Älä mieti vaikealla hetkellä, miksi aina minä – tee mieluummin näillä kysymyksillä tilaa vapauttaville oivalluksille!

Kun elämä heittää vastoinkäymisiä tielle, moni unohtuu uhrin asemaan. Silloin ei ole helppo nähdä ratkaisuja tai muistaa, mitä kaikkea on tehtävissä tilanteen muuttamiseksi.

Kun tilanteesi tuntuu umpikujalta, mieleen saattaa nousta kysymyksiä, kuten ”Miksi minulle aina käy näin?” tai ”Miksi en koskaan onnistu?”.

Nämä kysymykset kertovat voimattomuuden tunteesta. Niihin on sisäänrakennettuna uskomus, että olen pysyvästi vastoinkäymisten uhri – eikä tilannetta voi millään muuttaa. Aivan kuin jokin pitäisi sinua loputtomiin vaikeuksien vankina.

Opettele kysymään itseltäsi voimauttavia kysymyksiä, jotka antavat sinulle tilaa ja vievät kohti ratkaisuja.

Nämä viisi kysymystä auttavat sinua kirkastamaan tämän hetken tilannetta, näkemään mahdollisuuksia ja löytämään voimavaroja.

 1. Missä olen juuri nyt? On tärkeää uskaltaa katsoa tilannettaan rehellisesti. Voit lähteä eteenpäin ainoastaan siitä, missä oikeasti olet.
2. Mihin haluan päästä? Tämän hetken tarkastelun jälkeen käännä katseesi rohkeasti siihen suuntaan, minne toivoisit elämässäsi pääseväsi.
3. Mikä pitää minua paikallaan? Mitä on minun ja tavoitteeni välissä? Tutkaile, ovatko esteet sisäisiä (esim. uskomukset tai pelot) vai ulkoisia (esim. ajan, rahan, tiedon tai muiden voimavarojen puute).
4. Mitä pitäisi tapahtua, jotta kokisin onnistuvani? Usein meillä on hyvin rajalliset onnistumisen kriteerit – jos et koskaan tunne onnistuvasi, ehkä sinun pitää muuttaa määritelmää siitä, minkä lasket onnistumiseksi.
5. Mikä auttaisi minua haluamaani suuntaan? Millaisia voimavaroja tarvitsen ja mistä voisin niitä löytää? Mikä tahansa ei välttämättä ole elämässä mahdollista, eikä tarvitsekaan – mutta jo se ajatus, että valitset katsoa voimavarojen ja ratkaisujen suuntaan, auttaa eteenpäin.

Ehkä esteet sinun ja toiveidesi välissä eivät olekaan pysyviä. Suuretkin mannerlaatat liikahtavat, kun uskallat pohtia erilaisia vaihtoehtoja.

Mikä tahansa ei välttämättä ole elämässä mahdollista, mutta jo ajatus siitä, että haluan olla auki uudelle, alkaa tuoda mahdollisuuksia tarjolle.

Lisää oivalluttavia kysymyksiä löydät esimerkiksi Katri Syvärisen korttipakoista Taikahetkiä elämään ja Anna valosi loistaa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image