Miten puhua kumppanin kanssa seksistä? – Näin pääsette alkuun

Kirjoittaja on Susanna Syld, erityistason seksuaaliterapeutti ja elämyshakuinen nautinnon tutkimusmatkailija. Hän kohtaa ihmisiä niin terapeuttina, kirjoittajana kuin kouluttajanakin. Susanna on herkkä kapinallinen ja ihmissuhteet ovat hänen intohimonsa.

Seksipuhe avaa kumppanin seksuaalisen maailman sinulle ja vahvistaa tarpeiden täyttymisen. Seksipuhe on mielestäni välttämättömyys suhteessa, mutta juuri sellaisena se nostaa esiin ahdistusta, syyllisyyttä ja häpeääkin. Tiedämme, että pitäisi puhua, mutta sanat eivät vain tule suusta ulos. Kukaan ei ole seksistä puhumaan opettanut, sanat maistuvat erikoisilta ja kiusallisuus työntää niitä piiloon. Miten siis oppia puhumaan seksistä?

Seksipuhe on kuin uusi kieli

Olen opetellut seksipuheen noin kahdeksan vuotta sitten. Oivalsin (vihdoin), että tämä teema on elämässä sellainen, jossa kukaan ei ymmärrä toista riittävän syvällisesti ilman sanoja. Ja mikä matka siitä alkoikaan.

Kukaan ei voi hypätä kokonaisvaltaiseen analyysiin seksuaalisesta maailmastaan, jos aakkoset puuttuvat. Lempeys ja armollisuus uuden kielen äärellä ovat itselle ja kumppanille tärkeitä. Mitä jos katsoisitte yhdessä seksiteemaisia ohjelmia tai podcasteja? Makustelisitte teille sopivia sanoja? Mitä jos ensin kirjoittaisitte vain lyhyitä viestejä, post-it -lappuja tai ajatuksia ranskalaisin viivoin?

Sanoista on hyvä löytää omaan suuhun sopivat. Tässä kielessä sanat saa valita täysin, kunhan ymmärrätte ne. Sanat voivat olla myös niin kauniita kuin tahdotte. Voitte kirjoittaa vaikka kokonaisen kielen kuvaamaan seksielämäänne ja sen yksityiskohtia. Omista sanoista saadaan omanlainen sointi ja ehkä arkisempi mahdollisuus. Moni vanhempi on löytänyt sanat, joilla voidaan puhua lastenkin aikana. Jos vulva on tulppaani, ja penis vaikka valtikka, ei kukaan ymmärrä kieltänne, ja hyvä niin.

Uutta kieltä on tärkeää toistaa

Ottakaa hetkeksi haaste, että puhutte päivittäin, vaikka vartin (tai vaihdatte viestejä) uudella kielellä. Tällä tavalla sitä opetellaan muitakin uusia kieliä ja toisto tekee ihmeitä. Tottumus tulee toiston kautta, ja mieli rauhoittuu uuden kielen arkisuudesta. Kokemus, että tästä voimmekin puhua, vie merkittävästi eteenpäin. Rohkeus kasvaa ymmärryksen myötä, joten antakaa toisillenne jatkuvaa palautetta siitä, miten kielen opettelu sujuu. On tärkeää tässäkin kuulla osaavansa ja edistyvänsä.

Miksi puhuisimme seksistä?

Mitä saat, kun opit seksikielen? Minä saan kuulluksi tulon kokemuksen ja tarpeeni täyttyvät sanojen myötä. Puhe on ainoa kanava ajatuksiini, ja ilman niiden ymmärrystä kumppanini ei voi niihin vastata. Jollekin toiselle motivaatio kasvaa siitä, että voimme puheen kautta parantaa seksiämme, ja ehkä myös löytää ne keinot, millä halua voidaan sytyttää, kun sitä ei ole.  Toista kannustaa se, että rajoista on helpompaa pitää kiinni puheen kautta. Kun osaamme sanoittaa hyvää ja ihanaa, pystymme sanoittamaan helpommin myös sitä, mitä emme kaipaa tai halua.

Kuten vieraissa kielissä muutenkin, tämä kieli avaa reitin uuteen kulttuuriin, sinun ja kumppanisi yhteiseen. Lopulta se rikastuttaa nautintoanne, vahvistaa suhdettanne ja luo teille maailman, mistä ette ole voineet vielä tietääkään.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image