Kohonnut verenpaine ja luonnollinen hoito (osa 1/2)

Verenpaine on kiehtova asia, meille Suomalaisille varsin tuttu nykyajan ilmiö. Yleensä verenpainetta ajatellaan pahana asiana. On sitä sanottu hiljaiseksi tappajaksikin. Pitkään jatkuessa se toki on vaarallinen. Mutta myös samaan aikaan, se on hieno asia. Kyllä luit oikein, toivottavasti luet eteenpäin, jotta saan hieman kertoa enemmän kyseisestä oireesta. Verenpaine on tila, se kertoo minkälaisella koetuksella keho on. Se on hieno asia siksi, koska se ilmaisee kehon rasitusta ja antaa kantajalleen merkkejä muuttaa jotain.

Verenpaine ei ole mikään vakiona pysyvä asia. Se vaihtelee päivän aikana moneen otteeseen. Erilaiset reaktiot, jotka tulevat ärsykkeiden seurauksena päivän tapahtumista, luovat kehomme tilan. Verenpaine vaihtelee siis päivittäisistä rutiineistamme riippuen. Sydänrytmi vaikuttaa suoraan verenpaineeseemme. Tämä  tieto on hyvä ymmärtää, koska kun sydämen rytmi nousee, nousee myös verenpaine.

Suomalaiset syövät lähes eniten verenpainelääkkeitä maailmassa. Kohonnut verenpaine ei ole lääkkeiden puutostila. Se on enemmänkin valinta, joko tiedostamaton tai tietoisesti tehty teko, joka vaikuttaa henkilön olotilaan.

Silti usein suositellaan lääkitystä verenpaineen laskemiseen. Tällöin keskitymme oireeseen, emmekä siihen mikä aiheuttaa oireita. Verenpaine aiheutta pelkästään yhdysvalloissa useiden miljardien kuluja. On jälleen hyvä muistaa, että kuka hyötyy lääkityksistä eniten. Kaikista parhaat tulot tulevat oireiden hoidosta, joita joudutaan jatkamaan yleensä koko elämänverran. Mutta se tarinointi jääköön toiseen kertaan, keskitytään nyt vahvistumiseen, voimistumiseen ja kehon tasapainotilan luomiseen.

Mitkä asiat vaikuttavat verenpaineeseen?

Hormonit, lääkitykset, huumeet, sekä lailliset, että laittomat, liikunta määrittävät verenpainettamme. Myös ravinto ja hermoston toiminta, eli elimistön reaktio stressiin. Kuinka näemme ja koemme jokapäiväiset haasteet, vaikuttavat suoraan siihen kuinka jaksamme juurikin noita haasteita kohdata. Ei meitä stressi ole tappamassa, vaan reaktiomme siihen. Ja näihin reaktioihin voi halutessaan vaikuttaa.

Verisuonten tila vaikuttaa hyvinkin siihen, mikä on verenpaineemme. Erityisesti kalkkiutuminen on monella tilana, mikä nostaa verenpainetta. On useita tutkimuksia, jotka eivät puolla kalkkilisäravinteita, niiden jopa luodessa enemmän sydänkohtauksia, kuin vähentäessä niitä.

Mutta se tärkein tekijä?

Stressi. Stressihormonit tulevat suoraan vereen, joka voi hankaloittaa veren kulkemista mutkattomasti. Tämä on suora reaktio stressiärsykkeisiin. Vaikkakin stressilläkin on paikkansa, nykyisessä maailmassa me elämme monesti niin suuresti näiden ärsykkeiden alaisena, että se syö kehomme voimavaroja. Ja kaikista hassuinta asiassa on se että, stressiä aiheuttavat vaaralliset leijonat on korvattu paperileijonilla. Elimistömme ei vaan tunnista tätä vaaran muuttunutta muotoa, vaan antaa edelleen saman ärsykkeen, kuin aikoinaan metsässä kohdattuun vaaraan.

Kuten alussa jo mainitsin, kohonnut verenpaine on loistava asia. Se kertoo muutoksen tarpeesta hyvin selkeästi. Meillä on uskomattoman viisas keho, joka tietää kaiken aikaa, milloin epätasapainotila pääsee kehoon valloilleen. Se pyrkii meille aina kertomaan, että ”hei, kuule rakkaani, nyt olisi syytä tehdä jotain. Jooko? Ei oo vielä mitään hätää, mutta kohta voi tulla, mikäli emme saa tätä rakkaussuhdettamme toimimaan. Ymmärrätkö rakas”? Ilman näitä signaaleja, emme välttämättä koskaan huomaisi muutoksen tarvetta.

Kuinka ravinto vaikuttaa?

Yllättäen syömämme ruoka vaikuttaa suoraan siihen, kuinka voimme. Kyseessä on varsin yksinkertainen asia, joka usein jää käsittelemättä. Verenpaine nousee kasvaviin insuliinitasoihin. Mikäli tämän lauseen ymmärrämme, voimme heti muuttaa ravinnosta saataviin insuliinipiikkeihin. Kyse on valinnoistamme. Ei sen kummallisempaa. Sanon varmuuden vuoksi asian vielä toistamiseen. Insuliini nostaa verenpainettamme. Mitä enemmän valkaistuja hiilihydraatteja, sekä prosessoituja ruokatuotteita, sen kohonneemmat insuliinitasot. Liialliset määrät huonolaatuisia hiilihydraatteja vaikuttavat verenpaineeseemme kohottavasti.
Liian yksinkertaista? Älä minua usko, vaan kokeile itse.

Ravinnossa se tarkoittaa lähes kaikkea käsiteltyä ruokaa aina pastasta, kekseihin, karkeista, riisiin, leipiin, muroista, jopa makkaroihin, jotka harvemmin ovat lihaa nähneetkään. Markkinoilla kovasti käytetty sana ”kokojyvä” on yleensä, vain loistavasti naamioitu väite, jolla pyritään löytämään asiakkaita ostamaan kyseisiä tuotteita. Seuraavan kerran, kun näet kokojyvätuotteen, niin pysähdy ja mieti hetki. Jos laitan nämä kokojyvät maahan tai multaan, niin kasvaako niistä uutta jyvämuotoa? Kasvaako kyseisestä tuotteesta uutta elämää?

Suola ei ole koko tarina.

Monesti puhutaan suolasta, siitä kuinka paha ja haitallinen asia se on. Ensinnäkin aina viitataan teolliseen suolaan, josta on luontaiset mineraalit puhdistettu ja poistettu. Ja toiseksi, kyseessä on huomattavasti isompi kokonaisuus, kehon tarpeet huomioiden, suola on elinehto. Täysin suolaton ei ole millään tavoin olemuksellemme täydellinen tila. On toki täysin eriasia saada päivittäinen suola-annoksensa käsitellyistä juustoista, kuin puhdistamattomasta merisuolasta. Niinkuin aina, kyse on tässäkin tapauksessa laadusta, määrästä ja käyttötavoista.

Suolaa tarkastellessamme huomaamme tärkeän asian. Missä on suolaa, on myös vettä. Vesi seuraa suolaa. Neste on yksittäisistä osista helpoin ja vaivattomin lisätä päivittäisiin rutiineihimme, joka vahvistaa kokonaisolemustamme. Annan sinulle esimerkin, joka iski minulle istuessani trooppisessa vesisateessa.

Mieti, että olet saasteisessa, tai muuten vaan kuivassa ympäristössä, jossa on epämiellyttävä hengittää. Kuiva, epäpuhdas ilma, joka ikäänkuin leijuu lähistöllä, vaikuttaen siihen, kuinka voit ja jaksat. Mutta yllättäen alkaa satamaan, pilvet aukeavat ja symbolisesti ilmassa oleva vesi puhdistaa maata lempästi ja suvaitsevasti. Miten käy ilmanlaadulle? Yhtäkkiä kuivuus ja epäpuhtaus on kaikonnut ja sen tilalla ilmassa leijuu puhdas, raikas, syvähengitettävä ilmamolekyyliarmeija. Tätä vedettäessä sisuksiin, olo on hyvin erilainen, kuin ilman vesisadetta. Tämä kyseinen ilmiö tapahtuu myös kehomme sisällä. Mikäli emme saa riittävästi vettä, kaikki elintoiminnot vaikeutuvat. Elimistön epäpuhtaudet leijailevat samoin kehossamme, samoin kuin epäpuhtaassa ympäristössämme. Kun nesteytämme itsemme hyvälaatuisella vedella on soluilla mukavampi olla.

Tämä on tärkeää tietää myös kohonneessa verenpaineessa. Nesteytys helpottaa elimistön toimintaa.

Sisäelinten toimivuus ja niiden ymmärtäminen.

Yksi tärkeimmistä elimistä elimistä mikä säätelee verenpainetta on munuaiset. Kun saamme liikaa sokeriyhdisteitä, se nostaa hormonia, joka vaikuttaa munuaisiin. Ja taas voimme ymmärtää, että verenpaine on yksi tärkeimmistä tekijöistä munuaisongelmiin. Tehostamalla munuaisten toimintaa alennamme verenpainettamme. Alentamalla verenpainetta tehostamme munuaisten toimintaa. En tiedä sinusta, mutta minusta tämä yksinkertaisuus on ihan käsittämätöntä ihmeellisyyttä. Keho on täydellinen kokonaisuus viisautta, joka mahdollisuuden saadessaan, toimii niin hyvin kuin siinä hetkessä on mahdollista.

Auttamalla sisäelimiäsi, autat itseäsi. Jatkamme seuraavalla kerralla, jolloin käymme 8 askelta, joilla voit alentaa verenpainettasi helposti ja vaivattomasti.

Sitä ennen, elä sydämelläsi ja keskity olennaiseen.

Artikkelin toinen osa löytyy täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image