Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Kevätpizza on tervetullut ja raikas tuulahdus tavanomaisten pizzojen joukkoon. Herkkuhetken jälkeen olosi on kevyt ja yhtä pirteä kuin pizzapäällisissä käyttämäsi värit. Valmistat käytännössä uunissa ainoastaan pizzapohjan ja lisäät täytteet valmiin pohjan päälle tuoreina. Näin pizzan värit säilyvät kutsuvan raikkaina ja mikä parasta, tuoreiden raaka-aineiden ansiosta pizzan ravintoarvot pysyvät huipussaan.
KEVÄTPIZZA
(Ohjeesta tulee 1 pellillinen / tai 2 kpl pyöreitä pizzoja)
PIZZAPOHJA
1 ps Farina Pizza-ja piirakkapohjaseosta
0,5 ps kuivahiivaa
2,25 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
VAIHE 1) Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi
VAIHE 2) Sekoita veden joukkoon kaikki loput aineet ja anna taikinan tekeytyä liinan alla jääkaapissa noin 30 minuuttia
VAIHE 3) Kauli valmis taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen haluamaasi pizzapohjan muotoon
VAIHE 4) Paista pizzapohja 225 asteessa, noin 10-15 minuuttia kunnes se on kypsä
AVOKADOKASTIKE
2 kypsää avokadoa
puolikas luomu tomaatti
puolikas puristettu sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
VAIHE 1) Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudan päälle. Muusaa hedelmät haarukkaa apuna käyttäen leikkuulaudan pintaa vasten. Silppua tomaatti ja valkosipulin kynsi hienoksi silpuksi. Yhdistä kastikkeen kaikki aineet yhteen. Maista ja lisäile makuja tarvittaessa.
VAIHE 2) Voitele jäähtynyt pizzapohja avokadokastikkeella ja lisää täytteet kastikkeen päälle.
TÄYTEIDEA
Avokadokastiketta
1 nippu tuoretta oreganoa
1 paketti kirsikkatomaatteja
tuoreita retiisejä
Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa. Kaikki Vuohelan herkun tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Löydät tuotteet ruokakauppojen hyllyiltä tai voit tilata niitä myös suoraan Vuohelan Herkun -verkkokaupasta.