Ethän jätä näitä tuttuja herkkuja pensaaseen? Syksyinen karviaissmoothie antaa energiaa


Karviainen on hiukan aliarvostettu marja. Vaikka lähes jokaisen omakotitalon pihasta löytyy yksi karviaispensas, siitä tehtäviin herkkuihin törmää liian harvoin. Päätin korjata asian. Aloitin testailut smoothiella, josta tulikin melkoisen herkullinen…


Olen aina pitänyt karviaisista. Myönnän, että sen poiminta ei ole sen piikikkyydestä johtuen mukavinta hommaa, mutta se palkitsee kerääjänsä. Lapsena se oli yksi suosikkimarjoistani. Sen syömisestä teki erityisen hauskaa sen “oikeaoppinen” syömistapa, jossa ensin valikoidaan mahdollisimman kypsä ja pullea marja. Karviaspensaan oksasta irroitetaan yksi terävä piikki, jolla puhkaistaan pullean marjan pinkeä kuori. Lopuksi marjan herkullinen sisus imetään tyytyväisenä suoraan suuhun. Nykyään harvemmin tätä tekniikkaa enää käytän, mutta kyllä se aina kerran kesässä on kokeiltava 🙂

Karviainen on muiden marjojen tavoin herkullinen vitamiinipommi

Se on hyvä C, A ja K-vitamiinien lähde ja lisäksi siitä saa kivasti kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia. Tässä smoothiessa käytin makeita vihreitä karviaisia, joten makeutusta smoothie ei banaanin lisäksi tarvinnut. Halutessaan banaanin voi myös jättää kokonaan pois tai korvata esim. taateleilla, hunajalla tai stevialla. Lisäsin tässä karviaisten lisäksi joukkoon myös mansikkaa, mutta varmasti maku olisi ollut hyvä ilman niitäkin. Minä lisäsin smoothieen myös pari teelusikallista siitepölyä antamaan lisäenergiaa. Tämän voi halutessaan jättää myös pois.

Karviais-smoothie

2 dl karviaisia

1 dl mansikkaa

1–2 rkl chiasiemeniä (tai 1–2 tl psylliumia)

½ luomubanaani (tai muutama taateli)

2 kourallista pähkinöitä tai manteleita (minä käytin cashew- ja pekaanipähkinöitä)

1 dl kaurajogurttia

1–2 tl siitepölyä (ei välttämätön)

2–3 dl vettä

 

  • Sekoita kaikki ainekset blenderissä huolellisesti, että chiasiemenet rikkoutuu.
  • Anna smoothien seistä vähintään 10 minuuttia (jotta chia kerkeää reagoida nesteen kanssa)
  • Nauti
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image