Elämä on lahjaa, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan – Mikään polkusi varrella ei ole mennyt hukkaan

Mikään ei ole turhaa eikä mikään ole koskaan mennyt hukkaan. Vaikka elämän aikana voi elää lukemattomia eri elämiä, tarinoita ja vaiheita, ei vanhat vaiheet ja niiden tuoma oppi ole turhaa. Päin vastoin.

Kerrytämme tarinaamme aina vanhan päälle. Kykyjä kykyjen, viisautta viisauden. Joskus tuo viisaus on ollut meissä hyvin olematonta, mutta me opimme ja jalostumme. Se on väistämätöntä. Jokainen meistä tekee niin, siksi on turha tuijottaa naapuripöytiin, saati kritisoida sitä, miksei joku ole oivaltanut jotain, minkä me itse olemme.

Voi olla, että tuo joku on ymmärtänyt sellaisia asioita, joita me emme.

Kerrytämme rakkautta rakkauden päälle. Ja siksi se toivon mukaan käy yhä paremmaksi eikä niin, että jäämme kiinni johonkin vanhaan menetykseen emmekä enää uskalla elää ja hengittää kuten tahtoisimme.

Sitäkin tapahtuu, mutta elämä opettaa. Se tuo etemme tilaisuuksia, joissa vihdoin haluamme rohkaistua. Ei niin, että olisi pakko – eihän se koskaan ole. Vaan niin että haluamme ylittää itsemme, koska emme voi jättää jotain niin hyvää katsomatta.

Kun haluamme lahjoa itseämme paremmin, kuin mihin turvallisuudenhakuisuutemme mielellään suostuisi, syntyy sisäinen ristiriita ja jännite. Samalla se on kutsu. Valitsemalla rohkeuden astumme alueelle, jolla alkaa tapahtua taikoja!

Ja me uimme tuolle alueelle, joskus pyörimme ympyrää, soudamme ja huopaamme. Mutta elämä on viisas. Se tarjoilee ja ohjaa. Muistuttaa siitä, millaista kaikki voisi parhaimmillaan olla.

Voimme kieltäytyä kerta toisensa jälkeen, mutta mitä enemmän sanomme ei jollekin, mille todellisuudessa haluaisimme huutaa kyllä, sitä enemmän masennumme, kärsimme ja oirehdimme. Se ei ole rangaistus, vaan suora vastalause: Olen kaiken hyvän arvoinen!

Kun olemme tyytymättömiä, elämä ohjaa meitä hyvin vahvasti muutokseen. Elämä, tuo sama, joka usein tuntuu neutraalilta taustalta, jossa “mitä tahansa” voisi tapahtua, tarjoaa meille äärettömästi hyviä mahdollisuuksia, oppeja, kasvun paikkoja ja palkintoja. Se ei tarjoa mitä tahansa, ei se toimi niin.

Elämä on hyvis. Se todella on, mutta kaikki meistä eivät ole valmiita sitä uskomaan.

Silti vuosien ja vuosikymmenten jälkeen, kun asiat saavat perspektiiviä ja todella suostumme katsomaan tapahtumia avoimin mielin, näemme kuinka kaikki on tukenut kasvuamme vahvuuteen, rakkauteen, tasapainoon ja kukoistukseen. (Jos et ole siellä vielä, ei sekään haittaa. Todennäköisesti olet tietoisuudessasi pidemmällä kuin koskaan ennen ja valmis vihdoin kohtaamaan itsesi kipuinesi. Et halua enää puskea eteenpäin ja selviytyä hetkestä toiseen, vaan löytää uuden ylellisemmän tason. Elämä on tuonut sinut tähän juuri tänään, lukemaan juuri tätä tekstiä, kenties tuntien selittämättömästi nahoissasi, että kaikki tulee parantumaan. Ei sekään ole sattumaa, vaan lahja!)

Aaltoliike

Se että elämä ensin hajottaa ja sitten korjaa, ei tunnu kivalta eikä reilulta, mutta jostain syystä niin kuitenkin on. On hyvä muistaa, että elämä on sama kaikille. Ei ole ketään sen aaltoliikkeen ulkopuolella. Jotkut ovat vahvoja eivätkä pienistä hätkähdä, mutta kappas vaan kun heidän polulleen vieritetään jokin murikka, jonka kanssa he eivät olekaan sujut. Se on heidän murikkansa. Ei se muuten tulisikaan.

Heidän lahjansa, aarteensa. Sen parissa he saavat kehittyä.

Kun hyväksymme tämän, elämä muuttuu onnellisemmaksi. Helppoa se ei ole kenellekään. Mutta rikasta ja runsasta ihan jokaiselle. Ja jatkuvasti paranevaa.

Erityinen

Sinä tiedät, että elämäsi on valtavan rikasta eikä kukaan elä ja ajattele kuten sinä. Siinä on jokin taika ja sinun tulisi entistä paremmin se oivaltaa. Et ole ok. Et ole neutraali. Olet erittäin erityinen. Ja vaikkei monikaan asia elämässäsi tukisi tätä totuutta juuri nyt, jos yhtään saat siitä otetta, tartuthan siihen.

Älä anna sen kadota enää!

Sinuna oleminen on lahja – ja suuri vapaus. Ajattele, sinun ei tarvitse kysyä lupaa tehdä asioita omalla tavallasi. Ja ajattele, sinun ei tarvitse miettiä, mitä kukaan muu sinusta ajattelee. Pääasia on, että olet itse onnellinen tai ainakin oikealla polulla, kohti onnea.

Millään muulla ei todellisuudessa ole väliä. Sillä onnellisuus on rajatonta ja siinä riittää aina uusia tasoja löydettäväksi. Jotkut eivät vain halua edes kulkea sen suuntaan, koska pelkäävät niin paljon asioita, jotka todellisuudessa ovat paljon vähemmän pelottavia kuin onnellisuuden hylkääminen. He pelkäävät muiden hylkäävän heidät ja sen vuoksi hylkäävät itse itsensä, varmuuden vuoksi. Sinä et ole yksi heistä.

Ethän?

Ei tämä helppoa ole kenellekään, mutta kun ymmärrät:

  • Että olet erityinen omana itsenäsi, ihana ja rakastettava, seksikäs ja upea (mitä vain haluat kokea, ja ymmärrät sen todella olevan totta!)
  • Että on turvallista olla oma itsesi ja ilmaista itseäsi.
  • Että olet saman arvoinen kuin kaikki muut ihmiset, mukaan lukien kuninkaat, vanhempasi ym.
  • Että voit jälleen kokea vahvasti sen ilon, vapauden ja inspiraatio, joita joskus nuorempana koit.
  • Ja ettei kukaan todella pidättele sinua. Lennä lintunen, lennä!

Silloin sinulla on jo hyvin paljon enemmän kuin kaikki se, mitä ihmiset keskimäärin tavoittelevat.

Ja kaikki muu – koko elämän runsaus – kertyy siihen vain plussana päälle.

Oletko sinä huomannut sen? Sen kuinka elämä kaikesta huolimatta vain paranee matkan varrella ja kaikki rakentuu hiljalleen hyväksi? Sitten tiedät, mistä puhun!

Mutta annatko sen jälleen huomenna valua pois sormiesi välistä, vai otatko sen uudeksi oppaaksesi, punaiseksi langaksi, jonka kuvainnollisesti solmit sormesi ympärille? Sellaiseksi, joka tuo jaksamista ja myötätuntoa kun kaikki on raskasta. Sellaiseksi, joka luo uskoa ja ymmärrystä kaiken kannattelevuudesta – ja siitä ettet tälläkään kertaa karahda pohjaan?

Sen tiedät vain sinä.

❤️:lla Riikka

Minusta ja palveluistani löydät lisää alta sekä täältä.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image