Pidimme tänään jälleen syötävän askartelupajan lasteni kanssa leipomispäivän muodossa.
Monien lajikkeiden joukosta löytyi lasteni ja meidän aikuistenkin suosikki.
Nämä vadelmaleivokset hurmasivat maullaan. Rapea kuori, täyteläisellä vadelmatäytteellä vie kielen mennessään.
Ja nämä leivokset hellivät kehoa, sillä niissä ei ole lainkaan sokeria, vaan sen sijaan vitamiineja, proteiinia ja hyviä hiilihydraatteja.
Vadelmaleivos ohje
(Ohjeesta tulee 4 pientä leivosta)
Pohja:
2,5 dl kaurahiutaleita
10 kuivattua taatelia
Ripaus suolaa
Ripaus kanelia
VAIHE 1) Pehmitä taateleita hetki kuumassa kiehautetussa vesitilkassa.
VAIHE 2) Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella yhteen kaikki pohjan ainekset.
VAIHE 3) Tasoittele taikina voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille.
Täyte:
Pussillinen pakaste vadelmia
2 kananmunaa
Noin 6 rkl maitorahkaa
Hunajaa oman maun mukaan
Ripaus vaniljaa
VAIHE 1) Kiehauta vadelmat (jos eivät ole kotimaisia).
VAIHE 2) Lisää joukkoon loput aineet ja soseuta. Tarkasta maut ja mausta mieleiseksi.
VAIHE 3) Kaada taikinaa piirakkapohjien päälle ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.