Perhe paineessa?

 

Carl HonoréPerhe paineessa? ? Manifesti riittävän vanhemmuuden puolesta, Bazar, 2010

Honoré luettelee läpi kirjan paljon tutkimuksia, joiden mukaan lasten pahoinvointi lisääntyy koko ajan. Eikä edes ole kyse köyhien ihmisten syndroomasta, vaan hyvin toimeentulevien, hienojen kaupunginosien lasten mielenterveydestä.

Lapsilla on liikaa paineita ja liian vähän aikaa leikkiin. He katsovat mallia vanhempiensa kiihtyvästä elämänrytmistä. Ja jolleivat vanhemmat täytä lasten kalenteria kehittävillä harrastuksilla, lapset tekevät sen itse ? jotta sopeutuisivat suoritusyhteiskuntaan ja kokisivat olonsa hyväksytyiksi.

Kirjaa varten Honoré on kiertänyt maailmaa ja haastatellut lukuisia asiantuntijoita, vanhempia ja lapsia. Kirjan puolivälissä Honoré kertoo, kuinka hän vieraili suomalaisessa koulussa, Vantaalla Viertolan koulussa. Kirjailija oli kuullut, että Suomessa lasten tarpeet asetetaan kunnianhimoisten vanhempien ja byrokraattisten tarpeiden edelle.

Honoré pitää suomalaista koulujärjestelmää maailmassa johtotähtenä ? vielä. Honorén Suomi-haastatteluista selviää, että lapsia palvelevaa koulujärjestelmää on kuitenkin uhkaamassa samat vanhempien vaateet kuin muualla maailmassa. ”He kyseenalaistavat arvostelun, vaativat lapselleen erityiskohtelua ja peräänkuuluttavat lisää kokeita, kotiläksyjä ja ylimääräistä vieraiden kielten opetusta.”

Kirja kannattaa lukea, jotta voi tiedostaa, että kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Lapsia ei voi virittää kuten nuoruusajan mopoja.

KIRJAILIJASTA:

Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kanadassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edinburghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuodesta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe -lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Honorén tunnetuin teos on jo klassikoksi muodostunut hitaan liikkeen perusteos Slow – Elä hitaammin.

www.inpraiseofslow.com

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image