellistä milläkin hetkellä. Armollisuus itseä kohtaan on unohdettu ja ihmisillä on huimat odotukset itseltään, puolisoltaan sekä lapsiltaan. Suurin osa viesteistä siitä, millaisia heidän tulisi olla, tulee ulkopuolelta.

Ego on katala ja haluaa erotella meidät. Se haluaa erottaa meidät muista ihmisistä, se haluaa, että me kaikki pyrkisimme ulkopuolisten arvojen orjiksi tavoittelemaan täydellisyyttä. Silloin me hukkaamme oman itsemme ja yhteyden toisiimme ja sitä ego haluaa. Epävarmuus kasvattaa egon valtaa.

Kysytkö koskaan itseltäsi, kuka sinä olet? Elätkö omaa elämääsi, vai muiden ohjaamaa elämää? Kuka sinua kontrolloi? Kontrolloitko sinä yhtä paljon muita? Teetkö asioita vain siksi, että muut odottavat sitä sinulta? Hoidatko lastasi ulkopuolisten antamien ohjeiden mukaan, vaikka sydän sanoo, ettei se tapa sovi teille? Miten kuvailisit itseäsi, jos et saisi sanoa titteliäsi tai ammattiasi? Pyritkö täydellisyyteen ja oletko onneton, koska et sitä voi saavuttaa? Kuka on määritellyt sinun ajatuksesi täydellisyydestä?

Meidät on luotu olemaan onnellisen epätäydellisiä, luonnollisia. Meidät on luotu asumaan perheissä, kommuuneissa, kylissä ja yhteisöissä. Meidät on luotu täydentämään toisiamme. Siksi lapsellakin on erilaiset ja toisiaan tasapainottavat vanhemmat ja sukua ympärillä. Äiti ei voi antaa lapsellensa samaa kuin isä voi ja toisinpäin. Me emme voi olla kaikkea kaikille. Täydellisyyttä ei voi ikinä saavuttaa.

Mikä helpotus olisikaan olla oma itsensä, niin epätäydellisenä kuin on. Olla ylpeä epätäydellisyydestään! Kerätä ympärilleen niitä ihania ja arvokkaita ihmisiä, jotka täydentävät sinua. Olla vain yksi pala universumin palapelissä, ei yrittää olla kaikkia palasia. Oman epätäydellisyyden myöntäminen antaisi vapauden tunnistaa itsessään asioita. Voisi tarkastella omaa elämäänsä ja vapauttaa asioita, jotka eivät sinua tee onnelliseksi ja lisätä asioita, jotka saavat sinut hymyilemään onnesta.

On suurinta itsepetosta teeskennellä elävänsä onnellista elämää, jos ei edes tiedä, mistä tulee onnelliseksi. Jos huomaat olleesi jo kauan tyytymätön, jos olet sairastellut ja elämäsi on ilotonta puurtamista, lataa elämäsi akut uudelleen ja tee muutoksia itseäsi kuunnellen.

 

Wayne Dyerin kirjassa ”Uskalla rikkoa rajasi” kehoitetaan tunnistamaan itsesi. Vain niin voit alkaa ohjata elämääsi oikeaan suuntaan, vapauden suuntaan. Voit harjoitella itsesi tunnistamista vaikka muutaman alla olevan kysymyksen avulla.

1. Jos sinulla olisi puoli vuotta elämää jäljellä, mitä muutoksia elämääsi tekisit? Tunnista mistä olisit heti valmis luopumaan ja ole kiitollinen niistä hyvistä asioista joita sinulla on jo elämässäsi. Jos todella haluat jotain, älä odota parempaa hetkeä, tee se nyt!

2. Kenen kanssa ja missä haluat elää? Perustuvatko ihmissuhteesi vapaaehtoisuuteen tai velvotteisiin? Ketä ihmisiä arvostat ja tapaatko heitä tarpeeksi usein? Oletko onnettomassa suhteessa? Haluatko asua maalla vai kaupungissa? Mikä sinua pitää paikoillasi? Osaatko arvostaa perhettäsi ja kotiasi?

3. Jos et tietäisi ikääsi, kuinka vanha kuvittelisit olevasi? Käyttäydytkö tai pukeudutko tietyllä tavalla vain ikäsi vuoksi? Odotatko lapseltasikin iän mukaista käytöstä? Tavoitteletko isompaa asuntoa tai ylennystä johonkin ikään mennessä? Määräävätkö numerot elämääsi? Oletko päättänyt että olet liian nuori tai liian vanha tekemään jotain mitä haluat tehdä?

4. Jos voisit aloittaa alusta, niin millaisen persoonan valitsisit itsellesi? Oletko jo leimannut itsesi tietynlaiseksi ja elät niiden rajoitteiden mukaan? Voit olla ihan millainen haluat, se vaatii vain uskallusta! Jos haluat olla seikkailunhaluinen, niin aloita pienillä askelilla. Jokaisessa meissä asuu rohkeus, viisaus ja supervoimat, ne pitää vain kaivaa esille!

5. Mitkä ovat kolme elämänarvoasi, joiden mukaan teet päätöksiä? Osuvatko ne yksiin puolisosi arvojen kanssa, entä lastesi? Miksi teet asioita joita teet? Ovatko arvot omiasi, vai saneleeko niitä joku muu?

Jos tunnistat itsesi ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, sinun on paljon helpompi hyväksyä myös puolisosi ja lapsesi, etkä odota täydellisyyttä heiltäkään. Älkää antako niin suurta arvoa menestymiselle kaikessa, mitä te tai lapsenne yritätte tehdä. Sallikaa itsenne myös epäonnistua täydellisesti.

Meillä on kaikilla oikeus olla epätäydellisiä ja silti tuntea itsemme rakastetuiksi. Se on vapautta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image