Terveelliset vadelmaleivokset, jotka sulavat suussa

Pidimme tänään jälleen syötävän askartelupajan lasteni kanssa leipomispäivän muodossa.
Monien lajikkeiden joukosta löytyi lasteni ja meidän aikuistenkin suosikki.

Nämä vadelmaleivokset hurmasivat maullaan. Rapea kuori, täyteläisellä vadelmatäytteellä vie kielen mennessään.

Ja nämä leivokset hellivät kehoa, sillä niissä ei ole lainkaan sokeria, vaan sen sijaan vitamiineja, proteiinia ja hyviä hiilihydraatteja.

Vadelmaleivos ohje

(Ohjeesta tulee 4 pientä leivosta)

Pohja:

2,5 dl kaurahiutaleita

10 kuivattua taatelia

Ripaus suolaa

Ripaus kanelia

VAIHE 1) Pehmitä taateleita hetki kuumassa kiehautetussa vesitilkassa.

VAIHE 2) Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella yhteen kaikki pohjan ainekset.

VAIHE 3) Tasoittele taikina voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille.

Täyte:

Pussillinen pakaste vadelmia

2 kananmunaa

Noin 6 rkl maitorahkaa

Hunajaa oman maun mukaan

Ripaus vaniljaa

VAIHE 1) Kiehauta vadelmat (jos eivät ole kotimaisia).

VAIHE 2) Lisää joukkoon loput aineet ja soseuta. Tarkasta maut ja mausta mieleiseksi.

VAIHE 3) Kaada taikinaa piirakkapohjien päälle ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image