Viisi mukavaa vinkkiä ulkoiluun sadesäällä

 

Kun huomaat, että ulkona sataa, tekeekö mielesi lähteä ulkoilemaan? Usein sadesäällä jäämme sisälle ja yritämme keksiä tekemistä itselle ja lapsille, jotta viihtyisimme. Vettä saattaa sataa etenkin syksyllä useana päivänä peräkkäin. Meneekö yhteinen aikanne pilalle sateen vuoksi?

Oletko kysynyt lasten mielipidettä ulos lähtemiselle? Monestikaan lapset eivät lähtökohtaisesti näe sadetta esteenä ulkoilulle, mutta omaksuvat aikuisen nihkeän asenteen. Vaikka ulkoilu ei ensin houkuttaisi (lasta tai aikuista), kannattaa sille silti antaa mahdollisuus. Mitähän kivaa voisitte keksiä yhdessä ulkona sateella?

Voitte tehdä yhdessä pienet eväät mukaan. Tai voit yllättää lapsen retkellä mukaan ottamillasi eväillä. Missä olisi hyvä paikka retkieväiden syömiselle?

Tässä viisi mukavaa vinkkiä sadesään ulkoiluun:

    1. Kuuntele luonnon ääniä. Jos mahdollista, sulje silmäsi. Kuuntele ääniä, jotka ovat ihan lähellä. Mitä ääniä kuulet? Ovatko äänet peräisin luonnosta, vai ovatko ne liikenteen ääniä? Kuuletko eläinten ääniä? Keskity myös hetkeksi kuuntelemaan ääniä, jotka kuuluvat etäämmältä. Millaisia ääniä silloin kuulet?
    2. Etsikää ötököitä. Voitte ottaa leikkimielisen kilpailun: kuka huomaa jonkin tietyn ötökän ensimmäisenä? Voitte myös ottaa ötökkähavainnoistanne kuvia. Kotona voitte etsiä ötököistä lisää tietoa.
    3. Huomaatko luonnon tuoksuja? Etsikää luonnosta suosikkituoksunne. Auta lasta nimeämään valitsemansa tuoksu, jotta hän oppisi tunnistamaan erilaisia asioita luonnossa tuoksunkin perusteella. Jos lapsen valitsema tuoksu on peräisin esimerkiksi kasvista, voit ottaa siitä kuvan. Kuvia on mukava katsella jälkeenpäin sadepäivien ilona.
    4. Löydätkö luonnosta sateensuojia? Kokeile, ovatko esimerkiksi kuusten alaoksat hyviä sateensuojia. Muista kuitenkin, että ukkosella ei kannata mennä puiden suojaan.
    5. Pyydä lasta suunnittelemaan ja piirtämään aarrekartta, tai tehkää se yhdessä. Piirtäkää kuva esimerkiksi kotipihasta ja merkitkää karttaan aarteen kätköpaikka. Voitte käydä (tai voit itse käydä yllätyksenä lapselle) piilottamassa kätköpaikkaan pienen aarteen ja etsiä sen myöhemmin kartan avulla. Voitte kutsua aarrejahtiin myös tuttavia. Tämä on hauskaa ajanvietettä ja yhteistä tekemistä isommallekin porukalle!

Iloisia sadepäiviä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image