“Kun yksikin nainen työstää läpi häpeänsä ja uskaltaa näyttää kipunsa, se vaikuttaa koko maailmaan” – Kokemuksia naistenpiiristä

Astu sisään piiriin

Perinteisesti naiset ovat tulleet yhteen, sen kummemmin koolle kutsumatta, organisoimatta. Kokoontuminen on ollut luonnollinen osa elämää. Feminiini tapa jakaa viisautta on ollut tarinoiden kertominen ja vertaistuen antaminen. Naisten kesken on synnytetty, vuodettu, kokoonnuttu vaihtamaan ajatuksia, neuvomaan ja rentoutumaan. Aiemmin etenkin käsitöiden teon lomassa ja nykyään olohuoneisiin, kynttiläillallisille, saunamökkiin, erätulille ja onlineen. Kalenteri täyttyy, ellei sinne erikseen varaa aikaa yhteen tulemiselle, joten koollekutsuminen on ensimmäinen askel piirin syntymiseen.

“Joka kerta kun naiset kokoontuvat, maailmaa paranee hiukan.”

On voimallista tulla sallivaan ja arvostavaan tilaan, jossa on mahdollisuus jakaa viisaita neuvoja, tukea, koskettaa, liikuttua, tulla kuulluksi, näyttää kipukohtansa, jakaa ilonsa ja surunsa. On tärkeää, että yhteentuloa siivittää kannatteleva ja rohkaiseva energia. Piirissä ei ole sijaa arvostelulle tai moralistisuudelle. Piiriin kokoonnutaan jakamaan tarinoita ilman suodatinta. Tarjolla on tukea erilaisiin elämänvaiheisiin. Luodaan mahdollisuus sanallistaa henkilökohtaisia tarinoita ja rohkeasti kertoa omaa totuutta, vaikka se poikkeaisi valtavirran ajattelusta.

Tarvitsemmekin rohkaisua ja kannustusta sekä erityisen tilan puhua ilman rajoittavia tabuja. Silloin voi puhua turvallisesti omista varjoista, havainnoista ja uskaliaasti paljastaa kipujansa, jakaa iloja ja menestystä!

“Kun yksikin nainen työstää läpi häpeän ja näyttää
kipunsa ja salaisuutensa maailmalle,
se vaikuttaa kaikkiin.
Koko maailma
muodostuu uudelleen.”

Naisten piiri on tila jossa voi nauraa, tuntea, luottaa, vapista, itkeä, rakastaa ja hassutella. Tarinoita kuunnellessa voimme huomata, että emme lopulta ole toisistamme kovinkaan erilaisia.
Turvallisuuden tunne ja oman ilmaisun voima kasvavat kun kuulemme samankaltaisia tarinoita toisiltamme. Piiriin tullaan myös oppimaan, ilman ylhäältä ohjattua hierarkiaa.
Piirissä voi jakaa juuri sen verran kuin haluaa. Ja voi ilmaista jos haluaa elämänkokemuksellista tietoa muilta, vai ei. Joskus kuulluksi tuleminen riittää.

Mitään piirissä jaettua ei tule jakaa piirin ulkopuolelle. Piirissä täytyy olla uskallusta kiivetä porttien yli, käydä omenavarkaissa vanhassa puutarhassa ja olla puhumatta siitä muille.

Kysymyksiä naisten piiriin ja syvällisempään tutustumiseen:

  1. Mistä olet ylpeä juuri nyt?
  2. Mikä on suurin haaste minkä olet selättänyt?
  3. Mitä toivoisit ihmisten sinusta tietävän?
  4. Mikä on paras neuvo minkä olet saanut?
  5. Minkä tai kenen ajatteleminen saa päiväsi kirkastumaan?
  6. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
  7. Millaiseen tarinaan identifioidut?
  8. Mitä toivoisit lisää elämääsi?
  9. Miten sinut on kasvatettu?

Teksti on osittain lainausta kirjastani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi.

Valokuva: Levi GuzmanUnsplash


Meri Mortin inspiroiva suosikkikirja Lumoava tyttö kannustaa nuoria kulkemaan kohti omanlaista, rohkeaa elämää, jossa voi toteuttaa omaa luovuuttaan ja uskoa taianomaisuuteen. Katso tehtäväkirja täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image