Lue tämä, kun herkkyys tuntuu taakalta

Herkkyys voi toisinaan tuntua taakalta, josta ei ole mahdollista päästä eroon, vaikka yrittäisi. Valtava tunteiden ja ajatusten kirjo voi joskus uuvuttaa. Näissä tilanteissa saattaa unohtua, mitä hienoja vivahteita herkkyys antaa elämään päivittäin.

Jokaisessa päivässä on todellisia pieniä, mutta suurelta tuntuvia ilon aiheita: värit, äänet, tuoksut ja myös toisten ihmisten ilo – kaikki nämä tuntuvat voimakkaina, jopa, kehollisina kokemuksina.

Pienet asiat tulevat huomioiduksi: lintujen lauluorkesteri kevätillassa, vastaantulijan hymy aamuruuhkassa, sateen jälkeinen raikkaan vilpoisa tunnelma. Joltakin toiselta nämä ja monet muut herkälle ihmiselle arkiselta tuntuvat vivahteet jäävät huomioimatta.

Pystyt ymmärtämään toisten tunteita syvällisesti, koska koet itse niin syvällisesti. Herkkä ihminen ei pelkää ottaa vastaan muiden voimakkaita tunteita ja antaa tukeaan tilanteissa, joissa toinen arastelee tunteiden näyttämistä.

Herkkä ihminen tietää myös, miltä pahuus ja kurja kohtelu voi pahimmillaan tuntua. Siksi moni herkkä haluaa kohdella muita kunnioittaen, lämpimästi ja aidosti kohdaten. Tämä huomaavainen ja kannustava kohtelu voi parhaimmillaan saada muut ympärillä kukoistamaan.

Toisten asemaan asettuminen on herkälle helppoa. Herkkä ajattelee lähes poikkeuksetta asiat useista näkökulmista, myös toiset huomioiden. Tämä helpottaa monia tilanteita niin töissä kuin henkilökohtaisessa elämässä; kun kykenee näkemään asiat useista näkökulmista, on yhteisymmärryksen löytäminen helppoa.

Voimakkaat tunteet ja tuhannet tunteiden herättämät ajatukset tuovat mukanaan lähes päivittäin oivalluksia itsestä, muista ja ympäröivästä maailmasta. Vain oivaltamalla voimme kasvaa, kehittyä ja luoda uutta.

Mitä hyvää herkkyys on tuonut sinun elämääsi?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image