Näin teet kesäherkuista supermaukkaita ja mehukkaita – Samalla piilosokerin määrä vähenee

Mainosyhteistyössä Hunajayhtymän kanssa.

Jos kotimainen hunaja ei vielä kuulu keittiösi perusaineksiin, niin nyt kannattaa ottaa se kokeiluun. Näillä vinkeillä teet kesän herkuista yllättävän meheviä ja maukkaita.

Hunaja tuo esiin aidot maut – mutta kevyemmin

Tiesitkö että hunajalla saadaan sama makeus kuin sokerilla, mutta energiaa tulee lähes puolet vähemmän? Kun vaihdat ruuanlaitossa sokerin kotimaiseen hunajaan, onnistut samalla lähes puolittamaan sokerista tulevien piilokaloreiden määrän. Hunajasta tulee ruokaan myös aivan erilaista makua kuin sokerista.

Monipuolinen hunaja sopii sokerin tilalle lähes kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan. Hunaja parantaa ja korostaa ruuan raaka-aineiden ominaisuuksia ja ainesosien omia makuvivahteita. Hunajan avulla saat enemmän irti mausteista ja marinointikin sujuu nopeammin.

Lisäksi hunaja parantaa ruokien säilyvyyttä – ja säilyy itsekin mainiosti vaikkapa mökillä kesäkeittiössä. Hunajapulloa voi pitää grillauspaikalla käden ulottuvilla koko kesän ajan. Pullosta on helppo puristaa ruuan sekaan tai sipaista sudilla hunajaa paistopintaan.

Hunajapurkille kannattaa suunnata myös kesäflunssan yllättäessä: hunajan luonnolliset bakteereja ja mikrobeja vastustavat ominaisuudet auttavat taltuttamaan kurkkukipua ja yskää. Kesäkuumalla voi siemailla vaikkapa raikasta Hunaja-sitruunajuomaa.

Tässä pari vinkkiä, joiden avulla saat kesäherkuista entistä maistuvampia ja mehevämpiä. Lisää hunajaisia reseptejä löydät TÄÄLTÄ.

Ihanan mehevät kasvikset

Moni on ihmetellyt ja ihastellut, miten tutut ja tavalliset kasvikset voivat maistua hunajalla höystettynä niin hyviltä. Sattuiko vain osumaan kaupasta mukaan erityisen maukkaita yksilöitä?

Syy ei ehkä ole kasvisten laadussa, sillä hunaja syventää kasvisten, yrttien ja mausteiden makuja, tuo esiin lisää makuvivahteita ja antaa uudenlaista mehukkuutta.

Kypsennettynä hunajaiset ruuat eivät maistu kovin helposti hunajalta, joten ruokaan ei tule hunajan makeaa makua.

Kokeile hunajan taikaa kasviksiin Hunajayhtymän reseptillä Hunajaiset grillivihannekset.

Lisukkeeksi pihville tai muulle grillattavalle sopivat Hunajaiset varsiparsakaalit

Makuhermoja hivelevät marinadit ja kastikkeet

Yksi hyvän marinadin salaisuus on hunaja. Monen mielestä hunaja onkin marinadeissa ja kastikkeissa kaikkein parhaimmillaan.

Marinadeissa ja kastikkeissa hunaja voimistaa mausteiden ja yrttien makuja ja tuo esiin niiden hienojakin vivahteita. Lisäksi se nopeuttaa makujen imeytymistä marinoitavaan lihaan, kalaan tai kasvikseen. Sipaus hunajaista marinadia antaa lihalle kauniin ruskean paistopinnan.

Kotitekoisten marinadien valmistus vaatii hieman ennakointia, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Kun käytät marinadeissa sokerin sijasta hunajaa, saat annoksestasi paitsi maukkaan, myös hiukan kevyemmän.

Testaa Hunajayhtymän Hunajainen grillilohi, jota chili ja lime raikastavat ihanasti.

Kesäpöydässä uusien perunoiden kaverina maistuu Hunajasilli.

Kotimainen hunaja auttaa suomalaista luontoa ja tarjoaa työtä

Hunajan valmistamisen ohella mehiläiset pölyttävät monenlaisia kasveja, joten kun suosit kotimaista hunajaa, autat samalla luontoa ja pölyttäjiä, tuet suomalaista käsityötä, yrittäjyyttä sekä maatalouden omavaraisuutta.

Suomessa mehiläishoitajat ovat suurimmaksi osaksi harrastajia tai pienyrittäjiä. Kotimaisen hunajan ostaminen auttaa näin pitämään mehiläishoitajan ammatin elossa.

Hunajayhtymän verkostoon kuuluu 150 mehiläishoitajaa, joiden keräämät hunajat pakataan Loimaalla. Hunajayhtymän hunajapurkeista näet, mistä päin Suomea purkkisi hunaja on peräisin. Kaikki Hunajayhtymän hunaja on tutkittua ja alkuperältään jäljitettävissä.

Hunajavaraston täydennystä löydät Hunajayhtymän verkkokaupasta TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image