Tuorepuuro – aamujen pelastus

Tätä postausta en vain voinut olla kirjoittamatta! Tuorepuurostahan ohjeita löytyy vaikka kuinka paljon, mutta olen niin ihastunut tähän aamujen pelastajaan, että en malta olla sitä jakamatta muille. Minä, miehestäni puhumattakaan emme ole ehkä sitä kaikkein todennäköisintä kohderyhmää, jotka tuorepuuroa innostuu kokeilemaan, mutta niinpäs se vain yllätti. Olin ehkä kerran nähnyt, kun tyttärien opiskelukaveri puuroa itselleen valmisti, mutta silloin en kokenut vielä mitään heräämistä tuorepuuron suhteen. Jostain ihmeestä sitten eteeni tuli netissä ohje tuorepuurosta ja jokin sai minut innostumaan.

Ensimmäinen kokeilu olikin sitten kohtalokas, koska se vei mennessään! Toisena aamuna rohkenin tehdä jo kaksi annosta, itselleni ja miehelleni. Illalla ohimennen kysäisin, että mitäs pidit puurosta. Vastaukseksi sain että “se oli oikein hyvää, mutta ihan niin suurta annosta ei tarvitse tehdä, kun koko päivänä ei tullut nälkä”. Olin nimittäin tehnyt tupla-annoksen, kun ajattelin, että miehen annos saa olla vähän reilumpi. Tuorepuuro siis pitää nälän loitolla pitkään. Lounasaika siirtyy helposti myöhäisempään, nälkä ei ehdi kiusaamaan.

Ohjeita on monia, ensimmäistä kokeilemaani ohjetta olen muokkaillut ja nykyään meidän puuro valmistuu suurin piirtein näillä aineksilla. Muuttelen sitä vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Parasta tässä onkin se, että kun kerran kuivat perusaineet hankkii, niillä pärjää pitkään. Illalla puuron valmistukseen menee muutama minuutti. Olen hankkinut puuroa varten kannelliset muoviastiat joihin puuron teen. Toisessa on kannessa M-kirjain merkkinä, että se on miehen puuro, siinä kun pitää olla enemmän hunajaa! M-kirjain ei tosin tarkoita miestä, vaan Keltaisen talon Mattia! Keitetty puuro ei aamuisin kuulu suosikkeihini, vaikka puuroista muuten pidänkin. Kylmä puuro on raikasta ja piristää aamun aloitusta.

Keltaisen talon tuorepuuro:

1/2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl mantelimaitoa (makeuttamaton)

1 dl maustamatonta jogurttia

2 tl chia-siemeniä

2 tl hampunsiemeniä

2 tl Maca-jauhetta

hunajaa maun mukaan

reilu 1 dl marjoja, esim. mustikka, viinimarjat, vadelmat

Kaikki aineet sekoitetaan ja puuro yöksi jääkaappiin. Aamulla puuro on valmis nautittavaksi. Päälle voi halutessaan vielä viipaloida banaania.

Ainekset

Ensimmäisen kokeilun jälkeen ei meillä aamupalaksi ole arkiaamuina muuta tehty. Nopea ja helppo napata mukaan aamulla jääkaapista ja syödä työpaikalla aamukahvin aikaan. Meille on jostain syystä tullut tavaksi syödä aamupala vasta työpaikalla. Oliskohan hitaalla ylösnousemisella aamuisin jotain tekemistä tämän asian kanssa? Viikonloppuisin tulee sitten syötyä aamupala pitkän kaavan mukaan, kun ei ole mihinkään kiire.

Voisin tätä tuorepuuron ylistystä jatkaa vaikka kuinka, mutta heitänkin pallon teille, kokeilkaa ihmeessä! Jos ei ole puuron ystävä, sitä suuremmalla syyllä kannattaa kokeilla.

Tuorepuuro

Kuvat: Emilia Perälampi

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image