Luonnossa huomaan, että ei ole hätää – Kun tuntuu, ettet ehdi tai jaksa ottaa aikaa itsellesi, kokeile tätä

Arjen puuhat imaisevat helposti mukanaan. Väsyttää, kiukuttaa ja turhauttaa. Elämä voi olla viikonlopusta toiseen selviytymistä, pitkien lomien ja vapauden tunteen odottelua. Vapauden tunne ei kuitenkaan välttämättä tulekaan tai se on ohi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Vuosia jatkuessaan suorituskeskeinen arki vie helposti mukanaan, ja arjen kauneutta voi olla vaikea havaita.

Elämä koostuu kuitenkin pääosin arjesta, arkisista puuhista ja niiden ihmettelystä. Jos jokainen hetki on suorittamista, voi moni kaunis arjen hetki jäädä huomaamatta.

Olen jo vuosia sitten päättänyt, että ulkoilen joka päivä. Menen luontoon ihmettelemään sen ääniä, värejä ja kauneutta. Olen jo vuosia sitten myös huomannut, kuinka se maadoittaa minut hetkeen, sen päivän iloisiin ja kauniisiin asioihin. Vaikka elämän palaset olisivat pois paikoiltaan, suru tai ahdistus viikoissa läsnä, hetki luonnossa palauttaa minut siihen hyvään, mitä minulla elämässä juuri silloin on. Huomaan, että ei ole hätää.

Suomen henkeäsalpaavan puhdas ja kaunis luonto pysäyttää miettimään, mistä kaikesta voikaan olla kiitollinen. Puiden ja kasvien seassa ei tarvitse ajatella tekemättä jääneitä asioita tai huomisen aikatauluja. Voi hengittää ja juurruttaa itsensä hetkeksi osaksi tuota kauneutta.

Vesisateen rankka ropina, hitaasti taivaalta leijailevat pienet lumihiutaletähdet sekä auringon heijastamat valot ja varjot pysäyttävät kiireen keskellä tähän hetkeen aistimaan arjen rauhaa, joka ympärillämme vallitsee jatkuvasti, vaikka omassa kuplassamme emme sitä aina havaitse.

Metsän lukuisiin vihreän sävyihin huomion kiinnittäminen auttaa havaitsemaan myös arjen kauniit sävyt, pienet onnellisuuden hetket. Lumen valkea keveys keventää myös omaa olotilaa. Kauniit vuosien saatossa muovautuneet yksityiskohdat maastossa muistuttavat luonnon voimasta. Vuodenaikojen mukanaan tuomat ympäristön muutokset muuttavat myös arkista elämäämme, elämme pohjimmiltamme aina luonnon rytmissä.

Kun eniten tuntuu, että et ehdi tai jaksa ottaa aikaa itsellesi, lähde ulos ja käännä katseesi ympäristöön — käännä huomiosi pois itsestäsi ja elämästäsi. Ehkä huomaat, että hengitys helpottuu hetkeksi. Ehkä havaitset, että siinä hetkessä kehon valtaa kiitollisuus, onni tai vaikka vain pieni, mutta sitäkin tärkeämpi ilon pilkahdus.

Vietätkö sinä riittävästi aikaa luonnossa?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image