Hidasta elämää -sivuston ja Pur Hyvinvointikaupan Paras smoothie -kisa on käynnissä. Paras smoothie valitaan Purin smoothiebaarin valikoimiin kevään ajaksi! Tässä makupaloja lähetetyistä resepteistä. Snake vomit – iso kourallinen pinaattia – kaksi lehtikaalin lehteä ruodittomina … Lue lisää
Aihe: Keittiö
Keittiössä kokataan luomu-, lähi- ja villiruokaa ajatuksella. Täältä löydät reseptien lisäksi vinkkejä kuinka tasapainotat elämääsi terveellisemmällä ravinnolla.
Keltaisessa talossa: Meillä leivotaan
Viime viikonloppuna Keltaisessa talossa pidettiin leivontapäivä. Tällä kertaa ei keittiössä kuitenkaan jauhot pöllynneet, eikä yleiskonekaan laulanut. Jauhojen sijasta ropisivat lähinnä siemenet ja yleiskoneen virkaa hoiti emäntä ja puukauha. Sain syksyllä työkaverilta siemennäkkärin … Lue lisää
Pakurikääpä – Opas lääkinnällisten sienten maailmaan
Sanat pakurikääpä ja Jaakko Halmetoja kulkevat kiistatta käsi kädessä. Myös ensimmäinen oma kosketus tähän tuhansia vuosia tunnettuun sieneen tapahtui Jaakon luennon kautta. Halmetoja onkin ollut merkittävässä roolissa pakurikääpätietouden levittämiseen Suomessa. Pakurikääpäkirjan (Mividata … Lue lisää
Jouluinen raakasuklaaresepti
Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Goodion raakasuklaatehtaan omistaja Jukka Peltola jakaa terveellisen jouluisen raakasuklaareseptin Hidasta elämää -lukijoille. Joulu on mitä parhainta suklaan mussutuksen aikaa. Mutta mitäpä jos tänä jouluna vaihtaisi sen maitosuklaan terveysvaikutuksia pullollaan … Lue lisää
Vastustuskykyä parantava pakuriglögi
Pikkujouluaikaan sopii ihanasti immuniteettia parantava pakuriglogi. Glögiä voi hyvin nauttia sellaisenaan tai halutessaan myös pienen terästyksen kera. Pakuri on lehtipuiden lahottajasieni, jolla on monia terveysvaikutuksia. Se on voimakas adaptogeeni, jolla on tulehdusta … Lue lisää
Raakaleipurin parhaat kakut
20-vuotias yrittäjä ja ilopilleri Maria Lönnqvist oli ensimmäisiä ihmisiä, joka tutustutti minut aikoinaan raakakakkujen maailmaan. Kävin Marian kakkukurssin ja ihastuin hänen aitoon ja maanläheiseen tapaan luoda herkkuja ilman vehnää, valkoista sokeria, maitoa … Lue lisää
Resepti: Omenaihme
Kesän grillailujen jälkeen olisi hyvä muistaa omaa suolistoaan, vaikka suurempia vastaongelmia ei olisikaan. Hyvin yleinen syy erilaisiin vatsavaivoihin on suoliston bakteerikannan epätasapainotila eli dysbioosi, joka voi ilmoittaa itsestään hyvinkin eri tavoin. Suolistobakteerit … Lue lisää
Keltaisessa talossa: Omenantäyteinen syksy
Viimeiset viikot ovat olleet Keltaisessa talossa melko lailla omenantäyteisiä! Omenasato on ollut valtava, joten puuhaa on riittänyt. Niitä on riittänyt yltäkyllin omiin ja muidenkin tarpeisiin ja harmillisesti paljon on myös jouduttu kuskaamaan … Lue lisää
Paleokeittokirja – Kivikauden ruokaa modernilla otteella
Kivikautisesta metsästäjä-keräilijästä mallia ottava paleoruokavalio on ollut hyvin paljon esillä viimeisen parin vuoden aikana. Monet kovaa treenaavat ja fyysistä kuntoaan optimoivat vannovat sen nimeen ja erityisesti tuntuu, että miesten keskuudessa luolamiesdietti on … Lue lisää
Ruokakirjat: Irti sokerista
Liki kaikessa syömässämme ruoassa on sokeria. Uskon, että moni osaa jo tunnistaa suurimmat miinakentät lisätyn sokerin osalta, mutta on silti yllättävää, kuinka paljon sokeria ylipäätään voi saada ruoan mukana päivän aikana. Suomalaissuositusten … Lue lisää
Kesäsmoothie 19/20: Avokado-aloe-pinaattismoothie
Huom.! Kookosvedestä tehdyt jääpalat kannattaa tehdä edellisiltana. 225 g pinaattia 1 luomubanaani 55 g avokadomurskaa noin 2,5 dl kookosvettä 1 rkl aloemehua 2 rkl sitruunamehua 2 ripausta cayennepippuria 55 g kookosvedestä tehtyjä … Lue lisää
Kesäsmoothie 18/20: Ihon kuntoa parantava smoothie
450 g pinaattia ¼ kypsää avokadoa 115 g luomumansikoita 1 ruokalusikallinen mantelivoita * 1 teelusikallinen pellavansiemeniä Noin 2,5 dl vettä Sekoita ainekset tehosekoittimessa pehmeiksi. Nauti. * Manteli on erittäin ravinteikas siemen, joka soveltuu monille … Lue lisää