Sannan kynästä: “Keskinkertaiset tyytyjät” ja “menestyjät pösilöasussa”

Yksi ystävä laittoi pari päivää sitten viestin, että aikoo irtisanoutua merkittävästä työstä ja asemasta. Tyhjän päälle. Toinen sanoi samana päivänä, että nyt saa riittää! Kolmas puhuu huomaamattaan, että ”sitten, kun lopetan tässä duunissa”.  Ja kaikki yhden päivän aikana.

Pösilöitäkö koko jengi? Laittaa nyt hukkaan akateeminen koulutus, potentiaalinen ura ja merkittävä titteli ihan vaan sen takia, että… Ei oikein minkään takia. Tai no siksi, että havahtuu siihen, että on väärällä polulla. Mutta ei ole kiireessä pystynyt näkemään uuttakaan.

Onko tuossa siis joukko luusereita, luovuttajia, mukavuudenhaluisia haahuilijoita? Ei. Tuossa on joukko tulevia menestyjiä. Kun ymmärtää, että oma potentiaali on paljon suurempi kuin mitä nykyinen työ tai ammatti antaa periksi, menestyjä uskaltaa vanhan menetyksen uhallakin lähteä kasvattamaan siipiään, etteivät ne surkastu. Kun teininä päätetty ammatti ei enää myöhemmin tunnu omalta, on uskallettava olla enemmän. Enemmän sitä, mitä nykyään on.

Menestyjät ovat niitä, jotka tuntevat itsensä ja pystyvät hyödyntämään koko oman potentiaalinsa, ylittämään omat rajoituksensa ja innostumaan omasta tekemisestään vielä silloinkin, kun muut pudistelevat päätään hulluudelle. Menestyjillä on visio ja sitoumus.

Joskus saattaa mennä hetki, että löytää uuden polkunsa, ehkä innovaation tai oivalluksen. Ulkopuolisista se saattaa näyttää passiiviselta, ”tekemättömyys” saattaa näyttää laiskottelulta. Mutta se, että päästää irti liian pienestä ja – herttinen sentään – on hetken aikaa, ei tarkoita, etteikö jonkin suuren siemen olisi itämässä. Jos tekee mieli paheksua ”luovuttajia” tai ”pösilöjengiä”, kannattaa muistaa, että siemen on täynnä informaatiota ja kasvupotentiaalia, vaikka mitään ei pinnalle näykään.

Tulee se päivä, kun tammi kukoistaa, ja seisomme kaikki sen juurella ihailemassa sen suuruutta ja kadehtimassa sitä, ”miten se tuon teki”. Silloin kannattaa muistaa, että oli ajat, kun epäilijöitä oli enemmän kuin kastelijoita. Jokainen menestystarina tuntee tämän kohdan.

Ja tänään on yksi niistä päivistä, kun ympärillämme on monta luuserin asuun pukeutunutta menestyjää. Iloitaan heidän rohkeudestaan, sillä Suomi ei tule pärjäämään keskinkertaisella tyytymisellä, vaan rohkeudella, palolla ja uusilla innovaatioilla.

Teksti on julkaistu myös Sannan koulutussivustolla: sannawikstrom.fi

AJANKOHTAISTA:

  • 24.–25.5. ensimmäinen avoin Tiedostava kirjoittaminen® -koulutus KIRJOITTAJILLE. Lisätietoa linkistä: sannawikstrom.fi.
  • Tulevana sunnuntaina 27.4. järjestettävään UNELMAtyöpajaan on vielä muutama paikka vapaana; ystävän voi ottaa mukaan -50%! Ilmoittaudu wikstromsanna(at)gmail.com
  • Intuitiiviset yksilövalmennukset ja energiahoidot MAANANTAISIN: 28.4., 5.5., 12.5., 19.5., 26.5. Varaa aikasi sopivalle päivälle: wikstromsanna(at)gmail.com
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image