Perhe paineessa?

 

Carl HonoréPerhe paineessa? ? Manifesti riittävän vanhemmuuden puolesta, Bazar, 2010

Honoré luettelee läpi kirjan paljon tutkimuksia, joiden mukaan lasten pahoinvointi lisääntyy koko ajan. Eikä edes ole kyse köyhien ihmisten syndroomasta, vaan hyvin toimeentulevien, hienojen kaupunginosien lasten mielenterveydestä.

Lapsilla on liikaa paineita ja liian vähän aikaa leikkiin. He katsovat mallia vanhempiensa kiihtyvästä elämänrytmistä. Ja jolleivat vanhemmat täytä lasten kalenteria kehittävillä harrastuksilla, lapset tekevät sen itse ? jotta sopeutuisivat suoritusyhteiskuntaan ja kokisivat olonsa hyväksytyiksi.

Kirjaa varten Honoré on kiertänyt maailmaa ja haastatellut lukuisia asiantuntijoita, vanhempia ja lapsia. Kirjan puolivälissä Honoré kertoo, kuinka hän vieraili suomalaisessa koulussa, Vantaalla Viertolan koulussa. Kirjailija oli kuullut, että Suomessa lasten tarpeet asetetaan kunnianhimoisten vanhempien ja byrokraattisten tarpeiden edelle.

Honoré pitää suomalaista koulujärjestelmää maailmassa johtotähtenä ? vielä. Honorén Suomi-haastatteluista selviää, että lapsia palvelevaa koulujärjestelmää on kuitenkin uhkaamassa samat vanhempien vaateet kuin muualla maailmassa. ”He kyseenalaistavat arvostelun, vaativat lapselleen erityiskohtelua ja peräänkuuluttavat lisää kokeita, kotiläksyjä ja ylimääräistä vieraiden kielten opetusta.”

Kirja kannattaa lukea, jotta voi tiedostaa, että kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Lapsia ei voi virittää kuten nuoruusajan mopoja.

KIRJAILIJASTA:

Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kanadassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edinburghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuodesta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe -lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Honorén tunnetuin teos on jo klassikoksi muodostunut hitaan liikkeen perusteos Slow – Elä hitaammin.

www.inpraiseofslow.com

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image