Näitä asioita emme haluaisi paljastaa muille – 6 yhteistä kokemusta, joita moni piilottelee

Haluan paljastaa teille yhden asian: kokemukset, joita piilottelemme yksiksemme ja ajattelemme, että olemme maailman ainoita, ovat yleisempää kuin voimme uskoakaan.

Hidasta elämää -sivustolla käsitellään monia kipeitäkin aiheita, jotka joskus koetaan hyvin yksityiseksi ja häpeälliseksikin. Samalla kun riittävän moni piilottaa omia kokemuksiaan, pidämme myös piilossa sitä tietoa, että me ihmiset olemme aika samanlaisia. Meillä on samankaltaisia kokemuksia ihan vain, koska olemme ihmisiä.

Samalla saatamme katsoa muita ihmisiä ja ajatelle, että heillä ei ole samanlaisia häpeällisiä tai kipeitä kokemuksia kuin itsellä – koska jos olisi, kyllähän se näkyisi. Mutta ei se näy. Se ei näy ennen kuin itse uskallamme tuoda sen näkyväksi. Silloin saamme kuulla, että jollain muullakin, jopa tosi monella, on samanlaisia kokemuksia.

Kun seuraamme lukijoidemme digikäyttäytymistä, saamme selville, mitä aiheita halutaan lukea paljon mutta mistä ei kuitenkaan haluta jättää tykkäys- tai kommenttijälkeä muille. Jos jokin näistä aiheista saa sinut suppuun, muista, että et ole ainoa. Näitä aiheita luetaan hiljaa, yksin ja paljon:

1. Traumat

Trauma ovat iso asia, joka vaikuttaa siihen, millaisia nyt olemme ja millaiseksi kontaktipintamme itseemme, elämään ja muihin ihmisiin kehittyy. Traumat eivät aina ole suuria, vaan moni on kokenut niin kutsuttuja mielen mikrotraumoja, joilla on kuitenkin merkittävä vaikutus meihin. Erityisesti lapsuuden tapahtumat ovat voineet ylittää käsittelykyvyn rajan ja aiheuttaa jonkinasteisen trauman.

On hyvä, että jäsentelemme menneisyyden kokemuksiamme. Siinä ei ole mitään hävettävää.

2. Uupumus ja väsyminen vaatimuksiin

Uupuminen on henkistä väsymistä. On normaalia, että aina ei jaksa. Ennen totaalista uupumusta on paljon vaiheita, jotka ovat merkkejä siitä, että on hyvä levätä. Joskus kuitenkin väsymyshäpeä estää meitä sanomasta ääneen, että ”asioita on nyt liikaa”. Jos sanoisimme sen useammin ääneen, meidän ei tarvitsi yrittää näytellä pirteiden, tehokkaiden ja aikaansaavien roolia. 

3. Narsistiset ihmissuhteet

Moni kokee joutuneensa narsistisesti käyttäytyvän ihmisen uhriksi. Uhriksi joutuminen ei kuitenkaan ole harvinaista – kuka tahansa meistä voi joutua sumutettavaksi. On kuitenkin ymmärrettävää, että haluaa suojata itseään narsistisesti käyttäytyviltä ihmisiltä ja sen vuoksi olla hiljaa ja pitää todelliset kokemuksensa piilossa. Mutta muista, että et ole yksin, niin-niin monella on samanlaisia kokemuksia kuin sinulla.

4. Haparoivat tunnetaidot

Meillä aikuisilla on laajalti haasteita tunteiden kanssa. On hankalia tunteita, joita on vaikea käsitellä, kohdata tai edes myöntää niiden olemassaoloa. Joskus saattaa tuntua, että on maailman ainoa aikuinen, joka ei osaa käsitellä vihaa, ärsytystä, kiukkua, surua, ahdistusta tai muita hankalalta tuntuvia tunteita. Mutta nämä kokemukset on jaettuja: miten osaisimme jotain, mitä meille ei opetettu? Kun meille ei opetettu tunnetaitoja lapsena, me opettelemme niitä nyt. Se on ok – ja tosi hyvä asia! Usein auttaa, kun jakaa vaikeitakin tunnekokemuksia muiden kanssa: sanoittaminen auttaa aivoja käsittelemään tunnetta.

5. Riittämättömyys

Moni kokee hiljaa riittämättömyyttä. Silloinkin kun onnistuu suorittamaan hyvin asiat, sisällä kalvaa tunne, että voimavarat eivät enää riitä muuhun. Ehkä niihin itselle tärkeisiin: läheisiin, harrastukseen ja elämän iloisiin puoliin. Pitkittynyt riittämättömyyden kokemus alkaa sulkea eroon muista ihmisistä, sillä riittämättömyyden kokemukseen liittyy usein myös häpeää, joka on eristävä tunne. Jokainen kokee joskus riittämättömyyttä. Se on ihan normaalia.

6. Seksi ja seksuaalisuus

Seksi ja seksuaalisuus kiinnostaa meitä ihmisiä. Eihän meitä olisi olemassa ilman, että aihe kiinnostaisi. Aihe on yksityinen, mutta joskus tuntuu myös siltä, että haluamme olla paljastamatta muille, että seksi on osa ihmiselämäämme. Seksuaalisuus on osa ihmisyyttämme eikä se lakkaa olemasta, vaikka laittaisimme silmät kiinni ja esittäisimme jotain muuta.

Muista, että koitpa mitä hyvänsä, ei ole mitään asiaa, jonka kanssa joku ihminen, kaikkina aikoina, ei ole kamppaillut elämänsä aikana. Kamppailumme ovat hyvin samankaltaisia, koska olemme pohjimmiltamme enemmän samanlaisia kuin erilaisia.

Jos haluat oppia lisää tunnetaitoja, tutkailla omaa riittämättömyyden tunnetta tai hellittää hieman, jotta et uupuisi, tutustu Hetki itselle -rauhoittavaan äänipalveluun, joka sisältää yli 100 meditaatiota. Antamalla aikaa itsellesi aikaa pysähtyä voit löytää tasapainoa ja rauhaa. Jos haluat lisätä henkistä hyvinvointiasi ja kehittää tunnetaitojasi, tutustu palveluun TÄÄLLÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image