Kohonnut verenpaine ja luonnollinen hoito (osa 2/2)

Ensimmäisessä osassa tarkasteltiin kyseistä oiretta. Mikäli se jäi lukematta, käyppä kurkkaamassa. Tai sitten ota vaan vinkit käyttöön, mikäli ne puhuttelevat. Lupasin kahdeksan vinkkiä, mutta asioita tulikin 10.

10 asiaa joilla itsehoidat verenpainettasi.

1. Riittävä uni

Helpoin tapa laskea kohonnutta verenpainetta on nukkua riittävästi. Stressihormonit ovat koholla kaiken aikaa, mikäli nukumme pitkäaikaisesti huonosti. Kortisoli, jota monesti sanotaan stressihormoniksi, on luonnollisesti aamuaikaan ylhäällä, mutta mikäli se ei laske iltaa kohden, tulee ongelmia. Voimme vaikuttaa omaan kortisolin tuotantoon helpoilla keinoilla. Mikäli työskentelet, työskentele aamu/päiväsaikaan. Nappaa illalla kone kiinni ja ota rakkaastasi tiukka syliote. Näin luot paremmat mahdollisuudet melatoonin tuotantoon, joka rauhoittaa ja antaa sinulle syvää unta, jolloin keho pääsee uudistumaan ja luomaan eheämpää sinua. Mitä enemmän valoa ympäristössäsi, sitä enemmän kortisolia. Kurkkaa ruutuja ja valoisia huoneita päiväsaikaan. Kun aurinko menee mailleen, on meille hyvä aina mahdollisuuksien mukaan seurata tuota täydellistä rytmiä. Tai sitten ei muuta, kuin telkkari päälle ja kortisolitasot ylös. Kuulostele kumpi tarve sinulla on.

2. Laadukkaat öljyt

Kasvisöljyt ovat yksi suurimpia tulehduksen aiheuttajia. Suurin osa kasviöljyistä on käsitelty kuumissa lämpötiloissa, joita öljyt eivät kestä ilman härskiintymistä. Härskiintyneet, käsitellyt kasvirasvat ovat hermostollemme hyvin suuri haaste. Margariinit, ns. kasviöljyt, soijaöljyt ja öljyt, jotka löytyvät muovipulloista, ovat hyvin suurella todennäköisellä härskiintyneet, joten aiheuttaessaan tulehdustiloja kehossa, ne eivät tue verenpaineen tasapainottamiseen. Suosi kylmäpuristettuja pitkän käyttöhistorian omaavia öljyjä. Kokkaa tyydyttyneillä rasvoilla, kuten luomuvoilla ja kylmäpuristetulla kookosöljyllä. Käsiteltyjä, kuumennettuja rasvoja löydät myös homogenuista tuotteista. Ja tulehduksia ajatellen, vehnällä on hyvä maine tulehduksien aiheuttajana. Käsitelty vehnä nostaa myös insuliinitasoja, jotka ovat linkissä kohonneeseen verenpaineeseen. Ehdoituksia ehdottomuuksien sijaan.

3. Vahvista verta

Panosta kasvikunnan tuotteisiin, jotka vahvistavat verta. Yksi loistava on Punajuuri, jonka väri jo kertoo sen mitä se tekee verelle. Punajuuri auttaa vereen ja verenpaineeseen tasoittavasti.
Lääkettä luonnon ehdoilla, joka vielä maistuu hyvälle. Mikäs sen parempaa. On hyvä tietää,että se jopa voi laskea verenpainetta liikaa. Inkiväärillä on myös sama vaikutus. Jos siis koet kohonneen verenpaineen, niin panosta näihin, kuten myös raakaan valkosipuliin ja Lehtivihreään.

4. Rauhoittava rutiini kuten meditaatio

Aloita päivittäin rutiini, jolloin kehosi saa mahdollisuuden levätä. Stressin hallintaa ja kehon selkeyttä. Meditaatio, kevyt venyttely, keskittyminen hyviin asioihin elämässä. Kävelyllä on aina positiivinen vaikutus, mutta on huomattu, että pienet, päivittäin toistetut kävelyt auttavat pitempään, kuin kerralla suuri määrä käveltynä. Kävele 4-5 kertaa esim. 10 minuuttia. Kehosi kiittää vielä pitkään mm. laskeneella verenpaineella. Tämä tieto yksistään KÄYTTÖÖN OTETTUNA, voi auttaa laskemaan verenpainetta. Kirjoita päivittäin hyviä asioita ylös päivistäsi, viikoistasi, elämästäsi. Ne lisäävät monesti katsonta kantaamme, keskittyen jo olemassaoleviin hienouksiin.

5. Optimaalinesteytys

Optimaalinesteytys on todella tärkeää verenpaineelle. Veri on nestettä. Vedestä koostamme veremme. Hyvälaatuisella vedella voi olla mahtava vaikutus kokonaiseen jaksamiseemme. Aloita rutiini, jolloin ensimmäisenä aamusta nautit vettä puolesta litrasta litraan. Kuuntele kehoasi, ei sitä tarvitse pakolla tankata, saatat tehdä hallaa kehollesi. Kuulostele ja juo riittävästi. Huoneenlämpöinen vesi esimerkiksi tuoreella sitruunalla on yksi täydellisimmistä tavoista aloittaa aamu. Veresi ja verenpaineesi hyrisee hyvyyttään.

6. Verensokeri hallintaan

Tämä on merkittävä tekijä verenpaineelle. Syömällä oikeaa ruokaa kehosi kiittää tasaisemmalla verensokerilla, rauhallisemmalla mielellä ja positiivisemmalla olomuodollasi. Prosessoitu ruoka on kaikkialla, varsinkin kauppojen hyllyillä. Leipä, valkaistut viljatuotteet, riisit, kakut, keksit, maissituotteet, soijavalmisteet ja yleensäkin tuotteet mitkä eivät ole enää luontaisessa muodossaan. Kokonaisia ruoka-aineita valitessamme annamme keholle suuremman mahdollisuuden luoda ravinteista tasapainoista kehoa. Prosessoitu ruoka on helppo korvata kasviksilla, sekä erityisesti juureksilla, kaalikasveilla, käsittelemättömillä rasvoilla, hyvälaatuisilla kasvi/eläinkunnan tuotteilla, pähkinöillä, siemenillä, raakamaidolla ja raakamaitotuotteilla, mikäli maito sinun kehollesi toimii. Mistään ei tarvitse luopua, kun vaihdamme laatua vaan parempaan ja harrastamme korvaamistekniikkaa. Jos otat jotain poissa ruokavaliostasi, muista myös paikata jäänyt aukko.

7. Kalium

Kaliumrikkaat ruuat auttavat verenpaineen hallinnassa. Se säätelee lihaksia ja hermostoasi. Kaliumia löytyy mm näistä: avokado, kiivi, banaani, dulse (merilevä), sienet, pinaatti, linssit ja pavut, sekä perunat ja jamssi. Muista myös lehtivihreä, joka rokkaa aina.

8. Syvähengitys

Joskus kaikkein yksinkertaisimmat asiat, ovat kaikkein tehokkaimpia. Syvähengityksellä vapautat kehosi käyttöön tehokkaammin hapen kulkua, joka helpottaa kaikkia elintoimintoja. Se vapauttaa ja puhdistaa kehoasi myrkyistä ja kuona-aineista. Mutta erityisesti se rauhoittaa mieltäsi, hermostoasi ja tuo sinut lähemmäksi tätä hetkeä. Verenpaineelle tästä on uskomaton hyöty, jonka saat käyttöösi heti aloitettuasi. Se vie myös kiputiloja pois, tai tekee ne siedettäviksi. Hengitä joka päivä rauhallisesti, syvästi ja mahdollisimman puhtaassa ilmassa. Verenpaineesi ja olemuksesi kiittää. Voi käydä jopa niin, että kun syvähengittelet, olet tarkkaavaisempi, rauhallisempi, jota kautta, voit ilmentää rakkauttasi tärkeille ihmisille, joka entisestään parantaa elämänlaatuasi. Positiivinen kierre, joka odottaa käyttöönottoa kaiken aikaa.

9. Kylmät suihkut

Kylmät suihkut, erityisesti avantouinti.

10. D-Vitamiini

D-vitamiini on yksi tärkeä tekijä myös verenpaineen säätelyssä. D-vitamiini on niin monen tekijän alkusysäys, ei pelkästään verenpaineelle, vaan se on hyvinvointimme yksi perustavista kivistä. Auringonvalolle altistuminen tekee meistä niin äärimmäisen elinvoimaisia ja hehkuvia, juuri niinkuin luonto on tarkoittanut. Paras lähde on siis aina ja ehdottomasti luonnonvalo ja aurinko. Haasteena meillä pohjoisen ihmisillä on sen vähyys. Tällöin joudumme turvautumaan D3 lisään, mikäli haluamme optimoida d-vitamiinitasomme. Mikäli käytät lisää, niin voit tarkistaa tasosi halutessasi terveyskeskuksessa.

Panosta siis riittävään luonnonvaloon, d-vitamiiniin ja ulkoilmaan ja muista myös omega-3:n saanti ja hapatetut ruuat, jotka edesauttavat kehon omia toimintoja aina suolistoa ja mielialaa myöten.

Hengitä syvään, panosta puhtauteen, ilmennä itseäsi, muistaen myös levon merkityksen. Kaikkea kauneutta tähänkin hetkeesi. Toivottavasti jaat tämän itsesi tai ystäväsi kesken, mikäli koet siitä apua olevan. Joka tapauksessa tee asiat rakkaudella ja rehellisesti. Seuraavaan kertaan. Pidetään toisista kiinni ja huolta itsestämme.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image