Nautinnollinen vastuuvapaa ja tekemätön aika – näin lomasta voi tehdä erityisen rentouttavan

Heräämme kesällä eloon. Loma antaa mahdollisuuksia, vaikka mihin, tai siltä se ainakin tuntuu. Muutamassa viikossa tai kuukaudessa meidän on koettava kaikki se ihmeellinen kesän taika, jota olemme koko vuoden odottaneet. Inhimillistä ja ymmärrettävää. Mutta miten sinne lomaan mahtuisi enemmän vastuuvapaata ja tekemätöntä aikaa?

Kun ei aina olisi kiire ja tarvitsisi suorittaa

Terapiassa tapaan asiakkaita, joiden ajatuksista voisin koota sanapilven, jossa isoimmalla fontilla lukisi ”kaipaan rauhaa ja lepoa”. Loma on tehty sitä varten, että tuo nautinto täyttyisi ja saisimme rellotella keho valuen ja mieli tyhjänä mahdollisimman paljon. Silti vaakakupissa painaa se kaikki, mitä loman aikana on myös ehdittävä toteuttaa.

Jos jatkamme loman ajan samaa kuin muutenkin, suoritamme lopulta lomankin

Vastuuvapaus on suotava itse

”Pitäisi” -tehtävät painavat vääjäämättä mieltä, jos emme itse anna niistä vapautta. Tässä kohtaa kesää vastuuvapautta kannattaa itseltään anoa ja myös erityisen hyvällä mielellä myöntää. Vapaus kaikesta pakosta on oman mielen hallintaa, ja moista ihanuutta kukaan ei tule sinulle ehdoin tahdoin tarjoilemaan. Vastuuvapaus on mielentila, jossa otat lomaa kaikesta siitä, mitä vaadit muuten itseltäsi.

Pötköttäisitkö pientareella hämmästellen pilvien kulkua ja puiden lehtien värinää tuulessa?

Vastuuvapaus on myös nautintoa ja läsnäoloa hetkestä, elämistä juuri siinä ja miettimättä tulevaa, toteutettavaa, tehtävää ja pakollisuuksia. Se ei ole laiskuutta, vaan ajan rajaamista myös olemiselle tekemisen sijaan.

Tekemätön aika on nautinnollista luksusta

Joutilaisuus määrittyy laiskuuden ja ansaitsemisen kautta. Tänä päivänä se näyttäytyy luksukselta, johon vain harvoilla on aidosti mahdollisuus. On kohtuullisen nautinnollista olla tekemättä mitään, vaikka monta päivää peräkkäin. Vielä nautinnollisempaa on, jos siihen antaa lupaa ja jopa pitää sitä niin tärkeänä itselleen, että kaiken voi raivata sen tieltä.

Pysähtyisitkö pientareelle tai puun kannolle istumaan ja kokemaan, miltä siinä kohtaa kesä näyttää, kuulostaa, tuoksuu ja tuntuu?

Tekemätön aika rauhoittaa hermostoa, antaa väsyneen kehon ja mielen levätä. Se lisää luovuutta, rohkeutta ja vaikuttaa hyvinvointiin valtavasti. Joutilaisuudesta nauttiminen on myös pysähtymistä omien tunteiden ja tuntemuksien äärelle. Aikaa itselle, ajatuksien rauhoittumiselle ja jäsentymiselle. Tekemätön aika auttaa kohtaamaan väistämättömän ja ennen kaikkea sinun elämäsi.

Kuinka paljon lomastasi on vastuuvapaata ja tekemätöntä aikaa?

Jos lomakalenteri on täynnä, voitko karsia jotain pois? Jos siellä on vielä tilaa, voisiko siinä kohtaa lukea ”nautintoaika”? Ja ne nautintohetket, voisiko ne täyttyä tyhjästä? Olisiko loman suurin tavoite löytää vapauden kokemus vastuuttomuudesta? Ja miltä tekemätön aika, missä saisit vain olla, kuulostaisi juuri nyt? Loma on sinun ja tarkoitus on levätä. Onko sitä suunnitelmissa mahdollisimman paljon?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image