Kiva keskusteluharjoitus parille – Vastatkaa rehellisesti näihin kysymyksiin

Kiva keskusteluharjoitus

Keskusteleminen soljuu toisinaan kuin itsestään. Joskus taas on hankalaa päästä kiinni siihen, mitä oikeastaan haluaisi sanoa, mistä keskustella ja mitä haluaisi tietää kumppanin ajatuksista ja tuntemuksista. Silloin keskusteluharjoitus on paikallaan!

Käykää seuraavat kysymykset läpi yksi kerrallaan. Antakaa kummallekin vapaata tilaa vastata niin, ettette keskeytä toisianne. Voitte ottaa avuksenne “puhekepin” eli minkä tahansa esineen. Se, kenellä esine on, saa puhua keskeytyksettä. Tai voitte sopia tietyn ajan, jonka verran puheenvuoro saa kestää. Tiedätte itse parhaiten, ovatko tällaiset apurit teille tarpeellisia vai turhia.

Ja nyt asiaan! Vastatkaa seuraaviin kysymyksiin vuorotellen ja rehellisesti:

  • Minkälaisia sanoja haluaisit kuulla minulta useammin?
  • Entä harvemmin?
  • Mitä toivoisit minulta riitatilanteessa?
  • Minkälaiset negatiiviset sanat satuttavat sinua kaikkein eniten?
  • Minkälaiset positiiviset sanat ovat sinulle erityisen tärkeitä?

Keskusteluharjoitus on sekä sanoittamista että kuuntelemista

Onko sinun helpompaa puhua vai kuunnella, vai tuntuvatko kumpikin niistä helpoilta – tai haastavilta?

On hyödyllistä havainnoida, miltä keskustelu ja kuunteleminen tuntuvat. Voi olla myös erittäin arvokasta jakaa kumppanilleen tieto siitä, miltä ne sinusta tuntuvat. Muuten kumppanisi saattaa tulkita sinua väärin – jos olet levoton kuuntelija, kumppanisi saattaa luulla että hänen jakamansa tuntemukset herättävät sinussa epämukavuutta, vaikkei näin olisikaan. Ja toki voit myös kysyä kumppaniltasi neutraalisti asioista, joita pohdit keskustelun lomassa – keskeyttämättä toisen puheenvuoroa.

“Onko tästä puhuminen sinulle epämukavaa, rakas? Onko sinun hankalaa kuulla positiivista/negatiivista palautetta minulta? Mitä tuntemuksia koet nyt, kun keskustelemme?”

Voit myös jakaa omia tuntemuksiasi ja ottaa tarpeen mukaan myös taukoja: “Huomaan, että minun on vaikea ottaa vastaan positiivista/negatiivista palautetta tästä asiasta. Koen oloni riittämättömäksi ja minua nolottaa. Istun hetken tuon tunteen kanssa, jatketaan keskustelua sen jälkeen.”

Parisuhde on monen tason asia. Käytännön tasolla sitä voi parantaa, kun siihen panostaa aikaa ja energiaa. Klisee siitä, että parisuhde on tahdon asia, pitää osittain paikkansa. Monia asioita tai tunteita ei voi muuttaa tahtomalla, mutta kommunikaation määrää, laatua ja syvyyttä voitte muuttaa omalla toiminnallanne – yhdessä. ❤️


Mitran upea & kehuttu parisuhdekirja Meidän vuosi – lempeä matka parille löytyy TÄSTÄ!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image