Jokaisen nelikymppisen naisen pitäisi saada kuulla nämä 5 asiaa – Voimavuodet ovat uusi alku

Luulitko, että viidenkympin lähestyessä elämä muuttuu harmaaksi ja *pim* – olet vanha? Jokaisen nelikymppisen naisen olisi hyvä kuulla, mitä sanottavaa psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Kirsti Kuosmasella on uudessa kirjassaan Hehkuvan naisen voimavuodet (Bazar, 2023).

Nyt hän kumoaa 5 yleistä luuloa vaihdevuosista ja menopaussista. Menopaussi eli naisen voimavuodet on transformaatio, jonka aikana nainen voi löytää elämälleen uuden suunnan, tarkoituksen ja elämäntehtävän sekä uudenlaisen seksuaalisen kukoistuksen. Vaihdevuodet ovat hurjia, kauniita, herkkiä ja nautinnollisia vuosia – ei kimppu oireita ja ongelmia.

1. Sinä et muutu näkymättömäksi

Vaihdevuosina useimpien naisten itsevarmuus kasvaa  eksponentiaalisesti. Meitä naisia on ehdollistettu pienestä pitäen siihen, että olisimme aina sopeutuvaisia, kilttejä ja kuuliaisia. Vaihdevuosina alat ilmaisemaan mielipiteitäsi ja ajatuksiasi rohkeasti.  Sinusta tulee entistä näkyvämpi ja kuuluvampi.

Et enää omaksu pureksimatta ajatusta yhteiskunnan arvoista, jotka kilpailuttavat meitä toisiamme vastaan, saavat meidät tuntemaan itsemme riittämättömäksi kaikilla elämän osa-alueilla, työssä, vanhemmuudessa, parisuhteessa ja ulkonäköasioissa. Olet oppinut ilmaisemaan tunteitasi paremmin, osaat asettaa rajojasi selkeämmin ja olet omassa voimassasi.

2. Työurasi ei ole ohitse

Monet naiset löytävät aivan uuden elämäntehtävän näinä vuosina. Nainen alkaa kuunnella ja toteuttaa omaa kutsumustaan ja omia intohimojaan työnsä ja ajankäyttönsä suhteen. Hän ei enää jarruttele vaan tekee juuri niitä asioita, jotka tuntuvat oikeilta.

Nainen voi keskittyä itseensä ja fyysiseen, tunteidensa ja mielensä hyvinvointiin, omiin projekteihinsa, ihmissuhteittensa laatuun sekä asioihin, joita he haluavat saavuttaa tässä elämänvaiheessaan. Ehkä sinä perustat oman yrityksen, vaihdat ammattia tai jatkokouluttaudut. Ehkä haet ”röyhkeästi” korkeampaa asemaa työpaikallasi.  Ehkä suuntaat energiasi yhteisöäsi tai yhteiskuntaa tukevaan toimintaan. Kaikki on mahdollista.

3. Ulkonäkösi ei rapistu

On totta, että ulkonäkösi muuttuu, mutta nyt on aika päästää irti kulttuurista, joka palvoo nuoruutta eikä ymmärrän kypsää kauneutta. Keski-ikä on mahdollisuus alkaa rakastaa itseäsi ja muuttuvaa kehoasi sellaisena kuin se on.

Kun ulkopuoliset kauneusihannevaatimukset putoavat pois, pystyt kuuntelemaan tarkemmin, minkälaista hoivaa, ravintoa ja liikuntaa juuri sinun kehosi kaipaa. Ystävystyt kehosi kanssa syvemmällä tasolla ja solmit uuden suhteen kehosi kanssa niin, että et koe sen muutoksia surullisena nuoruuden ja kauneuden menetyksenä, vaan arvostat sitä, miten monella tavalla ja kiehtovasti se kertoo elämäsi tarinaa. Rakastut itseesi uudelleen.

4. Elämäsi ei ole ohi

Viimeistään nyt tulet käsittelemään menneisyytesi haavat, keskeneräiset asiat nousevat sisältäsi käsiteltäviksi – ja se on hyvä asia! Tämä itsetuntemus kasvattaa itsetuntoasi,  se on tie todelliseen voimaan ja naisen intuitiivisen viisauteen.

Et ole vielä vanha nainen vaan alat elää kuningatarvuosiasi. Sinulla on käytössäsi kaikkien aikaisempien elämänvaiheidesi tuoma kokemus, ominaisuudet ja voimavarat. Sinulla on nuoren tytön uteliaisuus ja viattomuus, kypsän naisen villi seksuaalisuus sekä aikuisen naisen rohkea viisaus. Luovuutesi puhkeaa kukkaan. Olet ottanut haltuusi koko voimasi. Tämä on elämäsi toinen kevät ja kukoistuksen aika.

5. Seksuaalisuutesi ei näivety

Vaihdevuodet ovat myös naisen seksuaalisen kukoistuksen aikaa – aivan toisin kuin meille on uskoteltu. Pystyt pitämään huolta seksihormonien vilkkaasta toiminnasta, kun opettelet aktiivisesti laskemaan stressitasoja, liikut, syöt ja nukut hyvin.

Näissä seksuaalisen nautinnon vuosissa seksuaalisuus vapautuu, kun ei enää ole pelkoa tai toiveita raskaudesta. Energiaa ei enää mene kuukautiskierron ylläpitämiseen. Seksuaalisuudesta tulee osa oman ilmaisun vapautta, ja nainen haluaa vihdoinkin ilmaista itseään. Seksuaalisuus on häntä varten, eikä ketään muuta. Keski-ikäiset naiset ovat usein myös seksuaalisesti hyvin kokeilunhaluisia innostavan kumppanin kanssa.

Lisää nelikymppiselle avautuvista mahdollisuuksista voit lukea Kirsti Kuosmasen uudesta voimakirjasta Hehkuvan naisen voimavuodet (Bazar, 2023). Löydät sen TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image