Avaava harjoitus, joka saa sinut oivaltamaan asenteen voiman parisuhteessasi – helposti ja konkreettisesti!

Tee tämä silmiä avaava asenneharjoitus kaksi kertaa peräkkäin, keskittyen ensin itseesi ja sitten kumppaniisi.

Avaava asenneharjoitus

  • Ota mukava asento. Sulje silmäsi ja päästä hengityksesi syvenemään.
  • Pohdi nyt minuutin-parin ajan itseäsi mahdollisimman negatiivisessa valossa. Tuo mieleesi esimerkiksi asioita, joissa olet tehnyt virheitä sekä toimintatapoja, joissa sinulla on kehitettävää.
  • Tunnustele, miltä sinusta tuntuu tämän pohdinnan jälkeen kehossasi. Entä mielessäsi? Entä sydämessäsi?
  • Ravistele kehoasi hetki ja puhalla uloshengityksellä ilmaa voimakkaasti ulos.
  • Pohdi nyt minuutin-parin ajan itseäsi mahdollisimman positiivisessa valossa. Tuo mieleesi kauniita ja ihania ominaisuuksia itsessäsi, asioita joissa olet onnistunut, kauniita sanoja joita olet lausunut sekä ihania asioita kehostasi.
  • Tunnustele, miltä sinusta tuntuu tämän pohdinnan jälkeen kehossasi? Entä mielessäsi? Entä sydämessäsi?

Keho reagoi yllättävän voimakkaasti sekä negatiivisiin että positiivisiin ajatuksiin ja asenteeseen. Samoin mieli. Sydän on aina neutraali havainnoija, mutta negatiiviset asiat saavat sen usein sulkeutumaan taka-alalle. Positiivinen asenne taas saa sydämesi valon loistamaan, kasvot hehkumaan avoimina sekä mielen rauhoittumaan.

Asenne on yllättävän usein valinta.

Päivän mittaan moni asia vaikuttaa sinuun ja saa sinut ajattelemaan luontaisesti joko enemmän positiivisesti tai negatiivisesti. Kun tulet töistä kotiin raskaan päivän jälkeen, saatat automaattisesti ärsyyntyä kumppanisi puuhailusta – vain koska olet väsynyt, nälkäinen ja turhautunut. Kun olosi on iloinen, samat puuhat saavat hymyn nousemaan huulillesi. Parisuhde on sama, kumppani on sama, ympäristö on sama – vain asenne on eri.

Tämä on tärkeää huomata! Muutoin saatat mieltää, että tässä hetkessä, kumppanissasi tai suhteessanne on jotain ärsyttävää, vaikkei niin itse asiassa olisikaan. Kun huomaat jotakin tällaista tapahtuvan, ota pieni tauko. Käy suihkussa, hengittele hetki syvään ulkovaatteita riisuessasi, kuuntele autossa kaunista musiikkia tai kerro kumppanillesi, että negatiivinen asenne meinaa ottaa sinusta nyt vallan ja että haluat siksi kerätä itseäsi hetken.

Usein negatiivinen asenne ei iske kertoakseen jotain syvällistä, vaan se on mielen reaktio. Jos taas jotain syvällistä on tarpeen tutkia, siitä kertoo ❤️.


Mitran ihana parikirja Meidän vuosi – lempeä matka parille löytyy tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image