Miksi on joskus niin vaikeaa ja pelottavaa puhua toiselle tunteistaan ja ajatuksistaan? – Näin voit oppia läheisyyttä vahvistavaa kommunikaatiota

Mikä paradoksi: kun pelkää tulevansa torjutuksi tai jäävänsä yksin, pitää usein mölyt mahassaan, ei uskalla rajata tai kertoa toiveistaan – ja silloin juurikin jää sisäisyydessään yksin.

Kun ymmärtää, mistä avautumisen pelko johtuu ja mitä saa kun oppiikin raottamaan sanaista arkkuaan, on helpompi alkaa harjoitella läheisyyttä luovaa kommunikaatiota. Se on mielettömän voimauttavaa eikä edes niin hirmu vaikeaa, kun siihen saa työkaluja. Sen sijaan että odottelee, möksöttää, reagoi, menee defenssiin tai passiivis-aggressiivisuuteen – eli kommunikoi reaktiivisesti.

Kun oppii puhumaan itsestään ja omasta kokemuksestaan toista syyttämättä, oppii tuntemaan ja arvostamaan itseään ja toista. Kun oppii pyytämään, oppii kunnioittamaan omia tarpeitaan – itsearvostus vahvistuu ja rakastetuksi tulemisen tunne syvenee. Ja kun oppii rajamaan, tuo ihmissuhteisiinsa valtavasti turvaa. Silloin alkaa eheytyä läheisriippuvuudesta kohti rakkaudellisuutta.

Videolla lisää turvaa ja läheisyyttä luovasta kommunikaatiosta ja mistä lähteä liikkeelle.

Kuva: Unsplash.com


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image